News

Un tânăr s-a înecat în canalul Stipoc din Delta Dunării. Pompierii n-au reușit să-l salveze

16.08.2020 | 20:06
Un tanar sa inecat in canalul Stipoc din Delta Dunarii Pompierii nau reusit sal salveze
ADVERTISEMENT

Un tânăr s-a înecat în canalul Stipoc din Delta Dunării. Băiatul din județul Tulcea a fost găsit mort, duminică după-amiaza, de pompieri.

Momentan nu este cunoscut cu exactitate ce s-a întămplat, dar probabil tânărul a încercat să facă baie în canalul Stipoc și ulterior s-a înecat.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta, Nicolae Botezatu, a anunțat că pompierii au fost sprijiniți în timpul căutarilor de localnici, iar misiunea s-a încheiat după aproximativ o oră.

S-a înecat în canalul Stipoc. Tânărul avea doar 22 de ani

“Bărbatul de 22 de ani a fost găsit, dar din nefericire acesta prezenta semne incompatibile cu viața”, a precizat reprezentantul ISU Delta.

ADVERTISEMENT

Incidentul din Delta vine la doar o zi după ce doi frați, unul de 48 de ani și altul de 50 de ani, au murit sâmbătă seara chiar în lacul pe care il administrau din Mangalia.

Unul dintre ei era la pescuit și s-a electrocutat, după care s-a înecat. Fratele său a intrat repede în apă si a vrut să-l salveze, dar s-a înecat la rândul lui. Cei doi frați au fost scoși din baltă, cadrele medicale au încercat manevre de resuscitare, dar totul a fost în zadar.

ADVERTISEMENT

Tot în acest weeeknd, la Eforie Nord, echipaje ISU Dobrogea au intervenit pentru recuperarea unui tânăr de 18 ani din apele mării.

Pentru căutarea adolescentului au fost mobilizate mai multe unități: opt scafandri cu trei autospeciale, o ambarcațiune de la punctul de salvare acvatic Eforie și un echipaj al unei ambulanțe SMURD.

ADVERTISEMENT

Tânărul a dispărut după ce plecase să înoate în larg cu alți trei prieteni.  Aceștia s-au întors pe uscat și au alertat autoritățile. Din păcate baiatul nu a fost găsit.

ADVERTISEMENT