News

Un șofer a rămas fără permis, deși era nevinovat. Etilotestul a indicat 1.78, dar analizele 0 alcool în sânge. Cum a fost posibil

Un șofer din Prahova a rămas fără permis la mijlocul lunii. Etilotestul a indicat o valoare uriașă: 1.78 mg/l alcool pur în aerul expirat. La proba sângelui, analizele au indicat 0
28.11.2022 | 15:35
Un sofer a ramas fara permis desi era nevinovat Etilotestul a indicat 178 dar analizele 0 alcool in sange Cum a fost posibil
Un șofer depistat cu 1.78 alcoolemie și-a recăpătat permisul. A demonstrat că nu avea alcool în sânge. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La mijlocul lunii noiembrie, un șofer de 36 de ani din România a rămas fără permis, deși era nevinovat. Testarea cu aparatul etilotestul a indicat 1.78, dar analizele sângelui au prezentat un rezultat diametral opus: 0.

Un șofer depistat cu 1.78 alcoolemie și-a recăpătat permisul. A demonstrat că nu avea alcool în sânge

Pe 15 noiembrie, presa din toată țara scria despre un caz revoltător al unui ”șofer inconștient” depistat la volan cu 1.78 alcoolemie.

ADVERTISEMENT

Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Sinaia au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din stațiune.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare aproape record: 1.78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Așadar, aproape de comă alcoolică.

ADVERTISEMENT

În această cauză, Poliția a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Complementar, permisului de conducere al șoferului a fost suspendat.

În aceeași seară, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. El a acceptat demersul întrucât era convins că e nevinovat.

ADVERTISEMENT

Iar rezultatul probei sângelui i-a dat dreptate. Analiza toxicologică a arătat ulterior că șoferul nu băuse, având o concentrație de 0,00 g/l alcool pur în sânge.

Cum a fost posibil așa ceva. Care e explicația

Pe 25 noiembrie, șoferul a trimis unei publicații locale documentele care confirmă faptul că nu consumase băuturi alcoolice înainte să se urce la volan. Dovadă în acest sens a stat analiza la sânge, care a indicat valoarea 0.

ADVERTISEMENT

Între timp, cazul a ajuns și la Parchet. Procurorul a decis clasarea în baza rezultatelor analizelor de sânge, probele fiind prelevate, conform procedurilor legale, în prezența polițiștilor.

În referatul cu propunere de clasare este explicat și ”alcoolul” depistat în aparatul etilotest. Se pare că, înainte cu câteva ore de a fi oprit în trafic, bărbatul ar fi folosit un spray bucal marca ”Cleaner”. În plus, șoferul lucrează într-un mediu cu toxicitate ridicată, scrie ObservatorulPh.

Vineri, 25 noiembrie, Judecătoria Sinaia a dispus clasarea cauzei. Astfel, șoferul și-a recăpătat permisul de conducere după aproape două săptămâni.

ADVERTISEMENT