Life

Unde locuiește Raed Arafat: “Nu este ca în Finlanda”

În ce imobil stă Raed Arafat. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a discutat despre casa sa într-o emisiune.
04.02.2023 | 06:00
Unde locuieste Raed Arafat Nu este ca in Finlanda
În ce imobil stă Raed Arafat. Șeful DSU a discutat despre casa sa într-o emisiune. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Unde locuiește medicul de origine arabo-palestiniană, născut în Siria. Renumitul doctor susține că nu este ca în Finlanda, însă dispune de adăposturi speciale în cazul situațiilor de urgență printre care se numără războaiele sau cutremurele majore.

În ce imobil stă Raed Arafat. Șeful DSU a discutat despre casa sa într-o emisiune

Raed Arafat a fost invitat în emisiunea News Pass, moderată de Laura Chiriac la B1 TV, unde a vorbit despre imobilul în care stă. Este vorba de un apartament cu o suprafață totală de 80 de metri pătrați situat în Ștefăneștii de Jos.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost achiziționat de șeful DSU în anul 2013, după cum arată declarația de avere. În plus, medicul deține și o cotă parte din casa în care locuiesc în momentul de față părinții săi în țara natală.

„Legal, poți să ții diferite materiale în adăposturi, dar în momentul în care ai primit avertizarea să-l evacuezi, trebuie să o faci în 24 de ore maximum. Legislația prevede că pot fi materiale în adăposturi, dar materiale care pot fi evacuate foarte rapid.

ADVERTISEMENT

Au fost tot felul de controale, în ultima vreme, pentru a se asigura că adăposturile pot fi puse în funcțiune cât mai rapid posibil. Eu stau într-un bloc construit în perioada 2011-2012 și are adăpost în subsol.

Poate fi folosit de locatarii blocului și este gol să știți. Oricum nu este un loc plăcut, adică nu este ca în Finlanda unde adăposturile sunt niște locuri unde copiii să nu se streseze.

ADVERTISEMENT

La noi este doar o zonă care te protejează, dar nu este organizat într-un mod plăcut. Poate vom schimba această mentalitate și ne vom pregăti mai bine în viitor”, a explicat Raed Arafat, notează dcnews.ro.

Cine este Raed Arafat și de când este în România

Raed Arafat s-a născut în Siria, dar a crescut în Nablus, în nordul Cisiordaniei. La vârsta de 16 ani (în 1981) a emigrat în România pentru a studia medicina la Universitatea din Târgu Mureș, apoi s-a specializat la Cluj în anestezie terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

A studiat limba română la Pitești. În septembrie 1990 a pus primele baze ale Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, devenit ulterior serviciul medical național de intervenție rapidă.

Până acum a fost numit subsecretar de stat în Ministerul Sănătății, apoi a ocupat postul de ministru interimar al Sănătății, în perioada octombrie – decembrie 2012.

ADVERTISEMENT