News

Un soldat de origine română a murit în războiul din Ucraina. Denis Morăraș absolvise un liceu din Cernăuți

Conducerea Liceului Nr. 6 ”Alexandru cel Bun” din Cernăuți a transmis recent că Denis Morăraș, soldat ucrainean de origine română, a murit în luptele cu forțele ruse.
09.06.2022 | 13:40
Un soldat de origine romana a murit in razboiul din Ucraina Denis Moraras absolvise un liceu din Cernauti
La doar 33 de ani, Denis Morăraș a căzut la datorie în timpul luptelor din Ucraina. Foto: bucpress.eu Facebook – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Denis Morăraș avea 33 de ani și era originar din Roșa Stânca, situată lângă orașul Cernăuți. El a absolvit liceul cu predare în limba română și era cunoscut în comunitatea locală.

În Roșa Stânca, românii sunt majoritari

A plecat în eternitate la vârsta de 33 de ani… În luptele împotriva agresorului rus și-a dat viața românul din Cernăuți (suburbia Roșa Stânca), fostul absolvent al instituției noastre de învățământ, Denis Morăraș. 

ADVERTISEMENT

Este o pierdere ireparabilă pentru familie, rude și toți acei ce l-au cunoscut. Luminoasă îi este amintirea, eternă fapta lui eroică.   Administrația liceului Alexandru cel Bun, cadrele didactice, părinții și elevii exprimă sincere condoleanțe familiei și rudelor îndurerate”, se arată în mesajul postat pe Facebook de reprezentanții liceului.

Conform informațiilor jurnaliștilor de la bucpress.eu, soldatul a fost înmormântat vineri, 10 iunie, la ora 12:00. Locul ales pentru odihna veșnică a fost Cimitirul Central al orașului Cernăuți (Hodilău), pe Aleea Gloriei.

ADVERTISEMENT

Doliu în Transcarpatia

Altfel, sursa citată a dezvăluit că ofițerul Vasil Herici a fost înmormântat în orașul Perecin, pe 8 iunie, după ce căzut la datorie în luptele grele din estul Ucrainei.

Șeful Consiliului orășenesc Perecin, Ivan Pohoriliak, a lansat anunțul pe Facebook. Vasil Herici era locotenent superior, avea 30 de ani și era comandantul plutonului de asalt montan.

ADVERTISEMENT

El a servit  în Forțele Armate din 2014, iar în martie 2022 a primit Ordinul „Bogdan Hmelnițki” de gradul  III. ”Tristețe, jale, dar și o nemăsurată dorință de răzbunare pe dușmanul perfid, care ne-a invadat țara și curmă viața tinerilor noștri, care mai mult decât orice și-au iubit Patria și pământul natal, plămădit cu sângele şi întărit cu oasele înaintașilor noştri.

Toată lumea venită să petreacă eroul pe ultimul lui drum a  îngenunchiat în fața cortegiului funerar”, a spus primarul din Perecin. Altfel, amintim că războiul din Ucraina a ajuns în ziua 106. Așa cum și-a obișnuit cititorii încă de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, FANATIK prezintă zilnic cele mai importante evenimente de pe frontul de est.

ADVERTISEMENT