News

Un zbor din Rusia a fost anulat și reprogramat după 9 ore pentru că a fost mobilizat în armată copilotul. “Vă rugăm să părăsiți avionul”

Un zbor al companiei Azur Air a fost amânat mai multe ore din cauza reținerii copilotului avionului care trebuia să decoleze de la la Ufa (vestul Rusiei) spre Antalya (Turcia).
15.10.2022 | 18:07
Un zbor din Rusia a fost anulat si reprogramat dupa 9 ore pentru ca a fost mobilizat in armata copilotul Va rugam sa parasiti avionul
Pasagerii zborului operat de Azul Air au așteptat 9 ore până au decolat spre Turcia. Foto: commons.wikimedia.org – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Scenele incredibile au fost înregistrate pe aeroportul din Rusia la 30 septembrie. Conform jurnaliștilor site-ului Meduza, zborul a fost întârziat aproape nouă ore din cauza faptului că a fost mobilizat copilotul, în contextul războiului din Ucraina.

Situație incredibilă pe un aeroport din Rusia

În informațiile publicate de Vsia Ufa și preluate de meduza.io se arată că pasagerii au fost nevoiți să coboare din avion și să aștepte până când a fost găsit un alt copilor.

ADVERTISEMENT

A venit cineva de la biroul de înrolare pentru copilot. Trebuia să decolăm pe 30 septembrie la 5:20, dar am decolat abia la 14:00 din Ufa, când a fost găsit alt pilot.

‘Din cauza mobilizării și a interdicției de trecere a frontierei pentru copilot, decolarea este anulată. Vă rugăm să părăsiți avionul», a fost anunțul personalului de bord. Asta am fost anunțați inițial’.

ADVERTISEMENT

La început am așteptat două ore, apoi am fost trimiși cu toții la hotelurile noastre. La difuzor s-a făcut un anunț”, a transmis unul dintre călători despre cele întâmplate pe cunoscutul aeroport din Rusia.

Copilotul știa că fusese chemat sub arme

Potrivit surselor citate, copilotul știa că trebuie să se prezinte la un centru militar pentru mobilizare, dar a ignorat ordinul. Prin urmare, el a fost ridicat din avion de polițiștii de frontieră.

ADVERTISEMENT

Informația a fost confirmată de reprezentanții Azur Air, companie înființată la Krasnoiarsk în anul 1995. Cu toate acestea, pilotul care a primit citația a revenit la zbor după câteva zile.

În Rusia, piloților și însoțitorilor de bord li se eliberează certificate de la angajator, care sunt puse la dispoziția birourilor militare, dar ”situațiile sunt întotdeauna individuale”, a spus o sursă din aviație pentru RBC.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim că la începutul lunii iulie, pe Aeroportul Otopeni a izbucnit un scandal după ce peste 50 de zboruri au avut întârzieri. În același context au existat și mai multe zboruri anulate. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti anunțase că 56 de zboruri au avut întârzieri de peste 30 de minute în prima parte a zilei.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: