Sporturi

Undă verde pentru primul complex sportiv de 5 stele din Constanța. Va costa peste 100 de milioane de euro

09.09.2020 | 20:48
Unda verde pentru primul complex sportiv de 5 stele din Constanta Va costa peste 100 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

Autoritătile din Constanța  au făcut primii pași pentru construirea unui complex sportiv, a cărui valoare se ridică la peste 100 de milioane de euro.

Proiectul noului complex include pe lângă un stadion de fotbal cu o capacitate de peste 15.000 de locuri, o arenă de tenis de câmp de 4.500 de locuri, care va purta numele campioanei Simona Halep,  dar și centre de recuperare fizică și tratament.

ADVERTISEMENT

Acesta va cuprinde o suprafață de aproximativ 90.000 mp și va fi construit pe locul fostului stadion “Farul” din strada Primăverii, Consiliul Local Constanța aprobând studiul de prefezabilitate.

Constanța va putea găzdui meciuri de Champions League și turnee de tenis ATP și WTA

Complexul sportiv va îndeplini toate cerințele pentru a obține statutul de 5 stele. Aporape pe toată suprafață complexului se va întinde o parcare subterană, iar clădirile vor fi legate printr-o zonă de promenadă cu spații verzi și mobilier urban.

ADVERTISEMENT

Decebal Făgădău, primarul Constanței, consideră că toată contribuția municipiului de la malul mării trebuie răsplătită de statul român:

“De îndată ce studiul de fezabilitate va fi gata, îl vom preda Companiei Naționale de Investiții. Le vom preda un proiect la cheie. Va fi un parcurs lung și greu. Ne dorim ca acest complex să fie parte din viața orașului nostru. Acesta este începutul unui parcurs. Este un proiect vital pentru un oraș de talia Constanței.

ADVERTISEMENT

Totul în viață înseamnă muncă și seriozitate. Stadionul va putea găzdui meciuri de Liga Campionilor, pe arena principală de tenis se vor putea desfășura competiții de anvergura WTA, iar întregul complex trebuie să fie cel mai mare port interior pentru viața sportivă a orașului.

Statul român datorează mult Constanței, România datorează mult Constanței, măcar din punct de vedere sportiv. Toată contribuția Constanței la sportul românesc trebuie să se întoarcă. Este foarte bine că s-au făcut stadioane în țară, dar a venit momentul să se investească și la Constanța“, a declarat Decebal Făgădău.

ADVERTISEMENT

Era timpul unei schimbări la Constanța, având în vedere că actualul stadion “Farul” a fost inaugurat în 1955, iar ultima renovare a fost făcută cu 21 de ani în urmă, în 1999.

  • 100.000.000 de euro ar urma să coste noul complex sportiv de 5 stele care se va construi la Constanța
ADVERTISEMENT