News

Un profesor din Brazilia, care ar fi avut o relație cu o elevă de 13 ani, pus în libertate de judecătorii ieșeni. Bărbatul este căsătorit cu o româncă

Un brazilian, bănuit că a avut relații intime cu o elevă de 13 ani, a fost identificat în România și apoi lăsat în libertate.
22.09.2022 | 09:03
Un profesor din Brazilia care ar fi avut o relatie cu o eleva de 13 ani pus in libertate de judecatorii ieseni Barbatul este casatorit cu o romanca
Un profesor din Brazilia, căutat prin interpol pentru corupere de minori a fost identificat în România / Colaj foto: Fanaatik / Sursă foto: Hepta, Correio
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 35 de ani din Brazilia a fost plasat sub control judiciar de autoritățile din România, pe baza unui mandat internațional emis de Interpol în 2016. Despre acesta se crede că e una și aceeași persoană cu un profesor de școală din Bahia, acuzat că a violat și hărțuit o minoră de 13 ani. Cazul profesorului de matematică este celebru în Brazilia.

Autoritățile române nu au primit cererea de extrădare din Brazilia și au decis să-l lase liber pe brazilian

Raul G.N.R. a fost identificat la mijlocul lunii iulie în județul Iași, iar în prezent autoritățile române așteaptă o cerere de extrădare din partea Ministerului Justiției din Brazilia. Până în acest moment, autoritățile sud-americane nu au dat vreun răspuns solicitărilor părții române, și din acest motiv nu s-a putut analiza fondul cererii de extrădare pasivă.

ADVERTISEMENT

La ședința din 8 septembrie a Curții de Apel Iași, instanța a decis ca măsura preventivă a controlului judiciar să fie revocat, după ce brazilianul a dat asigurări că nu intenționează să se extragă de la procedura de extrădare.

Conform informațiilor din dosar consultate de FANATIK, bărbatul este căsătorit cu o româncă și se află în țară din anul 2016. Peste o lună, brazilianul intenționează să-și ia cetățenia română.

ADVERTISEMENT

Mama fetei de 13 ani: ”Acest profesor este un psihopat. Familia e distrusă”

În 2016, Raul G.N.R. a fost pus sub acuzare pentru viol asupra unei persoane vulnerabile și corupere de minori, după ce părinții unei eleve de 13 ani de la școala la care preda matematică a găsit în telefonul acesteia o serie de mesaje explicite între ea și profesor.

”A fost o surpriză, mama tocmai a aflat acum trei zile, după ce i-a cumpărat fiicei un telefon nou și i l-a dat pe cel vechi mezinei familiei. Când au restabilit contul Google, au avut acces la toate mesajele, fotografiile și filmările”, a declarat avocatul familiei, conform publicației Cafe con Leite Noticias.

ADVERTISEMENT

Avocatul Jerônimo Santana de Almeida Júnior a povestit că adolescenta i-a recunoscut mamei sale că avea de opt luni o relație cu profesorul ei, de care ar fi fost îndrăgostită. Aceasta a mărturisit că a avut două întâlniri cu bărbatul, în afara școlii. După ce părinții au aflat, tânăra ar fi vrut să se sinucidă, bând înălbitor.

”Familia noastră este distrusă, totul s-a întâmplat foarte repede. (…) Pentru mine, acest profesor este un psihopat”, a declarat femeia pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fugit în Europa, în 2016 și s-a stabilit legal în România

Conform legii braziliene, actul sexual cu un minor sub 14 ani este considerat viol, pe considerentul că acesta nu are discernământul necesar pentru a-și da acordul pentru o astfel de relație. Profesorul de matematică riscă până la 15 ani de închisoare. El nu a mai fost găsit la domiciliu, după ce autoritățile din Bahia au emis un mandat de arestare pe numele lui.

”Este căsătorit de cel puțin doi ani cu o jurnalistă româncă și ar fi călătorit în Europa pentru a scăpa de închisoare. Decretul de autorizare a includerii numelui pe lista de urmărire mondială a fost autorizat de Curtea a 2-a pentru Fapte Relative la Infracțiunile săvârșite împotriva Copiilor și Adolescenților.

Ieri, la ora 21, numele lui nu fusese inclus pe site-ul Interpol. Cererea de arestare preventivă este valabilă până la data de 18 august 2036 (data prescrierii faptelor, n.r.) și așteaptă să fie pusă în aplicare”, scria publicația Correio în 2016.

Interesant este că în România, bărbatul a primit drept de ședere pentru un an, în 2016, după care autoritățile i l-au reînoit pentru o perioadă de 5 ani.

Autoritățile așteaptă confirmarea că brazilianul găsit în România e una și aceeași persoană cu profesorul care a avut o relație cu eleva

În acest moment, justiția română așteată confirmarea autorităților braziliene că persoana identificată în România este una și aceeași persoană cu cea dată în urmărire internațională acum 6 ani. În 2019, presa din Brazilia scria că profesorul de matematică a fost arestat într-un cartier mărginaș al localității Feira de Santana, regiunea Bahia. Informația nu a fost, însă, confirmată oficial.

În fața instanței române, avocatul brazilianului a arătat că acesta ”nu are niciun interes să se sustragă de la procedura de extrădare și nu există indicii că acesta ar reprezenta un pericol sau că ar dori să se eschiveze”.

ADVERTISEMENT
Tags: