News

Un profesor s-a sprânzurat înainte de prima zi de școală. Bărbatul demisionase din funcția de director adjunct

Un profesor din Gorj s-a sprânzurat înainte de prima zi de școală, duminică.
13.09.2021 | 12:32
Un profesor sa spranzurat inainte de prima zi de scoala Barbatul demisionase din functia de director adjunct
ADVERTISEMENT

Un profesor în vârstă de 60 de ani din Gorj a decis să își ia propria viață, chiar cu o zi înainte de începerea școlii. Cea care a descoperit această oroare a fost chiar soția sa, profesoară la rândul ei.

Bărbatul s-a sprânzurat înainte de prima zi de școală

Emil Diaconu, profesor de limba română, era și fostul director adjunct al Liceului Tehnologic Bustuchin. Acesta a fost în funcție pentru doar trei zile, de pe 1 septembrie până pe 3 septembrie, fiindcă ulterior și-a dat demisia.

ADVERTISEMENT

El a invocat atunci motive de sănătate și a precizat că de aceea nu poate să mai ocupe funcția respectivă. Este un mister total legat de acest caz, deoarece nimeni nu știe ce l-ar fi putut împins pe profesor să recurgă la acest gest extrem.

Profesorul a fost găsit mort în dimineața zilei de duminică de soția lui, el fiind sprânzurat. Tragedia s-a produs la locuința sa din Bustuchin, scrie Gorjeanul.ro.

ADVERTISEMENT

Soția profesorului, șocată de tragedie. Bărbatul se dusese să hrănească păsările și nu s-a mai întors

Vestea morții sale a șocat-o pe soția sa, care a povestit că nu i-a dat de bănuit că avea să facă acest gest extrem. Profesorul de limba română a plecat de acasă să hrănească păsările și celelalte animale pe care aceștia le au, foarte aproape de imobilul în care locuiesc.

Întreaga comunitate este șocată de acest gest, pentru că nimeni nu se aștepta ca profesorul de limba română să recurgă la acest gest.

ADVERTISEMENT

În acest caz a fost deschis un dosar pentru moarte suspectă. De asemenea, corpul neînsuflețit a fost transportat la Serviciul de Medicina Legală Târgu Jiu.

Emil Diaconu a fost profesor pentru mai bine de 30 de decenii.

În funcția de director adjunct al Liceului Tehnologic Bustuchin a fost pus învățătorul Mirel Chișamera, lucru care i-a nemulțumit pe părinți, care au considerat că un liceu nu ar trebui condus de un dascăl care predă la clasele I-IV.

ADVERTISEMENT

De altfel, chiar primarul de aici, Ion Ciocea, se declara nemulțumit de această numire făcută de Inspectoratului Școlar Județean Gorj și de faptul că autoritățile locale nu au fost consultate înainte.

“La un liceu cu 500-600 de copii, să aduci un învățător de la Negreni și să-l pui director adjunct, mi se pare incredibil. Aveam atâtea cadre didactice care au grad. Ce înseamnă asta?

O distrugere a liceului, altceva nu se urmărește. Probabil, o închidere. Mă doare că am creat condiții europene în școli. Vine inspectoarea și să nu mă întrebe nimic?”, spunea acesta, conform gorjonline.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: