Sport

Universitatea Craiova – FC U Craiova 2-0. Derby-ul Băniei, câștigat fără emoții de oltenii lui Rotaru. Cum arată clasamentul

Universitatea Craiova s-a impus cu 2-0 în derby-ul Băniei în fața concitadinei FC U Craiova și a luat o opțiune tot mai serioasă pentru ocuparea unui loc de play-off
14.02.2022 | 21:45
Universitatea Craiova  FC U Craiova 20 Derbyul Baniei castigat fara emotii de oltenii lui Rotaru Cum arata clasamentul
Andre P. Benjamin Van Durmen si Gustavo Vagenin in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FC U Craiova, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, luni 14 februarie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
14-02-2022
20:07

Cum arată clasamentul din Liga 1 după Universitatea Craiova - FC U Craiova 2-0

Universitatea Craiova a acumulat 42 de puncte în clasamentul Ligii 1 și este tot mai aproape de play-off, având un avans de 4 puncte față de locul 7 cu 4 etape înainte de terminarea sezonului regular. FC U Craiova, în schimb, rămâne pe loc de baraj în urma înfrângerii din derby-ul Olteniei.

14-02-2022
17:54

Universitatea Craiova - FC U Craiova 2-0 (Gustavo 16, Baiaram 75)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 75: GOOOL UNIVERSITATEA CRAOVA! Bine lansat de Gustavo, Nistor pătrunde în careu, îl păcălește pe Popa și îi trimite în fața porții goale lui Baiaram, care îndeplinește o smplă formalitate.

Min. 64: Șutul lui Baiaram la colțul lung, din colțul careului mic, trece milimetric pe lângă bară.

Min. 58: Bancu il faultează pe Baeten în apropierea careului, dar arbitrul Marcel Bîrsan îl iartă de cel de-al doilea cartonaș galben.

Min. 54: Șutul lui Vătăjelu este deviat de Screciu, dar Popa este atent și reține.

Min. 46: Oaspeții sunt aproape de egalare prin Baeten, care șutează peste poartă din poziție ideală.

Min. 36: Oaspeții cer penalty pentru henț, după ce șutul lui Diallo este blocat de Vătăjelu. Reluările tv nu ai arătat că s-ar fi comis vreo infracțiune.

Min. 22: Bancu trimite neglijent cu capul spre propria poartă, dar Pigliacelli salvează un autogol respingând de sub bară.

Min. 16: GOOOL UNIVERSITATEA CRAOVA! Gustavo preia elegant în mijlocul careului și șutează din întoarcere, pe jos, la colțul lung, fără speranțe pentru Popa.

Min. 14: Șutul lui Gustavo din careu trece pe lângă poartă.

Min. 10: Partida a fost înreruptă pentru a doua oară din cauza torțelor și a petardelor aruncate de suporteri pe gazon.

Min. 5: Meciul e întrerupt un minut din cauza petardelor aruncate de suporteri.

Min. 1: A început partida. Gazdele se aruncă în atac încă din start, Andrei Ivan fiind blocat în ultima clipă de Diallo, pe când se pregătea să îi paseze decisiv în careu lui Cîmpanu.

14-02-2022
17:30

Echipele de start la Universitatea Craiova - FC U Craiova

  • Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, Screciu, Bancu – Cîmpanu, Al. Crețu, Mateiu, Gustavo – Markovic, Ivan. Rezerve: Lazar, Vlădoiu, Bic, Căpățînă, Nistor, Vînă, Baiaram, Roguljic, Trică. Antrenor: Laurențiu Reghecampf
  • FC U Craiova: R. Popa – Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert – Asamoah, Achim – Baeten, Bauza, Van Durmen – C. Bălan. Rezerve: Mogoșanu, Paramatti, Bușu, Albu, Pop, Marquet, Sidibe, Ondaan, Compagno. Antrenor: Nicolo Napoli

Meciul Universitatea Craiova – FC U Craiova 1948 are loc luni, 14 februarie, cu începere de la ora 19:55, în cadrul etapei a 26-a din Casa Pariurilor Liga 1.

Este marele derby al Băniei, în care orgoliile ating cote maxime și în care orașul și Oltenia sunt împărțite în două tabere: suporterii echipei lui Mihai Rotaru și cei ai lui Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul Universitatea Craiova – FC U Craiova 1948

Întâlnirea Universitatea Craiova – FC U Craiova 1948 se dispută luni, 14 februarie, de la ora 19:55, pe stadionul Ion Oblemenco din Cetatea Banilor, în etapa a 26-a din Casa Pariurilor Liga 1 și, cum era și firesc, suscită un interes enorm în oraș și în toată regiunea Olteniei.

