News

Un sârb, reținut la Drobeta Turnu Severin după ce 7 persoane au murit înecate în Dunăre. Ce acuze i se aduc

02.05.2020 | 11:14
Un sarb retinut la Drobeta Turnu Severin dupa ce 7 persoane au murit inecate in Dunare Ce acuze i se aduc
ADVERTISEMENT

Un cetățean sârb a fost reținut la Drobeta Turnu Severin după ce în urmă cu două săptămâni 7 persoane au murit înecate în Dunăre în timp ce încercau să ajungă fraudulos în România.

Un sârb, reținut la Drobeta Turnu Severin după ce 7 persoane au murit înecate în Dunăre

Conform Adevărul, sârbul reținut de Poliţia de Frontieră Drobeta Turnu Severin era una dintre călăuzele grupului de migranți care au încercat să ajungă în România, caz în urma căruia 7 persoane au murit înecate în Dunăre.

ADVERTISEMENT

Cetățeanul sârb a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi.

O barcă în care se aflau la bord mai mulți migranți s-a răsturnat în Dunăre în cursul serii de joi, 16 aprilie. Incidentul s-a produs în apropierea frontierei sârbești cu România. La bordul ambarcațiunii se aflau 18 oameni, dintre care 16 migranţi şi două călăuze.

ADVERTISEMENT

Sârbul va ajunge în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă

Migranții au fost sesizați de un echipaj al Poliției de Frontieră Mehedinți care se afla într-o misiune de patrulare pe Dunăre. Imediat, polițiștii au chemat ajutoare, iar nouă oameni au fost salvaţi de la înec.

Persoanele salvate au fost plasate în carantină timp de 14 zile, iar în cadrul verificărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din Irak, Siria, Yemen şi Palestina, bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 46 de ani, precum şi un cetăţean sârb, L.S., în vârstă de 51 de ani, asupra căruia s-a găsit suma de 1.200 de euro.

ADVERTISEMENT

După încheierea perioadei de carantină, în data de 1 mai, faţă de cetăţeanul sârb s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, cele opt persoane din Irak, Siria, Yemen şi Palestina urmează să fie preluate de structura teritorială a Inspectoratului General pentru Imigrări, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.

ADVERTISEMENT

Trupurile a cinci migranți au fost recuperate săptămâna trecută din Dunăre de detașamente ale Pompierilor din Mehedinți.

ADVERTISEMENT