Sport

Unde a greșit Emil Săndoi în meciul de debut la Euro U21 2023: ”A ales jucătorii care nu au putut să facă faza dublă”

Sorin Cârțu a dezvăluit că a avut o discuție cu Emil Săndoi după debutul dezastruos al României la Euro U21 2023 și crede că acesta a ales o formulă de echipă mult prea ofensivă.
22.06.2023 | 23:56
Unde a gresit Emil Sandoi in meciul de debut la Euro U21 2023 A ales jucatorii care nu au putut sa faca faza dubla
Sorin Cârțu a dezvăluit că a avut o discuție cu Emil Săndoi după debutul dezastruos al României la Euro U21 2023 și crede că acesta a ales o formulă de echipă mult prea ofensivă. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tricolorii mici” au fost învinși categoric de ”La Rojita”, scor 0-3, într-o partidă pe care ibericii au controlat-o de la un capăt la celălalt fără nici cea mai mică emoție că ar putea fi în pericol.

Sorin Cârțu a găsit greșeala comisă de Emil Săndoi la primul meci de la Euro U21 2023

Fostul președinte al Universității Craiova, Sorin Cârțu, este de părere că selecționerul Emil Săndoi a greșit echipa de start la primul meci de la Euro U21 2023, pentru că a ales să folosească jucători care nu puteau face ambele faze.

ADVERTISEMENT

”Am vorbit cu Emil Săndoi, să mă întrebe și să discutăm despre partidă. E și el dezamăgit. De la mijloc în sus, a fost prea ofensiv. Jucătorii pe care i-a băgat nu au caracteristica fazei duble. Munteanu, Pitu, Popescu, șterși complet din joc. Și-ar fi dorit și el mai mult, el nu și-a exprimat acest lucru, dar am înțeles eu.

Nici nu a avut la dispoziție mulți jucători, eu l-aș fi băgat la centru pe Lixandru și aș fi ales între Pitu și Octavian Popescu. M-a surprins și prestația lui Louis Munteanu, modest. În momentul în care îl bagi inter dreapta pe Ișfan și inter stânga pe Pitu, iar în atac joci cu Bîrligea și Octavian Popescu, nu ai cum să faci ambele faze.

ADVERTISEMENT

Ei sunt superficiali pe faza a doua, l-au nenorocit pe ăsta micul, pe Borza. A fost și prejudiciat, faptul că jucătorii care puteau să facă faza asta, Grameni, Screciu, nu au fost.

Pitu a fost o surpriză negativă, a fost o dezamăgire, nu a arătat nimic pe teren. Mi s-a părut prea ofensiv, a ales jucătorii care nu au putut să facă faza dublă”, a declarat Cârțu, la emisiunea Digi Sport Special.

ADVERTISEMENT

Scouterii veniți să-i vadă pe ”tricolori”, dezamăgiți de evoluția naționaei României

Emil Săndoi s-a arătat dezamăgit de eșecul drastic suferit în meciul de debut cu Spania și consideră că elevii săi au jucat destul de bine, însă au greșit în niște momente cheie, iar ibericii au profitat de imprudențele jucătorilor noștri.

Debutul catastrofal al naționalei de tineret de la Euro U21 2023 a fost taxat extrem de dur de Marius Șumudică, care a fost uimit de faptul că secundul Daniel Pancu nu a fost alături de selecționerul Emil Săndoi pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT

Agentul Florin Manea a mărturisit la finalul eșecului drastic al ”tricolorilor mici” că mai mulți scouteri ale unor cluburi din Italia au fost prezenți la partida cu Spania, însă aceștia s-au arătat dezamăgiți de jocul formației lui Emil Săndoi.


  • 3,35 este cota EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „x solist și sub 5,5 goluri” la meciul România U21 – Ucraina U21

ADVERTISEMENT