Sport

Universitatea Craiova – FC Botoşani 1-0, în etapa a 7-a din SuperLiga. Oltenii dau lovitura în prelungiri și urcă pe locul 4. Cum arată clasamentul

Universitatea Craiova a câștigat dramatic, scor 1-0, cu un gol marcat în prelungiri de Alexandru Crețu, meciul cu FC Botoșani din etapa a 7-a a SuperLigii și a urcat pe locul 4 în clasament.
29.08.2022 | 18:55
Universitatea Craiova  FC Botosani 10 in etapa a 7a din SuperLiga Oltenii dau lovitura in prelungiri si urca pe locul 4 Cum arata clasamentul
Dan Nicolae Nistor si Elad Shahaf in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FC Botosani, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, luni 29 august 2022. © FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
29-08-2022
20:07

Cum arată clasamentul din SuperLiga după Universitatea Craiova – FC Botoșani 1-0

FC Botoșani a fost la un pas să rămână neînvinsă și după etapa a 7-a din SuperLiga, însă a pierdut dramatic la Turnu Severin meciul împotriva Universității Craiova. Unicul gol al meciului a fost marcat în prelungirile partidei, de Aexandru Crețu, cu un șut superb din afara careului.

În urma acestei victorii, Universitatea Craiova a acumulat 11 puncte și ocupă locul 4 în clasament, la egalitate perfectă cu FC Botoșani. Ambele formații au 3 victorii, două egaluri, o înfrângeri  și un meci în minus, golaverajul fiind și el identic: 7-5.

29-08-2022
17:59

Universitatea Craiova - FC Botoşani 1-0 (Al. Crețu 90+3)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+6: Fluier final. Universitatea Craiova se impune dramatic, cu un gol marcat în prelungiri de Alexandru Crețu.

Min. 90+3: GOOOL UNIVERSITATEA CRAIOVA! Alexandru Crețu deschide scorul cu un șut plasat, din afara careului.

Min. 84: Șeroni intervine salvator în ultimul moment la o pătrundere periculoasă în careu a lui Alexandru Crețu.

Min. 60: Și Baiaram este aproape de gol, dar reluarea sa  cu capul din 2 metri se duce pe lângă bară.

Min. 59: Papp reia periculos cu capul din 7-8 metri după un corner, mingea se îndrepta spre poartă, dar este respinsă în ultimul moment de Țăgănașu de pe linie.

Min. 47: Pap respinge greu șutul lui Vînă de la marginea careului.

Min. 15: Markovic șutează cu stângul la coțul scurt, din colțul careului mare, dar Pap este atent și reține.

Min. 12: Markovic șutează slab de la peste 20 de metri, direct în brațele lui Pap.

Min. 8: Gafă imensă a lui Dican, care îi pasează direct lui Baiaram, însă șutul olteanului din 7-8 metri lovește transversala.

Min. 1: A început partida de la Turnu Severin, dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani.

29-08-2022
16:31

Echipele de start la Universitatea Craiova - FC Botoșani

Au apărut echipele de start la Universitatea Craiova – FC Botoșani, meci contând pentru etapa a 7-a din SuperLiga. Partida se va juca la Turnu Severin, ora de start fiind 21:00.

  • Universitatea Craiova: Lazar – Papp, Găman, Mitrea – Căpățînă, Screciu, Nistor, Bancu – Vînă, Markovic, Baiaram. Rezerve: L. Popescu – Martic, Al. Crețu, Vătăjelu, MAteiu, Rivaldinho, Ivan, Koljic, Hanca Antrenor: Mirel Rădoi
  • FC Botoșani: Pap – Sno, Dican, Boli, Țigănașu – Ivanov, Sylla, Shahaf – Mailat, Camara, Dragu. Rezerve: Ureche – Șeroni, Perianu, Mussis, E. Florescu, Petkovski, Grubac, Tisdell, G. David Antrenor: Mihai Teja

Meciul Universitatea Craiova- FC Botoşani are loc luni, 29 august, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 7-a din SuperLiga. Este prima întâlnire a jucătorilor lui Mirel Rădoi cu suporterii după eliminarea la lovituri de departajare în Israel, pe terenul lui Hapoel Beer Sheva. Meciul este greu pentru că FC Botoşani este neînvinsă în cele cinci jocuri disputate, cel cu FCSB fiind amânat.

