News

Tânăr aflat în sevraj a amenințat o farmacistă să-i dea un medicament cu efecte psihotice. Până la urmă a furat doar sirop de tuse

Un tânăr intrat în sevraj a amenințat o farmacistă. Individul i-a cerut un medicament cu efecte psihotice. A fost arestat.
22.04.2024 | 18:11
Tanar aflat in sevraj a amenintat o farmacista sai dea un medicament cu efecte psihotice Pana la urma a furat doar sirop de tuse
Un tânăr aflat în sevraj a amenințat o farmacistă. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un tânăr, din județul Sibiu, aflat în sevraj a amenințat o farmacistă pentru a-i da un medicament cu efecte psihotice. Incidentul a avut loc, vineri, 19 aprilie, în orașul Agnita, în jurul orei 15:00.

Un tânăr aflat în sevraj a amenințat o farmacistă. I-a cerut benzodiazepină

Făptașul, în vârstă de 18 ani, a așteptat ca femeia să rămână singură în farmacie. A intrat în imobilul respectiv și s-a dus peste farmacistă în biroul administrativ. Acolo a amenințat-o, cerându-i benzodiazepină, un medicament cu efect psihoactiv.

ADVERTISEMENT

Angajata nu l-a ascultat și a vrut să apese butonul de panică. În acel moment, tânărul de 18 ani s-a speriat și s-a făcut nevăzut. Însă, înainte să fugă a furat câteva cutii de sirop de tuse, potrivit Turnul Sfatului.

După dispariția tânărului, femeia a sunat la 112, iar la fața locului a ajuns un echipaj al Poliției din Agnita. Datorită imaginilor suprinse de camerele video de supraveghere, individul a fost identificat și prins de polițiști.

ADVERTISEMENT

„La data de 20 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au reținut un tânăr în vârstă de 18 ani, din Agnita, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

În fapt, tânărul este bănuit că, la data de 19 aprilie a.c., în jurul orei 14.45, ar fi pătruns în birourile administrative ale unei farmacii din Agnita unde, amenințând cu acte de violență, ar fi sustras câteva cutii cu siropuri, după care ar fi fugit într-o direcție necunoscută”, a transmis IPJ Sibiu.

ADVERTISEMENT

Făptașul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Băiatul a fost reținut pentru 24 de ore. În cele din urmă, magistrații au decis ca acesta să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru tâlhărie calificată. Conform sursei citate, tânărul este consumator de droguri.

În ultimii ani, fenomenul consumului de droguri, în rândul tinerilor din România, a căpătat amploare. Mai grav este că foarte mulți dintre aceștia urcă drogați la volan și provoacă evenimente tragice.

ADVERTISEMENT

Un astfel de caz a avut loc în luna martie, în județul Argeș. Un șofer de 20 de ani aflat sub influența substanțelor interzise a lovit un polițist, care l-a informat că va fi supus verificării cu Drugtest.

Tânărul a fost oprit de oamenii legii, deoarece circula cu viteză excesivă pe Drumul Național 73. Polițiștii au fost nevoiți să tragă trei focuri de armă, pentru a-l opri pe șofer. El a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru infracțiunile de ultraj, în forma tentativei la omor, conducere fără drept și conducere sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

ADVERTISEMENT
Tags: