Life

Unde se află drumul lui Mihai Viteazul și ce regiuni leagă. Are peisaje care îți taie răsuflarea

În ce zonă a României se găsește drumul lui Mihai Viteazul. Traseul este spectaculos și cu priveliști desprinse din tablouri.
21.02.2024 | 12:05
Unde se afla drumul lui Mihai Viteazul si ce regiuni leaga Are peisaje care iti taie rasuflarea
În ce zonă a României se găsește drumul lui Mihai Viteazul. Traseul este spectaculos și cu priveliști desprinse din tablouri. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Unde se află drumul lui Mihai Viteazul și ce regiuni leagă. Are peisaje care îți taie răsuflarea. Are o lungime de aproape 30 de kilometri, porțiune pe care turiștii o pot descoperi indiferent de vreme și anotimp.

În ce zonă a României se găsește drumul lui Mihai Viteazul. Traseul este spectaculos și cu priveliști desprinse din tablouri

În ce zonă a României se găsește drumul lui Mihai Viteazul. Traseul este spectaculos și cu priveliști desprinse din tablouri. Cu toate acestea este un loc mai puțin știut de oameni pentru că nu este promovat.

ADVERTISEMENT

Denumirea oficială a traseului este Transvilcan (DJ 664), fiind vorba de porțiunea care leagă Oltenia de Transilvania. Acesta traversează Munții Vâlcan pe direcția S-N între localitățile Schela din județul Gorj și Vulcan din județul Hunedoara.

Mai mult, drumul ”merge” paralel cu Defileul Jiului, atingând altitudinea maximă de 1.621 de metri în Pasul Vâlcan. Specialiștii spun că are o vechime de mai bine de 2.000 de ani, inițial fiind cunoscut drept „drumul roman”.

ADVERTISEMENT

Așadar, datează, la fel ca și Transalpina, din timpul războaielor daco-romane. A primit numele de drumul lui Mihai Viteazul după ce domnitorul a trecut munții din Oltenia spre Transilvania pe aici în anul 1600.

La momentul respectiv domnul Țării Românești se îndrepta spre Împăratul Rudolf al II-lea pentru a-i cere sprijin. În prezent, traseul este unul impresionant cu peisaje superbe asupra naturii și munților înconjurători.

ADVERTISEMENT

Drumul lui Mihai Viteazul, în cărțile lui Jules Verne

Drumul lui Mihai Viteazul care leagă județul Hunedoara de județul Gorj este unul spectaculos și care nu a fost trecut cu vederea nici de scriitori. Unul dintre aceștia este renumitul Jules Verne, care a rămas impresionat de frumusețea locului.

„Drumul l-a fermecat şi pe celebrul Jules Verne, care a scris despre acest colţ de munte în cartea sa Castelul din Carpaţi. Tranvîlcanul însă are o vechime de peste două mii de ani.

ADVERTISEMENT

E cunoscut încă din perioada războaielor daco-romane”, a declarat Oana Paloş, purtător de cuvânt CJ Gorj, scrie observatornews.ro. Drumul lui Mihai Viteazul oferă locuri de cazare și multe oaze de liniște.

La ora actuală traseul a rămas ca atunci când a fost construit pentru că numai o porțiune este asfaltată. Pentru cealaltă porțiune turiștii care ajung în zonă trebuie să se înarmeze cu multă răbdare, nervi de oțel și o mașină de teren.

ADVERTISEMENT