Sport

Un selecționer al României analizează șansele de calificare din grupe la Campionatul European U19: „Toată lumea își pune speranțele în această generație!” Exclusiv

Ion Marin, selecționerul României U16, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre grupa României de la Campionatul European U19 cu Italia, Franța și Slovacia.
18.06.2022 | 20:08
Un selectioner al Romaniei analizeaza sansele de calificare din grupe la Campionatul European U19 Toata lumea isi pune sperantele in aceasta generatie Exclusiv
Ion Marin, noul selecționer al României U16, a analizat șansele de calificare ale naționalei lui Adrian Văsâi. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

România U19 debutează la Campionatul European din Slovacia împotriva Italiei, reprezentativă care are în componență jucători cu meciuri în Serie A și Liga Campionilor. Ion Marin, noul selecționer al României U16, a analizat în exclusivitate pentru FANATIK șansele de calificare a jucătorilor lui Adrian Văsâi.

Ion Marin consideră că România U19 are parte de o grupă infernală: „Adversarii sunt foarte dificili!”

România face parte dintr-o grupă cu Italia, Franța și țara gazdă Slovenia, iar Ion Marin a explicat pentru FANATIK că acest turneu final este adevăratul test pentru noua generație în care ne putem atâtea speranțe.

ADVERTISEMENT

„Din nou ne punem foarte mari speranțe în tineret. Ne-am mai pus și în tineretul U21 de acum câțiva ani. Din păcate, urcarea la naționala mare nu a fost chiar așa de bună, pentru că în continuare nu avem rezultate.

Ultima generație U19 care a participat la Campionatul European din 2011 a eșuat lamentabil, însă Ion Marin speră că de această dată „micii tricolori” vor reuși să scrie istorie pentru naționala de seniori: „Toată lumea își pune speranțe foarte mari că acest grup de la U19 va putea să crească frumos împreună. Să sperăm că se va întâmpla asta”. 

ADVERTISEMENT

Ion Marin e sceptic înainte de România U19 – Italia U19: „Eu zic că e o grupă foarte grea!”

Ion Marin e de părere că România U19 va avea trei meciuri extrem de dificile în faza grupelor: „Adversarii sunt foarte dificili! Eu zic că e o grupă foarte grea! Dar este după părerea mea un test foarte important în urma căruia vom putea vedea unde sunt și cu naționala U19”. 

Noul selecționer al României U16 va pune în aplicare o strategie extrem de ambițioasă a celor din conducerea FRF, iar Ion Marin a explicat că nu poate fi vorba despre o revenire a sa la Dinamo: „Nu știu dacă pot ajuta Dinamo cu mai mult, pentru că sunt sub contract cu Federația Română de Fotbal. Nu mai sunt la naționala de fete U19.

ADVERTISEMENT

Acum sunt selecționer la România U16 la băieți. Încercăm niște lucruri. E un proiect extrem de interesant și sper să reușim să îl punem în practică. O să îți povestesc mai multe când vom avansa”. 

Fost antrenor al FCSB, noul antrenor la lotului național feminin U19

România U19 fete se află în reconstrucție, iar de reconstrucție se va ocupa în locul lui Ion Marin fostul antrenor al FCSB, Massimo Pedrazzini: „Acum la feminin la România U19 este Massimo Pedrazzini. Am fost mutat după ultimul turneu final pe care l-am avut cu fetele în Portugalia.

ADVERTISEMENT

Am încheiat campania și se vor retrage 10 jucătoare care nu mai au dreptul să joace la U19 și trebuie construită o altă echipă. I-a revenit sarcina lui Pedrazzini care va face o selecție națională”, a declarat noul selecționer al României U16, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: