Sport

Universitatea Craiova a cerut în mod oficial ca FRF să schimbe stadionul pentru finala Cupei României. Variantele propuse de olteni

15.05.2021 | 13:17
Universitatea Craiova a cerut in mod oficial ca FRF sa schimbe stadionul pentru finala Cupei Romaniei Variantele propuse de olteni
Universitatea Craiova a cerut în mod oficial ca FRF să schimbe stadionul pentru finala Cupei României Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a cerut Federației Române de Fotbal mutarea finalei Cupei României de la Ploiești. Oltenii vor ca ultimul act să se desfășoare pe „Arena Națională” sau chiar pe „Ion Oblemenco,” având în vedere capacitatea mare a stadionului. De asemenea, oficialii clubului din Bănie vor ca spectatorii să ocupe în capacitate de 50 la sută arena unde va avea loc jocul cu Astra. 

Autoritățile statului au anunțat că fanii ar putea să participe la competiții sportive în aer liber încă din acest weekend, însă nu se va putea întâmpla acest lucru, deoarece încă nu există un protocol comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Tineretului și Sportului care să permită accesul oamenilor.

ADVERTISEMENT

Suporterii olteni se pregătesc de finala Cupei României, indiferent câte bilete vor avea. Aceștia au lansat chiar și un tricou special dedicat partidei cu Astra Giurgiu. 

Universitatea Craiova vrea ca finala Cupei României să fie mutată pe un stadion cu o capacitate mai mare. „Arena Națională” și „Ion Oblemenco” sunt variantele propuse de olteni

Finala Cupei României va reprezenta momentul în care suporterii vor reveni pe stadioane în România. Deocamdată, ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunțat că este permis accesul spectatorilor în limita a 25 la sută din capacitatea arenei. Locul desfășurării ultimului act al Cupei este „Ilie Oană” din Ploiești, care are 15.000 de locuri. Astfel, finala ar putea să se dispute cu 3.750 de oameni în tribune.

ADVERTISEMENT

Decizia nu îi mulțumește deloc pe oficialii și fanii Universității Craiova. În mod normal, clubul din Bănie ar putea primi doar o mie de bilete pentru susținători. Având în vedere interesul mare al oltenilor, conducătorii Științei au luat atitudine și au cerut oficial la FRF ca finala să fie mutată pe un stadion cu o capacitate mai mare.

Variantele propuse sunt „Arena Națională” din București și stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova. Având în vedere că finala reprezintă un eveniment pilot înainte de desfășurarea Campionatului European, craiovenii mai cer ca stadionul pe care se va juca meciul cu Astra să fie deschis în proporție de 50 la sută.

ADVERTISEMENT

Pe „Arena Națională” se vor juca partidele de la EURO, iar Universitatea Craiova se bazează pe acest lucru. FRF ar trebui să ceară celor de la UEFA un acord pentru ca finala Cupei României să fie pe cel mai mare stadion al țării (n.r. – „Arena Națională” are 55.000 de locuri).

  • 30.000 de locuri are stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova
  • 7 trofee ale Cupei României are Universitatea Craiova în palmares
ADVERTISEMENT

Situația inversată față de anul trecut. Finala Cupei României ar fi trebuit să se joace pe stadionul „Ion Oblemenco,” dar a fost mutată pe „Ilie Oană” din Ploiești

Subiectul stadionului pe care se va juca finala Cupei României a fost de interes și în sezonul trecut. Federația Română de Fotbal anunțase că stadionul „Ion Oblemenco” va avea onoarea să găzduiască meciul cu trofeul pe masă, însă Comitetul de Urgență al FRF a schimbat locul de disputare, iar motivul a fost că meciul se va juca fără spectatori, lucru care ar fi făcut fără sens desfășurarea finalei la Craiova. Astfel, ultimul act al competiției a fost mutat pe „Ilie Oană”.

În acest sezon, situația s-a inversat. Universitatea Craiova cere mutarea meciului cu Astra Giurgiu pe „Ion Oblemenco” din Bănie pentru că se va juca cu fani în tribune, iar o deplasare la Ploiești ar reprezenta riscuri din punct de vedere epidemiologic și pentru suporterii care vor face deplasarea la Ploiești.

Finala de anul trecut le-a pus față în față pe FCSB și Sepsi Sf. Gheorghe. Bucureștenii au cucerit Cupa României, reușit să câștige la limită, scor 1-0, în fața covăsnenilor. A fost meciul de debul al lui Anton Petrea pe banca „roș-albaștrilor”. Universitatea Craiova a fost eliminată de Poli Iași încă din sferturi.

„Finala este primul meci pe care l-am aprobat, avem solicitarea din partea federaţiei că doresc spectatori pe stadion. Am înaintat-o către Ministerul Sănătăţii şi urmează ordinul comun, pe care îl vom înainta CNSU, sper că vom avea avizul.

Organizatorii trebuie să solicite către noi ce doresc, să ne asigure că au efectiv staff-ul tehnic care poate să asigure toate demersurile de a testa, de a controla spectatorii, de a intra şi de a-i ajuta să se aşeze şi noi trimitem mai departe la Ministerul Sănătăţii şi împreună cu ordinul comun cerem avizul CNSU,” a declarat ministrul Sportului, Eduard Novak, la Digi24.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – CFR Cluj: 6,00 este cota pentru „1 pauză / 1 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT