Sport

Un singur jucător din lotul lui Manchester City a câștigat Champions League! Are 37 de ani și nu a mai fost folosit de peste un an

Un singur fotbalist de la Manchester City a câștigat trofeul Champions League! Jucătorul are 37 de ani și nu a mai evoluat într-un meci oficial de peste un an.
06.06.2023 | 12:35
Un singur jucator din lotul lui Manchester City a castigat Champions League Are 37 de ani si nu a mai fost folosit de peste un an
Un singur jucător din lotul lui Manchester City a câștigat Champions League. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Doar un singur jucător din lotul lui Manchester City se poate lăuda cu trofeul Champions League. „Cetățenii” pot face îmbunătățiri din acest punct de vedere după finala cu Inter care va avea loc sâmbătă, 10 iunie, de la ora 22:00. Formația lui Pep Guardiola are șansa să câștige pentru prima dată în istorie cea mai titrată competiție inter-cluburi din Europa.

Un singur jucător din lotul lui Manchester City a câștigat Champions League

Manchester City se află față în față cu istoria. Campioană în Premier League și triumfătoare în Cupa Angliei în actuala stagiune, trupa de pe Etihad are șansa să realizeze „tripla” dacă se va impune în finala de la Istanbul contra lui Inter.

ADVERTISEMENT

Deși lotul lui Manchester City valorează peste 1 miliard de euro, „Cetățenii” nu se pot lăuda cu jucători care să dețină experiența cuceririi trofeului Champions League. Singurul fotbalist din lotul lui Pep Guardiola care a pus mâna pe marele trofeu este Scott Carson. Fotbalistul englez este a treia variantă pentru poarta lui Manchester City după Ederson și Stefan Ortega.

Scott Carson, la vârsta de doar 19 ani, reușea să câștige trofeul Champions League alături de rivala Liverpool în 2005, fiind transferat pe Anfield la începutul aceluiași an de la Leeds, pentru 1,4 milioane de euro. Scott Carson a avut doar cinci apariții la acea vreme pentru Liverpool și a stat în poartă în victoria „cormoranilor” din sferturi cu Juventus, scor 2-1.

ADVERTISEMENT

Scott Carson are 37 de ani și nu a mai jucat de peste un an

Scott Carson a făcut parte din lotul lui Liverpool în finala câștigată contra lui AC Milan în 2005, tot la Istanbul, când „cormoranii” au revenit de la 0-3 și s-au impus la loviturile de departajare. Portarul englez va împlini 38 de ani pe 3 septembrie.

Ultima oară când Scott Carson a fost introdus pe teren de Pep Guardiola se întâmpla pe 9 martie 2022, în sferturile Champions League, când portarul a intrat în ultimul sfert de oră cu Sporting Lisabona. Scorul la general în acel moment era 5-0 în favoarea lui Manchester City.

ADVERTISEMENT

Scott Carson mai are contract cu Manchester City până la finalul lunii iunie 2024. Portarul este cotat la 250.000 de euro de site-ul de specialitate Transfermarkt. Alături de Manchester City, Scott Carson a câștigat trei titluri în Premier League, 2 Cupe ale Ligii Angliei și o Supercupă. În 2006, alături de Liverpool, Scott Carson și-a trecut în palmares Cupa Angliei.

Riyad Mahrez poate deveni al doilea fotbalist din Algeria care câștigă Champions League

Manchester City este favorită în ultimul act din Champions League împotriva lui Inter. În fazele eliminatorii, formația din Premier League a trecut de RB Leipzig, Bayern Munchen și Real Madrid, în timp ce Inter le-a eliminat pe Porto, Benfica și AC Milan.

ADVERTISEMENT

În cazul în care Manchester City se va impune, Riyad Mahrez va deveni doar al doilea algerian care câștigă trofeul Champions League. În 1987, Rabah Madjer se impunea în finala Cupei Campionilor Europeni alături de Porto.


  • 1.25 este cota oferită de WINNER pentru pronosticul „câștigă minim o repriză: 1” la meciul Manchester City – Inter

ADVERTISEMENT