Sport

Un supercomputer a aflat câștigătoarea Euro 2024. Ce cotă are România

Un supercomputer a aflat cine va câștiga Euro 2024. Analiza cibernetică a concluzionat faptul că Anglia va ridica trofeul la finalul turneului.
02.01.2024 | 08:40
Un supercomputer a aflat castigatoarea Euro 2024 Ce cota are Romania
Un supercomputer a prezis castigatoarea Euro 2024. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Într-un spectaculos bilanț al previziunilor pentru anul 2024, un supercomputer a analizat lumea sportului, anticipând câștigătorii la Euro 2024, Champions League, Europa League, Premier League, Wimbledon și Turul Franței.

România are o cotă de 200 la câștigarea Campionatului European

România este printre echipele calificate la Euro 2024, după ce a impresionat în preliminarii terminând campania pe prima poziție, în fața Elveției și a Israelului. Formația pregătită de Edi Iordănescu are o cotă de  200 la câștigarea trofeului.

ADVERTISEMENT

Potrivit analizei efectuate de supercomputer, Anglia este văzută ca favorită pentru a câștiga Euro 2024. Reprezentativa pregătită de Gareth Southgate se află într-o grupă cu Slovenia, Danemarca și Serbia.

Prognoza indică o posibilă eliminare a Franței în semifinale. De asemenea, supercomputerul a făcut estimări interesante pentru alte competiții importante. Arsenal este văzută ca o forță dominantă în anul 2024, cu previziuni de victorie atât în Champions League, cât și în Premier League.

ADVERTISEMENT

Englezii, favoriți la Euro 2024, Champions League și Europa League

Echipa londoneză ar urma să întâlnească FC Porto în optimile de finală ale Ligii Campionilor, iar o eventuală victorie în Premier League ar marca sfârșitul unei perioade de 20 de ani fără titlu.

Conform analizei, se așteaptă ca o altă echipă britanică să iasă în evidență în Europa League, cu Liverpool văzută drept favorită în fața formațiilor Bayer Leverkusen și AC Milan. Formația lui Klopp s-a calificat în fazele eliminatorii de pe prima poziție.

ADVERTISEMENT

În lumea tenisului, supercomputerul a anticipat o repetare a finalei de la Wimbledon din anul precedent. Tânărul talentat Carlos Alcaraz are o șansă de 34%, conform prognozelor de a câștiga din nou titlul la Wimbledon, depășindu-l Novak Djokovic, evaluat la 31%.

În ciclism, Danezul Jonas Vingegaard vizează al treilea său titlu consecutiv în Turul Franței în 2024. Având deja tricoul galben în 2022 și 2023, ciclistul în vârstă de 27 de ani este proiectat să obțină din nou victoria în acest an.

ADVERTISEMENT

România, condusă de Edi Iordănescu, are ca obiectiv calificarea din grupe la Euro 2024. “Tricolorii” se pot lăuda cu o defensivă de fier înaintea startului turneului. Radu Drăgușin este în mare formă în Serie A, iar cluburi precum Tottenham sau Arsenal s-au interesat de serviciile sale.

ADVERTISEMENT