News

Un turist român a murit înecat în Grecia. Bărbatul a ignorat avertismentele salvamarilor

Un turist român aflat în insula gecească Lefkada a murit înecat în apele mării, unde se aventurase în pofida valurilor mari.
17.06.2023 | 20:16
Un turist roman a murit inecat in Grecia Barbatul a ignorat avertismentele salvamarilor
Plajă în insula Lefkada/ Foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

Un bărbat din România  a murit înecat în Marea Ionică, turistul intrând în apă, deși salvamarii le ceruseră celor de pe plajă să nu facă acest lucru din cauza mării agitate, scrie publicația ilefkada.gr, preluată de Ziare.com.

Tragedia a avut loc în apropierea plajei Kathisma de pe insula Lefkada. Bărbatul în vârstă de 50 de ani era în concediu cu soția sa. Salvamarii le-au cerut celor de pe plajă să nu intre în apă din cauza valurilor foarte mari, însă cei doi români au ignorat avertismentul.

ADVERTISEMENT

La scurtă vreme după ce au intrat în apă, cei doi nu au mai putut face față valurilor mari. Au intervenit salvamarii, însă aceștia au reușit să o salveze doar pe femeie, în timp ce băratul s-a înecat. Trupul acestuia a fost adus la mal de valuri.

Plaja Kathisma este o destinație apreciată de turiștii care vin de obicei pentru sporturi nautice sau pentru zbor cu parapanta. În ultimii ani, insula Lefkada a devenit una dintre destinațiile alese și de turiștii români, deși distanța față de România este destul de mare, Lefkada fiind situată ceva mai la nord de insula Corfu.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare tragedie recentă de acest tip a avut loc pe 30 aprilie, când cinci români și-au pierdut viața murind înecați în râul Mureș. Este vorba de doi adulți și trei copii, cadavrele lor fiind găsită după mai multe zile de căutări.

În seara zilei de 30 aprilie, în jurul orei 20.40, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureş (Periam Port, judeţul Timiş) spre malul drept (judeţul Arad), în extravilanul localităţii Semlac, cu o barcă din lemn.

ADVERTISEMENT

În ambarcaţiune, din extravilanul localităţii Semlac, s-au îmbarcat 11 persoane (5 majore şi 6 minore), pentru a ajunge în Periam Port. La aproximativ 2-3 metri de mal, ambarcaţiunea s-a scufundat”, preciza IPJ Arad.

Bărbatul care conducea barca băuse și nu deținea permis pentru acest tip de transport, ambarcațiunea nefiind înregistrată. După tragedie a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă. De asemenea, niciunul dintre pasagerii săi nu purta vestă de salvare.

ADVERTISEMENT

Două surori erau soțiile celor doi adulți care au murit, iar minorii care s-au înecat erau copii ai celor două cupluri, astfel că durerea a fost cu atât mai mare pentru văduvele celor doi bărbați. Cadavrul unul dintre copii a fost recuperat abia după ce a ajuns pe teritoriul Ungariei.

ADVERTISEMENT
Tags: