Fotbal intern

Universitatea Craiova, campioana transferurilor pe bani grei. Suma imensă încasată în ultimii ani

06.10.2020 | 17:39
Universitatea Craiova campioana transferurilor pe bani grei Suma imensa incasata in ultimii ani
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a reușit niște transferuri de referință în istoria recentă a clubului, începând cu Bogdan Vătăjelu și culminând cu plecarea lui Valentin Mihăilă la Parma.

Primul mare transfer în străinătate a fost cel al lui Bogdan Vătăjelu la Sparta Praga, iar cel mai important din punct de vedere al sumei a fost cel al lui Alexandru Mitriță la FC New York City, unde a avut evoluții apreciate și care l-au propulsat la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru, care a obținut peste 25 de milioane de euro din transferurile celor mai buni jucători, își freca mâinile după ce Mircea Lucescu era gata să ofere 10 milioande euro pentru Elvir Koljic. Atacantul bosniac a ratat transferul la Dinamo Kiev, după o accidentare extrem de urâtă, care îl va ține departe de gazon până la finalul anului.

Universitatea Craiova, transferuri pe bani grei în perioada Mihai Rotaru

Bogdan Vătăjelu este un produs al academiei lui FCSB și a ajuns la Universitatea Craiova în 2014, după ce a venit de la Metalul Reșița, semnând un contract pe trei ani jumătate. La olteni a devenit unul dintre cei mai importanți jucători în Liga 2, care a pus decisiv umărul la promovare și a devenit apoi căpitanul echipei.

ADVERTISEMENT

În 2016, a fost transferat la Sparta Praga, pentru o sumă de aproximativ două milioane de euro. La trei ani de la transfer și după 34 de meciuri pentru cehi și un împrumut la Jablonec, jucătorul a revenit la Universitatea Craiova.

Un alt transfer important a fost cel al lui Alexandru Băluță la Slavia Praga, care a plătit nu mai puțîn de 3 milioane de euro lui Mihai Rotaru pentru mijlocașul ofensiv care a evoluat pentru olteni între 2014 și 2018, iar acum joacă în Ungaria la Academia Puskas.

ADVERTISEMENT

Valentin Mihăilă devine cel important transfer din istoria clubului: 8,5 milioane de euro, cu un milion mai mult decât Mitriță

Transferul lui Valentin Mihăilă la Parma este cel mai important transfer din punct de vedere al sumei, cu 1,1 milioane de euro peste transferul lui Alexandru Mitrita în Major Soccer League, la FC New York City.

O altă mutare extrem de profitabilă pentru Mihai Rotaru și clubul său a fost cea a lui Andrei Ivan la FC Krasnodar, pentru 3 milioane de euro, însă atacantul oltean a jucat doar 151 de minute în prima liga din campionatul Rusiei.

ADVERTISEMENT

Un alt transfer bombă realizat de olteni a fost cel al lui Vladimir Screciu. Transferat în 2018 la Genk, pentru 2 milioane de euro, olteanul a fost văzut inițial că o achiziție de marcă, dar la două luni după transferul în Belgia, în septembrie 2018, a suferit o ruptură de ligamente la glezna piciorului drept. Nu a mai reușit să prindă echipa și a devenit campion la finalul sezonului, deși nu a jucat niciun minut. S-a întors în această vară la Universitatea, unde spreră să-și recapete forma de dinainte de accidentare.

  • 25.000.000 de euro este suma aproximativă încasată de Universitatea Craiova de pe urma transferurilor lui Bogdan Vătăjelu, Alexandru Băluță, Vladimir Screciu, Andrei Ivan, Alexandru Mitriță și Valentin Mihăilă

  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – U Craiova: 2,72 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT