News

Unde au plecat Gabriela Firea și Florentin Pandele după scandalul cu azilele groazei. Cei doi nu mai sunt în țară

Gabriela Firea și Florentin Pandele au părăsit România, în mijlocul incertitudinilor politice din PSD. Află unde s-au "refugiat" cei doi.
25.07.2023 | 10:24
Unde au plecat Gabriela Firea si Florentin Pandele dupa scandalul cu azilele groazei Cei doi nu mai sunt in tara
Gabriela Firea și Florentin Pandele au părăsit România. Foto: colaj Fanatik/Captura Video/Hepta.
ADVERTISEMENT

Ex-ministrul Familiei, Gabriela Firea, și soțul ei, primarul din Voluntari, Florentin Pandele, au părăsit România și s-au îndreptat spre Grecia pentru un concediu, relatează reporterii rtv. Potrivit sursei, cei doi au fost însoțiți la aeroportul Otopeni de Gigi Nețoiu.

Tensiuni între Ciolacu și Firea

În contextul incertitudinilor din cadrul PSD, suspendarea Gabrielei Firea din funcția de președinte al organizației din Capitală, anunțată de liderul partidului, Marcel Ciolacu, a creat o situație delicată pentru viitorul său politic. Într-o discuție anterioară, Ciolacu a evitat să răspundă clar cu privire la posibilitatea ca Gabriela Firea să rămână candidatul PSD la alegerile locale.

ADVERTISEMENT

Analiștii politici sunt de părere că familia Firea-Pandele nu va renunța ușor la poziția lor și vor lupta pentru a-și păstra influența. Cu toate acestea, există incertitudini cu privire la reacția electoratului, mai ales în urma scandalului legat de azilurile de bătrâni, care a dus deja la demisia a doi miniștri PSD.

Sociologul Barbu Mateescu subliniază că efectele scandalului și percepția publică pot fluctua în timp, iar Gabriela Firea ar putea beneficia de sprijinul electoratului în viitorul apropiat. Totuși, susținerea pe care Firea o are în rândul electoratului din Capitală ar putea juca un rol important în lupta sa pentru putere în cadrul PSD.

ADVERTISEMENT

Consultantul politic Adrian Zăbavă consideră că disputa dintre Gabriela Firea și Marcel Ciolacu nu se va încheia printr-o înțelegere amiabilă și că familia Firea-Pandele va acționa pentru a-și menține influența și puterea în cadrul partidului.

Firea se retrage din politică?

Într-o perioadă marcată de incertitudini politice și rivalități interne, viitorul politic al Gabrielei Firea rămâne în ceață, iar deciziile și mișcările sale vor influența direcția partidului și alegerile viitoare pentru Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

“Doamna Firea și domnul Pandele nu sunt genul de politicieni care se pot retrage din politică. Ei trăiesc din această politică. Ceea ce au construit și ceea ce patronează se poate prăbuși în 2024 și sunt absolut sigur că ambii vor acționa pentru a împiedica acest lucru. Și de aici, cerul este limita.

Vor încerca orice pentru a-și menține cât mai mult din puterea pe care au strâns-o și imperiul pe care l-au construit. Dacă asta va însemna candidatura Gabrielei Firea din partea altcuiva sau orice joc de felul ăsta, sunt absolut convins că se va întâmpla.

ADVERTISEMENT

Mi-e greu să cred că vor ajunge la un fel de înțelegere cu președintele PSD din care să se mulțumească cu niște poziții în rândul doi în 2024. E exclus așa ceva”, a explicat Adrian Zăbavă pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT