News

Un troleibuz a luat foc în centrul Bucureștiului. Video. Reacția Gabrielei Firea: ”Este strigător la cer ce se întâmplă!”. Update

07.06.2020 | 12:14
Un troleibuz a luat foc in centrul Bucurestiului Video Reactia Gabrielei Firea Este strigator la cer ce se intampla Update
ADVERTISEMENT

Un troleibuz a luat foc în cursul zilei de duminică, 7 iunie, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, din București. Din informațiile de la această oră, nu au fost raportate victime.


UPDATE, ora 12:17. La doar câteva minute după incendiu, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avut o reacție cu privire la acest incident pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

”Sper că toți cei care blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun să vadă această imagine cu un troleibuz în flăcări, în centrul orașului! Doi ani am fost șicanați cu licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze.

Cu mare greutate am reușit să semnăm contractul anul acesta. Așa s-ar fi întâmplat și cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu când au ajuns la București cele 400 autobuze noi Euro 6, achiziționate tot după o licitație îngreunată doi ani de zile. Dar în continuare suntem blocați cu licitația pentru achiziția celor 100 de tramvaie. Se va dovedi că motivele sunt inventate.

ADVERTISEMENT

„Azi în troleibuz nu era niciun pasager. Dar ce vor cei care blochează achizițiile de noi mijloace de transport în comun? Să se întâmple o tragedie? Ce urmăresc? Pun mai presus interesele lor, în loc de viață oamenilor? Este strigător la cer ce se întâmplă!!!”, a scris primarul general.


Un troleibuz a luat foc în centrul Bucureștiului. Echipajele de salvare intervin

Știrea inițială, ora 12:07

Imediat după izbucnirea focului, pompierii au intervenit la fața locului cu două autospeciale cu apă și spumă. De asemenea, o ambulanță SMURD și o echipă de la descarcerare sunt prezente pe Bulevardul Lascăr Catargiu.

ADVERTISEMENT

Până la această oră nu se știe din ce cauză a izbucnit incendiul.

Din primele informații, în mijlocul de transport era doar o pasageră, care a ieșit fără să fie rănită de flăcările puternice.

Conform Digi24, martorii din zonă spun că inițial au văzut fum la partea de sus a troleibuzului, iar șoferul a încercat să stingă flăcările cu extinctorul însă flăcările s-au extins rapid.

ADVERTISEMENT

Un troleibuz a luat foc in Centru. De competentă ce este administrația Firea. Eu nu imi aduc aminte de atât de multe incidente la RATB ca in aceste vremuri.Bucureşti, 2020! Pe timp de pace… Da, incompetența are si astfel de rezultate. Troleibuzele sunt vechi, neîntreținute, neverificate. Din fericire nu sunt victime.Acest incident este extrem, extrem de grav. La repeziciunea cu care s-a intins focul nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi fost să fie călători inăuntru.

Posted by Ciprian Ciucu on Sunday, June 7, 2020

 

”Un troleibuz a luat foc in Centru. De competentă ce este administrația Firea. Eu nu imi aduc aminte de atât de multe incidente la RATB ca in aceste vremuri. Bucureşti, 2020!

Pe timp de pace… Da, incompetența are si astfel de rezultate. Troleibuzele sunt vechi, neîntreținute, neverificate. Din fericire nu sunt victime.

Acest incident este extrem, extrem de grav. La repeziciunea cu care s-a întins focul nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi fost să fie călători înăuntru.”, a scris consilierul PNL, Ciprian Ciucu, pe pagina personală de Facebook.

ADVERTISEMENT