Sport

Un pugilist de doar 25 de ani a murit din cauza loviturilor încasate în ring: „Sportul e în doliu!”. Video

Luis Quinones, un pugilist de doar 25 de ani, a murit din cauza loviturilor primite în ringul de box, medicii intervenind rapid, dar nu au putut să-l salveze.
30.09.2022 | 22:38
Un pugilist de doar 25 de ani a murit din cauza loviturilor incasate in ring Sportul e in doliu Video
Un pugilist de doar 25 de ani a murit din cauza loviturilor încasate în ring. Sursă foto: qhubogota.com
ADVERTISEMENT

Pugilistul columbian a fost victima unei leziuni cerebrale în timpul unui meci disputat sâmbătă, 24 septembrie.

Un pugilist de doar 25 de ani a murit din cauza loviturilor încasate în ring

Luis Quinones, un pugilist de doar 25 de ani din Columbia, a murit din cauza leziunilor cerebrale pe care le-a suferit în timpul unui meci de box.

ADVERTISEMENT

Decesul a fost confirmat de Federația columbiană de box: „Transmitem condoleanţe familiei boxerului Luis Quinones care, din nefericire, a încetat din viaţă joi la miezul nopţii, după ce a fost declarat în moarte cerebrală. Sportul este în doliu”.

Luis Quinones s-a duelat cu Jose Munoz pentru titlul național la categoria super-ușoară, iar în rerpiza a opta s-a prăbușit după o serie de lovituri trimise de adversar.

ADVERTISEMENT

Quinones a avut un moment în care a încercat să se ridice, însă a căzut din nou, moment în care arbitrul confruntării a decis să întrerupă lupta și să-l declare pe Munoz câștigător.

Luis Quinones a fost transportat de urgență la spitalul din Barranquilla, unde a fost indus în comă artificială, medicii încercând din răsputeri să-l salveze.

ADVERTISEMENT

Un sportiv african a decedat recent din aceeași cauză

Decesul lui Luis Quinones vine la scurt timp, mai precis la trei săptămâni distanță, după ce Simiso Buthelezi, un pugilist sud-african de doar 24 de ani, a murit după ce a suferit o leziune gravă a creierului într-un duel la categoria ușoară contra lui Siphesihle Mntungwa.

Buthelezi a rezistat 9 runde și la finalul celei de-a 10-a rundă a primit o lovitură dură, care l-a dezechilibrat total și în cădere a trimis în aer câțiva pumni

ADVERTISEMENT

Acesta a fost transportat de urgență la spital, unde s-a constatat că a suferit o sângerare puternică a creierului, fiind și el plasat în comă indusă, la fel ca Luis Quinones, însă nici în cazul lui medicii nu au putut să-l salveze.

ADVERTISEMENT