Unde se joacă meciul Universitatea Craiova – FC Botoşani, din etapa a 7-a a SuperLigii

Confruntarea Universitatea Craiova – FC Botoşani se desfăşoară luni, 29 august, de la ora 21:00, pe stadionul „Municipal” din Drobeta Turnu Severin şi este primul meci al „alb-albaştrilor” în faţa fanilor după trista eliminare din Conference League. Oltenii sunt nevoiți să joace în continuare la Turnu Severin partidele de pe teren propriu, deoarece stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova este blocat din cauza unui festival de muzică.

ADVERTISEMENT

Întrebarea este câţi suporteri vor veni la meci după ce au trăit drama de la Beer Sheva. Preşedintele Sorin Cârţu mărturisea că nu se aşteaptă la prea mulţi spectatori la meciul cu FC Botoşani, pentru că oricât de bine ar fi jucar echipa în Israel. Ratarea calificării rămâne ratare şi provoacă, firesc, multe reacţii negative inclusiv fanilor.

Cine transmite la TV partida Universitatea Craiova – FC Botoşani

Partida Universitatea Craiova – FC Botoşani se joacă luni, 29 august, de la ora 21:00, pe stadionul „Municipal” din Turnu Severin, în etapa a 7-a din SuperLiga. Jocul va fi televizat în direct pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1. O mai puteţi viziona şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Şi la Turnu Severin, oamenii se vor bucura luni şi marţi de ultimele zile frumoase până la final de săptămână, pentru că va urma o perioadă ploioasă. Luni, 29 august, maxima zilei va fi de 32 de grade, dar la ora jocului va mai scădea cu trei patru grade. Va fi totuşi destul de cald şi pentru ora 21:00. Meciul va fi condus de arbitrul Marcel Bârsan din Bucureşti.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Universitatea Craiova – FC Botoşani

Pentru Mirel Rădoi, este clar că va trebui să lase pe bancă sau direct la odihnă o parte dintre jucătorii care au luptat eroic în meciul de la Beer Sheva. Rămâne de văzut care vor fi aceştia şi câţi ca număr, pentru că lotul de care dispune nu este foarte numeros.

ADVERTISEMENT

Au bune şanse să intre din primul minut sau măcar pe parcurs Ivan Martic, Dan Nistor şi Ionuţ Vână, ultimii doi deveniţi indezirabili pentru fostul antrenor Laszlo Balint. În atac, este dată ca sigură prezenţa lui Jovan Markovic, lângă care ar putea apărea şi brazilianul Rivaldinho.

Cote la pariuri la jocul Universitatea Craiova – FC Botoşani

FC Botoşani, sub comanda lui Mihai Teja, a început foarte bine sezonul, fiind neînvinsă şi jucând un fotbal de bună calitate. Cu toate acestea, bookamkerii consideră că oltenii sunt favoriţi la o cotă de 1,85. Dacă ar reuşi din nou un rezultat pozitiv, echipa moldoveană ar fi răsplătită cu o cotă de 5,40. Un gol înscris de oaspeţi are cotă de 1,60.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a câştigat marea majoritate a partidelor directe, dar lucrurile s-au schimbat radical în ultima perioadă. Mai precis în 2021 şi 2020 cei care au luat cele trei puncte au fost jucătorii din Botoşani. Ei s-au impus cu 3-2 în 2020 şi cu 2-1 în 2021. În ultima partidă, oltenii au revenit şi au câştigat cu 2-1.

ADVERTISEMENT