Life

Un român a mers la BNR cu un teanc de bani arși. Ce răspuns a primit când a cerut să-i schimbe

Un român a mers la BNR cu un teanc de bani arși. Ce răspuns a primit acesta atunci când a cerut să îi schimbe la BNR.
19.07.2023 | 11:32
Un roman a mers la BNR cu un teanc de bani arsi Ce raspuns a primit cand a cerut sai schimbe
Un român a mers la BNR cu un teanc de bani arși. Foto: Capturi Tiktok BNR
ADVERTISEMENT

Un român a mers la BNR cu un teanc de bani arși. Ce răspuns a primit acesta când a cerut să primească alții în schimb.

Un român a mers la BNR cu un teanc de bani arși

Românul a mers la BNR cu un teanc de bani arși. Voia să îi schimbe având în vedere că nimeni nu îi primea în acest stadiu de degradare.

ADVERTISEMENT

Răspunsul dat de BNR este unul surprinzător pentru mulți. Reprezentanții i-au spus românului că poate pleca acasă cu bani noi, în stare perfectă!

Totul pentru că banii nu erau așa deteriorați și încă se puteau vedea elementele de identificare necesare pentru a ști că sunt bani reali.

ADVERTISEMENT

„Zilele trecute, am primit solicitarea de a înlocui chiar un teanc de bancnote arse. În acest caz specific, operațiunea de preschimbare a putut fi realizată, întrucât bancnotele îndeplineau criteriile pe care vi le-am detaliat într-un videoclip anterior, mai exact prezentau elementele de identificare (seria și numărul).

Chiar dacă erau arse, nu le lipsea mai mult de 40% din suprafață”, se arată în mesajul BNR.

Ce alți bani mai înlocuiește BNR

Tot la Banca Națională a României mai pot fi schimbați și bancnotele care sunt uzate sau deteriorate. Acest lucru poate fi făcut la orice sucursală a BNR, fiind mai multe în toată țara, în câteva orașe importante.

ADVERTISEMENT

“Știți deja că înlocuim la ghișeele sucursalelor noastre bancnotele uzate sau deteriorate, dar v-ați întrebat până acum ce se întâmplă cu cele arse?”, scria BNR. 

Românii au fost uimiți după ce au văzut acest anunț de pe rețelele de socializare. Unii chiar au rămas mirați că se pot schimba bancnotele.

ADVERTISEMENT

Alții au fost de acord că așa trebuie să se întâmple pentru a rămâne mulți bani în circulație. Iar alți români au comentat că doar la București se poate realiza un astfel de schimb.

ADVERTISEMENT
Tags: