News

Un traficant de droguri a împușcat mai mulți polițiști în timpul unei percheziții, în Belgia. Doi oameni au murit

Mai mulți polițiști au fost împușcați de un traficant de droguri, în Belgia. Totul s-a întâmplat în timpul unei percheziții.
18.03.2024 | 18:52
Un traficant de droguri a impuscat mai multi politisti in timpul unei perchezitii in Belgia Doi oameni au murit
Un traficant de droguri a împușcat mai mulți polițiști, în Belgia. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un traficant de droguri a împușcat mai mulți polițiști în timpul unei percheziții care a avut loc luni, în sudul Belgiei, în orașul Charleroi. Unul dintre agenți a murit, iar alți doi au fost răniți. De asemenea, agresorul și-a pierdut viața.

Mai mulți polițiști din Belgia, împușcați de un traficant de droguri

Tragedia s-a produs la primele ore ale dimineții, atunci când echipa unităților speciale din Poliția Federală a ajuns la domiciliul traficantului de arme și droguri. În timpul acțiunii de percheziționare, suspectul a deschis focul.

ADVERTISEMENT

Potrivit procurorilor, citați de AFP, individul i-a așteptat pe oamenii legii cu arma în mână. A stat în spatele unei uși întredeschise și a deschis focul asupra lor. Unul dintre polițiști a fost ucis pe loc.

Alți doi agenți au fost răniți, iar unul dintre ei se află în stare critică. La fața locului au fost solicitate întăriri. Totodată, în momentul schimbului de focuri a fost rănit și traficantul de droguri.

ADVERTISEMENT

Suspectul a murit la spital

Acesta a suferit leziuni grave, fiind transportat la spital. Ulterior, suspectul a decedat în timp ce se afla la unitatea medicală. Procurorul oraşului Charleroi, Vincent Fiasse a oferit detalii cu privire la incident.

Potrivit acestuia, oamenii legii au organizat perchezițiile respective în cazul unei anchete pentru „asociere în scop criminal, trafic de stupefiante, trafic de vehicule şi trafic de arme”.

ADVERTISEMENT

Nu a fost precizat numărul total al polițiștilor care au intervenit în cadrul acestei acțiuni. „Era vorba de o percheziţie întărită dat fiind profilul suspectului”, a transmis procurorul, conform AFP, citată de Agerpres.

Polițistul care și-a pierdut viața avea 36 de ani. Premierul Belgiei, Alexander De Croo, dar și alți oficiali din cadrul Guvernului și al Afacerilor Interne au prezentat condoleanțe familiei agentului ucis.

ADVERTISEMENT

„Munca forţelor noastre de ordine, în serviciul populaţiei, merită tot respectul. A le lua drept ţintă este ruşinos şi nu va rămâne niciodată nepedepsit”, a fost mesajul transmis de Alexander De Croo.

 

ADVERTISEMENT