News

Un test rapid de coronavirus a greșit aproape jumătate din rezultate. Explicația producătorului

14.05.2020 | 15:17
Un test rapid de coronavirus a gresit aproape jumatate din rezultate Explicatia producatorului
ADVERTISEMENT

Un test rapid pentru depistarea noului coronavirus, utilizat la scară largă, a greșit aproape jumătate din rezultate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Un test rapid de coronavirus a greșit aproape jumătate din rezultate. Explicația producătorului

Despre testele rapide de coronavirus s-a vorbit foarte mult de la startul pandemiei de coronavirus. Au existat voci care au spus despre unele produse din China că ar oferi rezultate inexacte.

ADVERTISEMENT

Acum, a venit rândul unor astfel de echipamente medicale din SUA să dea erori. Astfel, Universitatea din New York a descoperit că un test rapid de coronavirus a oferit date eronate la mai mult de 48% din cazurile pozitive, scrie Washington Post.

Conform acestor cercetări, s-a constatat faptul că testele comapaniei Abbott ID NOW de COVID-19 au greşit rezultatele pentru o treime din eşantioanele detectate pozitive când s-au utilizat tampoane nazofaringiene în mediu de transport viral şi mai mult de 48 la sută atunci când s-au utilizat tampoane nazale uscate.

ADVERTISEMENT

Experții din domeniul medical trag un semnal de alarmă legat de astfel de erori ale unor teste. Ei spun că aceste ”falsuri negative” ale testelor de COVID-19 ar putea face ca persoanele infectate cu virusul să răspândească în mod involuntar virusul în rândul populației.

La Casa Albă, unde președintele Donald Trump, vicepreședintele Pence și alți înalți funcționari sunt testați în mod regulat cu ajutorul dispozitivului, riscul a fost evidențiat atunci când doi angajați au fost pozitivi săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

Cum explică producătorii aceste erori

Cei de la Abbott Labs au a transmis, miercuri, că testul a fost analizat ”într-un mod în care acesta nu este destinat să fie utilizat”.

”Nu este clar cum au fost testate probele. Rezultatele acestui studiu sunt incompatibile cu orice experiment pe care l-am realizat până acum”, se arată în comunicatul transmis de laborator, potrivit presei de peste ocean.

ADVERTISEMENT

De asemenea, compania americană a mai afirmat că, din 1,8 milioane de teste distribuite, rata falsă negativă a fost de aproximativ 0,2 la sută

ADVERTISEMENT