News

Un șobolan a fost filmat printre paturile pacienților unui spital din Iași. Anchetă demarată de conducerea unității. Video

O anchetă internă a fost demarată la un spital din Iași, după ce un șobolan a fost filmat printre paturile pacienților dintr-un salon al unității medicale.
05.10.2021 | 21:04
Un sobolan a fost filmat printre paturile pacientilor unui spital din Iasi Ancheta demarata de conducerea unitatii Video
ADVERTISEMENT

Anul 2021 continuă să aducă imagini incredibile din spitalele din România, stat membru al Uniunii Europene.

Pe lângă faptul că sunt vechi, unitățile sanitare sunt ”vizitate” și de fel și fel de vietăți. După gândacii de la Brașov, acum avem de a face cu un șobolan la Iași.

ADVERTISEMENT

Șobolan, filmat în timp ce se plimbă pe lângă pacienți într-un spital din Iași. Anchetă internă demarată

La începutul la acestei săptămâni, un șobolan a fost filmat în timp ce se plimba nestingherit printre pacienți, într-un salon de la Institutul de Psihiatrie Socola, Iași.

În momentul în care a văzut animalul, un bolnav a început să țipe, iar o asistentă a încercat să prindă rozătoarea cu un suport de perfuzii, dar fără succes.

ADVERTISEMENT

Aceste imagini au fost făcute publice încă de luni seară, însă abia marți conducerea Spitalului de Psihiatrie Socola a recunoscut că sunt reale şi provin din unitatea medicală.

”Conducerea institutului nostru nu a primit încă nicio sesizare oficială în acest sens, nu a fost făcută nicio plângere, dar a fost demarată în cursul acestei zile o anchetă internă care va urmări aceste înregistrări video să vedem modul cum s-a întâmplat și a vedea, evident, dacă cineva este răspunzător pentru aceste lucruri.

ADVERTISEMENT

Angajatul care era de tură trebuia să își anunțe superiorii ierarhici care luau măsurile care trebuiau.

Este dintr-o zonă tampon, pare a fi zona tampon, dar vom vedea pe acele înregistrări”, a spus Bogdan Mucenica, medic psihiatru la Institutul de Psihiatrie Socola Iași, conform ZiaruldeIași.

ADVERTISEMENT

Reacție dură a celor de la DSP Iași

În schimb, cei de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) au reacționat mult mai dur. Aceștia consideră că este inacceptabil ca un șobolan să apară într-o unitate medicală. DSP a anunțat că va trimite inspectorii de la igienă în această unitate.

”Nu poți să faci un spital și să nu mături în spital. Acolo trebuie văzut exact ce s-a întâmplat, trebuie igienizat, deratizat, luate toate măsurile, dar conducerea spitalului trebuie să știe să facă lucrurile astea.

Dacă avem o sesizare din partea asta, o să trimitem acolo inspectorii de la igienă să sancționeze și să analizeze să vadă care sunt cauzele, adică cum s-a putut ajunge aici pentru că asta înseamnă deficiențe majore de igienă, dacă ajung șobolanii să intre în spital”, a spus Vasile Cepoi, directorul DSP.

ADVERTISEMENT
Tags: