News

Un tânăr a murit carbonizat, în timp ce șoferii treceau nepăsători pe lângă mașina răsturnată. Filmare tulburătoare. Video

Un tânăr de 18 de ani a murit carbonizat după ce mașina în care se afla s-a răsturnat luni seara, între localităţile Leţcani şi Podu Iloaiei (judeţul Iaşi).
31.05.2022 | 12:46
Un tanar a murit carbonizat in timp ce soferii treceau nepasatori pe langa masina rasturnata Filmare tulburatoare Video
Un tânăr și-a pierdut viața după ce această mașină a fost cuprinsă de flăcări. Foto: ASOCIATIA pentru PROTECTIE RUTIERA "WORLDSTREET"
ADVERTISEMENT

Tânărul care a decedat se afla în mașină cu încă două persoane, care au fost scoase înainte de a izbucni incendiul. Așa cum se vede în filmare, salvatorii au încercat să-l scoată și pe el, dar mașina s-a aprins ca o torță.

Tânăr mort în condiții dramatice

Cu puține clipe înainte ca focul să cuprindă autoturismul, se poate observa cum două mașini trec pe lângă locul accidentului, dar niciuna nu oprește. Orice ajutor putea conta enorm în acele clipe dramatice.

ADVERTISEMENT

Polițiștii care s-au ocupat de acest accident rutier au aflat că mașina s-ar fi răsturnat în afara drumului după ce a părăsit carosabilul și a izbit un copac.

A fost un accident rutier între Leţcani şi Podul Iloaiei. Una dintre victime a decedat carbonizată. Era în vârstă de 18 ani. O victimă de 22 ani a fost preluată de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, iar cealaltă victimă a fost preluată de un alt echipaj.

ADVERTISEMENT

Ambele victime au ajuns conştiente la spital, urmând a fi investigate”, a declarat medicul şef UPU SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu. Mai departe, oamenii legii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă.

Respect pentru șoferii care au intervenit

Imaginile au fost surprinse de o cameră de bord instalată pe mașina unuia dintre șoferii care au participat la salvarea celor doi pasageri. Ulterior, filmarea a fost publicată pe pagina de Facebook a celor de la Asociaţia pentru protecţie rutieră WORLDSTREET.

ADVERTISEMENT

Astfel se poate observa cum salvatorii au încercat să facă totul pentru a-l scoate și pe ultimul pasager. Din păcate, tânărul de 18 ani se afla pe scaunul din dreapta al şoferului, iar autoturismul era răsturnat pe o parte.

În cazul acestui tânăr, misiunea salvatorilor a fost foarte dificilă. Se vede cum aceștia se chinuie să repună autoturismul pe roţi, dar încercarea lor este întreruptă de explozie.

ADVERTISEMENT

Misiunea ia sfârşit in momentul în care are loc o explozie de flăcări care îi surprinde pe cei cinci bărbaţi care încearcă să stingă focul cu mâinile.

De remarcat este faptul că la locul tragediei autoturismele trec în viteză: şoferii trec nepăsători pe lângă autoturismul care arde din ce în ce mai tare şi refuză să dea o mână de ajutor”, se arată în postarea Asociaţia pentru protecţie rutieră WORLDSTREET.

Comentariul care spune multe

În acest context merită amintit comentariul unei persoane care a fost marcată în urma imaginilor tulburătoare cu nepăsarea șoferilor care au trecut pe lângă mașina din care ieșea fum. ”Ceva de noaptea minții.

Eu aș lua numerele de la mașină celor care apar pe filmare și care nu au oprit. Le-aș lua permisul șoferilor pe 3 luni. În legislația rutieră ești OBLIGAT să oprești și să suni la poliție, ambulanță și să acorzi măsuri de prim ajutor.

Nu e vorba despre conștiință, e vorba despre nerespectarea legislației pe baza căreia ai acel permis”, a comentat internautul.

 

 

ADVERTISEMENT