News

Un șofer, prins drogat la volan, pe Autostrada Soarelui. Avertismentul Poliției Române: „Unul dintre pericolele de azi-noapte”

Un șofer a fost prins drogat la volan pe Autostrada Soarelui noaptea trecută. Poliția Română a lansat un avertisment în urma acestui eveniment.
19.07.2021 | 19:54
Un sofer prins drogat la volan pe Autostrada Soarelui Avertismentul Politiei Romane Unul dintre pericolele de azinoapte
ADVERTISEMENT

Un șofer a fost prins sub influența substanțelor interzise pe Autostrada Soarelui noaptea trecută. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Conducătorul auto consumase metadonă, un medicament care se poate administra doar cu prescripție medicală, utilizat pentru tratarea durerilor foarte puternice.

ADVERTISEMENT

Un șofer, prins drogat la volan, pe Autostrada Soarelui. Avertismentul Poliției Române: „Unul dintre pericolele de azi-noapte”

Noaptea trecută, un șofer a fost prins drogat la volan, pe Autostrada Soarelui. Poliția Română a făcut anunțul pe pagina oficială de Facebook.

Este vorba despre un șofer tânăr care a consumat metadonă, un medicament care se poate administra doar cu prescripție medicală.

ADVERTISEMENT

Poliția Română a lansat și un avertisment pentru conducătorii auto, care sunt obligați să respecte regulile de circulație și să nu se urce la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise.

„Unul dintre pericolele de azi-noapte, de pe Autostrada A2, a fost cel subliniat în imaginea prezentată. 

ADVERTISEMENT

Consumul de METADONĂ, urmat de comportamentul agresiv în trafic al unui tânăr șofer, a dus la primirea unor sesizări la 112 din partea dumneavoastră, acesta fiind găsit și oprit.

Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe face parte dintr-o multitudine de ‘așa nu’-uri, care pun în pericol siguranța circulației pe autostrăzi, alături de alte motive:

ADVERTISEMENT

– Nepăstrarea distanței față de vehiculul din față;
– Oprirea sau staționarea nejustificată pe banda de urgență;
– Neadaptarea vitezei.

Ne dorim ca normele rutiere să fie respectate mereu, dar reamintim că buna purtare și comportamentul corespunzător în societate vor fi apreciate oricând, de fiecare cetățean!”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Metadona este agonist opioid de sinteza cu profil farmacologic similar morfinei, potrivit sfatulmedicului.ro. Este folosit mai ales în tratamentul dependenței de heroină, pentru a împiedica efectele adverse ale sindromului de abstinență.

Acest medicament este folosit și pentru tratarea durerilor severe, acute sau cronice, având o acțiune asemănătoare cu cea a morfinei.

Pericole în lanț pe Autostrada Soarelui

În ultima vreme au avut loc mai multe accidente pe Autostrada Soarelui. Vineri, 16 iulie, un carambol de 55 de autoturisme a blocat traficul de pe A2, iar 57 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Dintre acestea, 16 au fost duse la spital, iar restul au primit îngrijiri la fața locului.

Și astăzi a avut loc un carambol pe autostrada care duce la Constanța. De data aceasta, trei mașini s-au tamponat în zona kilometrului 149, în sensul spre litoral.

Sâmbătă, 10 iulie, pe A2, a avut loc un accident în zona localității Medgidia, fiind implicate patru autovehicule. Două persoane au fost rănite în urma impactului.

ADVERTISEMENT