Problema nu ar fi atât de mult accesul la stadion, care se face respectând protocolul sanitar, certificat COVID sau test negativ de 72 sau de 24 de ore, ci faptul că organizatorii, Universitatea Craiova, au stabilit ca să se poată achiziționa bilete numai prezentând fie abonamentul, fie tichetul de la ultimul meci de acasă al echipei lui Reghecampf, cu CFR Cluj! Ei au dat fanilor FC U 1948 doar 480 de bilete, motivând că nu au voie mai mult de 9.000 de spectatori pe stadion.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Universitatea Craiova – FC U Craiova 1948

Partida Universitatea Craiova – FC U Craiova 1948 se joacă luni, 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților, de la ora 19:55, pe stadionul Ion Oblemenco, din capitala județului Dolj, în etapa a 26-a din Casa Pariurilor Liga 1 și este televizată în direct pe programele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport 1. O mai puteți viziona și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

La Craiova este o zi destul de plăcută, cu cer variabil, mai mult senin și cu temperatură maximă care nu va sări de 8 grade după ora prânzului. În jur de 3 grade se așteaptă la ora partidei, care va fi condusă de o brigadă de arbitri avându-l la centru pe unul dintre cei mai vechi cavaleri ai fluierului din eșalonul de elită, Marcel Bârsan.

ADVERTISEMENT

Ce jucători lipsesc din confruntarea Universitatea Craiova – FC U Craiova 1948

Antrenorul Laurențiu Reghecampf l-a pierdut din nou, se pare pentru o altă periodă mai lungă, pe puternicul atacant bosniac Elvir Koljic și îi mai are out pe francezul Houri , pe Marius Constantin și Valerică Găman, iar Ștefan Bairam poate fi trecut la categoria incerți, staff-ul medical urmând a decide în dimineața partidei asupra situației lui.

La FC U Craiova, lucrurile sunt mult mai simple. În sensul în care Nicolo Napoli nu se confruntă cu accidentări sau suspendări. Singurii jucători pe care nu îi poate utiliza sunt nou sosiții în iarnă Gabi Enache și Aurelian Chițu, fără drept de joc urmare a interdicției la transferuri din partea Ligii.

ADVERTISEMENT

Echipele probabile la Universitatea Craiova – FC U Craiova 1948

  • Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, Screciu, Bancu – Cîmpanu, Nistor, Al. Crețu, Gustavo – Markovic, A. Ivan. Antrenor: Laurențiu Reghecampf
  • FC U Craiova: R. Popa – Negru, Kovacici, Diallo, Huyghebaert – Vl. Achim, Asamoah – Baeten, Bauza, Van Durmen – Cl. Bălan. Antrenor: Nicolo Napoli

Primă uriașă din partea familiei Mititelu pentru victorie

Orgoliile în jurul acestui derby ating, firesc, cele mai înalte cote. Motiv pentru care, pentru a-și stimula și mai mult jucătorii, familia Mititelu a promis o superprimă de fiecare jucător dacă vor reuși să obțină victoria. Nu mai puțin de 5.000 de euro ar urma să încaseze fiecare fotbalist de la FC U Craiova pentru cele trei puncte.

Partida este extrem de importantă și din punctul de vedere al situației din clasament. Universitatea Craiova are ca obiectiv intrarea în play-off și momentan se află între primele șase, dar FC Argeș a ajuns la un punct distanță, motiv pentru care o victorie în derby ar fi aur. Și pentru FC U 1948 ar fi o mare gură de oxigen, pentru că ar egala la puncte Chindia și ar sări pentru prima dată în afara locurilor de baraj.

Cote la pariuri pentru derbyul Universitatea Craiova – FC U Craiova 1948

Universitatea Craiova este favorită să își adjudece cele trei puncte, la o cotă cuprinsă între 1,65-1,70, în funcție de agenții. Un succes al rivalei are cotă de 5,40-5,50. Șansa dublă „X2” a fost cotată cu 2,20 iar un gol marcat de oaspeți ajunge la 1,80. Nu se așteaptă o partidă cu goluri, dovadă faptul că „over 1,5” are cotă 1,45.

Singurul meci direct jucat până acum în Casa Pariurilor Liga 1 a avut loc în turul acestei ediții și s-a încheiat cu victoria lejeră a celor de la Universitatea Craiova, goluri marcate în a doua parte de Nistor, la trei minute de la reluare și Bairam, în minutul 85.

ADVERTISEMENT