News

Un șofer român de TIR a fost amendat cu 5 milioane de euro în Franța. Ce ilegalitate a comis

Sancțiune uriașă, în Franța, pentru un șofer de TIR din România. Ce ilegalitate a comis conaționalul nostru la granița acestui stat cu Belgia.
04.03.2023 | 11:08
Un sofer roman de TIR a fost amendat cu 5 milioane de euro in Franta Ce ilegalitate a comis
Prins cu 10 tone de țigări contrafăcute, un șofer român de TIR a fost amendat cu 5 milioane de euro în Franța. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un șofer de TIR din România, în vârstă de 40 de ani, are de plătit statului francez o sumă cu adevărat astronomică. Conaționalul nostru a fost prins, de vameșii din Hexagon, cu o încărcătură ilegală în mijlocul său de transport.

Prins cu 10 tone de țigări contrafăcute, un șofer român de TIR a fost amendat cu 5 milioane de euro în Franța

Totul s-a întâmplat la granița dintre Franța și Belgia. Bărbatul de 40 de ani a fost prins de vameși din această zonă, în timp ce tranzita cele două țări din Uniunea Europeană cu nu mai puțin de 10 tone de țigări contrafăcute la bord.

ADVERTISEMENT

Ceea ce a făcut l-a costat extrem de scump. Într-o prim fază, TIR-ul și țigările au fost confiscate. Ulterior, magistrații care au judecat această ilegalitate au anunțat că românul are de plătit o amendă de 5 milioane de euro, notează digi24. Deocamdată, sentința nu este definitivă, iar conaționalul nostru poate depune recurs.

Șoferul din România, unul cu mulți ani de experiență în transportul internațional de marfă, a încercat să explice această încărcătură ilegală. El le-a spus judecătorilor că nu a făcut nimic altceva decât să execute niște ordine. Oamenii legii din Franța sunt de părere că românul face parte dintr-o extinsă rețea de contrabandă cu țigări contrafăcute.

ADVERTISEMENT

Alt șofer român de TIR, amendat și condamnat în Franța

În ultimii ani, numeroase cazuri de șoferi români de TIR prinși în utilaje cu încărcături ilegale au fost raportate în Europa. Cel mai recent, în iunie anul trecut. Atunci, camionul unui român de 38 de ani a fost oprit la Gignac, la un banal control.

Angajații serviciului vamal francez au găsit în utilaj cantități mari de droguri. Era vorba de cannabis. Acesta era pus în saci negri de transport și era ascuns printre paleții de prosoape de hârtie pe care șoferul îi transporta pentru o rețea de hypermarketuri.

ADVERTISEMENT

Pentru cele 381 de kilograme de praf de cannabis găsite în TIR-ul său, românul  a fost condamnat la o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare și la plata unei amenzi de un milion de euro către Serviciul Vamal.

În plus, Justiția din Franța i-a impus românului o interdicție de intrare pe teritoriul francez timp de 10 ani, asta după ispășirea pedepsei, informa, în urmă cu câteva luni, cotidianul francez La Depeche.

ADVERTISEMENT
Tags: