News

Un reputat psiholog criminalist, explicații despre ucigașul din Bascov. De ce și-ar fi ucis familia, de fapt

Crima multiplă raportată marți în comuna Bascov (județul Argeș), a fost analizată de psihologul criminalist Liviu Chesnoiu, care a explicat ce ar fi declanșat furia criminalului.
09.08.2022 | 22:20
Un reputat psiholog criminalist explicatii despre ucigasul din Bascov De ce siar fi ucis familia de fapt
Mobilizare impresionantă a polițiștilor și jandarmilor după crimele de la Bascov. Foto: ziarulargesul.ro
ADVERTISEMENT

Amintim că o întreagă familie a fost măcelărită în Bascov, iar cinci persoane au fost găsite moarte în casă. Ulterior, s-a aflat că autorul crimelor a fost un bărbat în vârstă de 53 de ani, care avea afecțiuni psihice.

Sânge și teroare în două case din Bascov

Cu privire la crima din Bascov, s-a aflat și ce le-a făcut ucigașul rudelor sale înainte să le omoare. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional.

ADVERTISEMENT

Într-o intervenție la Antena 3, psihologul criminalist Liviu Chesnoiu, a subliniat că familiile care au persoane cu probleme psihice trebuie să fie atente dacă bolnavii iau medicamentele prescrise.

De asemenea, trebuie să fie atente în permanență la modul în care comunică cu bolnavul, având în vedere că acesta poate avea o reacție violentă în urma unei remarci banale care nu i-a plăcut.

ADVERTISEMENT

Ei poate că primesc un tratament medicamentos pe o perioadă scurtă, dar dacă nu iau medicamentele, ei trebuie să fie văzuți periodic de medicul de familie și de psihiatri.

Avertismentul lui Liviu Chesnoiu

Pentru că n-ai cum să lași un om care e o bombă cu ceas să umble singur. La orice chestie care-l deranjează, el reacționează violent. Un cuvânt sau un gest au o altă logică și un alt înțeles pentru el.

ADVERTISEMENT

Au atâta putere acești oameni în momentele de criză, în puseul acela de criză, încât vă dați seama câtă adrenalină au în corpul lor. Nu poți să îi faci față”, a declarat Liviu Chesnoiu.

În continuare, reputatul psiholog criminalist a estimat că la un moment dat, sângerosul criminal din comuna Bascov ar fi devenit foarte violent și a folosit un cuțit pentru a-și descărca furia.

ADVERTISEMENT

Totodată, Chesnoiu crede că victimele sale nu au știut cum să reacționeze în fața unei astfel de izbucniri. Acela ar fi fost momentul decisiv. De cealaltă parte, bolnavul psihic n-a avut nicio ezitare și a lovit fără milă.

ADVERTISEMENT