News

Un violator în serie a omorât o preoteasă, în Cluj. Acum patru luni oamenii l-au prins la timp pe bărbat, în curtea unei văduve

Crimă înfiorătoare comisă la Mănăstireni, în judeţul Cluj, de un violator în serie. Bărbatul de 58 de ani a lovit o bătrână cu toporul în cap şi a lăsat-o în mijlocul curţii.
09.07.2023 | 20:51
Un violator in serie a omorat o preoteasa in Cluj Acum patru luni oamenii lau prins la timp pe barbat in curtea unei vaduve
În spatele acestui gard s-a produs înfiorătoarea crimă de la Mănăstireni
ADVERTISEMENT

Un violator în serie, care şi-a făcut de cap în ultimii ani pe sub nasul autorităţilor a ajuns să comită o crimă atroce la sfârşitul acestei săptămâni, în judeţul Cluj. El a ucis cu sânge rece o femeie la Mănăstireni, dar oamenii spun că bărbatul de 58 de ani nu se află la prima sa crimă.

Criminalul a stat peste 20 de ani în închisoare, pentru furt şi viol

Dorel Gânscă este numele violatorului, iar sâmbătă acesta a ucis o femeie de 73 de ani, fostă preotească, a cărei casă este gard în gard cu biserica. Asta nu l-a împiedicat pe violator să îi dea victimei cu toporul în cap şi s-o lase într-o baltă de sânge, în mijlocul curţii.

ADVERTISEMENT

Criminalul a fost prins la puţin timp după atac, iar în cazierul său se regăsesc nu mai puţin de şase violuri. După fiecare faptă el fugea în Ungaria, în încercarea de a se sustrage de pedeapsă.

Nu mai departe de luna martie a acestui an bărbatul a fost prins de săteni în curtea unei văduve, iar unul dintre tineri, care l-a luat la palme, s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală, în timp ce suspectul nu a primit nicio sancţiune.

ADVERTISEMENT

“I-am dat o palmă şi i-am zis bă, de ce ai sărit la femeie în curte? Şi fiind femeie văduvă. Şi oamenii ne-au judecat, loviţi un om bătrân, dar noi ştiam de ce e în stare”, a povestit tânărul, pentru observatornews.ro.

Poliţiştii l-au prins pe Dorel Gânscă în timp ce încerca să fugă din ţară, ca de obicei. De altfel, el apucase deja să sune un prieten de la care să împrumute bani. Până acum, bărbatul de 58 de ani şi-a petrecut mai bine de 20 de ani în închisoare, pentru infracţiuni de furt sau viol.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, cea care a descoperit crima a fost o rudă a femeii de 73 de ani. “Mi-a fost frică, am venit acasă plângând şi i-am spus soţului cuscra e bolnavă. Nu ştiam că e moartă.

A fost elev de-al meu din clasa a opta şi de atunci tot în puşcărie a fost. A mai omorât o femeie aici în sat, acum vreo 30 de ani”, a povestit aceasta, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

La rândul său, IPJ Cluj a confirmat că suspectul este un consătean al victimei.  “În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiști, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii de omor și violare de domiciliu, fapte comise în localitatea Mănăstireni, a fost identificată, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din comuna Mănăstireni”, se arată în comunicatul poliţiştilor.

ADVERTISEMENT