Sport

Situație critică la Universitatea Craiova înaintea meciului cu Rapid. Și Dan Nistor s-a infectat cu COVID-19. Update Exclusiv

Situație critică la Universitatea Craiova. Cu doar o săptămână înainte de restartul Ligii 1, oltenii au fost loviți de un focar de coronavirus. Oficialii alb-albaștrilor au anunțat că aproape totul lotul este infectat.
19.01.2022 | 17:16
Situatie critica la Universitatea Craiova inaintea meciului cu Rapid Si Dan Nistor sa infectat cu COVID19 Update Exclusiv
U Craiova în timpul unui amical în cantonamentul din Turcia. FOTO: Facebook U Craiova
ADVERTISEMENT
19-01-2022
15:31

Dan Nistor are COVID, Universitatea Craiova încearcă să obțină amânarea meciului cu Rapid

Laurențiu Reghecampf a primit o nouă veste proastă înaintea jocului cu Rapid, programată să se dispute sâmbătă seara în cadrul etapei a 22-a din Casa Pariurilor Liga 1: Dan Nistor a fost depistat și el pozitiv cu COVID și va rata întâlnirea cu giuleștenii, anunță Gsp.

În aceste condiții, conducerea clubului oltean face din nou demersuri la LPF pentru amâna partida, temându-se ca până la ora jocului să nu apară noi cazuri de infectare.

În plus, mulți dintre jucătorii pe care Reghecampf va fi nevoit să îi foloseacă în acest meci vor ieși târziu din carantină, iar în aceste condiții vor fi în urmă din punct de vedere al pregătirii fizice.

Sâmbătă, 22 ianuarie, U Craiova ar trebui să joace primul meci oficial din acest an. Oltenii au derby cu Rapid pe „Ion Oblemenco”, dar partida e pusă în pericol odată cu veștile venite din tabăra alb-albaștrilor.

Clubul din Bănie a anunțat că tocmai a fost lovit de un focar de coronavirus, fiind infectați mai mulți fotbaliști și membri ai staff-ului tehnic. Din fericire, cu excepția unui singur om din staff, toată lumea este asimptomatică.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate și care sunt fotbaliștii din lotul „Științei” infectați cu coronavirus. Este vorba despre căpitanul Nicușor Bancu, Vladimir Screciu, Elvir Koljic, Mihai Căpățînă, Lyes Houri, Marius Constantin, Alex Crețu, Ionut Vînă şi Paul Papp. În ceea ce privește membrii staff-ului tehnic, antrenorul cu portarii Florin Tene și Cristinel Țermure se numără printre infectați.

Universitatea Craiova, lovită de un focar de COVID-19 înainte de restartul Ligii 1

Pentru Houri este a doua veste proastă pe care o primește în decurs de doar câteva zile. FANATIK a anunțat în exclusivitate că francezul ar putea lipsi tot sezonul din cauza accidentării suferite în cantonament.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova este astfel prima echipă care anunță cazuri de COVID-19 în această iarnă. Spre exemplu, la Dinamo, Gabriel Torje s-a infectat cu noul coronavirus, după cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, dar clubul din Ștefan cel Mare nu a avut nicio poziție oficială în acest sens.

„Din păcate, în urma unei retestări RT-PCR, mai mulți componenți din cadrul lotului nostru și din cadrul staffului au fost depistați pozitiv COVID-19.

ADVERTISEMENT

Cu excepția unui singur membru din staff, toți ceilalți sunt asimptomatici.

Vă vom ține la curent cu evoluția acestei situații”, se arată în comunicatul postat de U Craiova, pe Facebook.

Patronul Mihai Rotaru, prima reacție după focarul de COVID-19 de la U Craiova

Mihai Rotaru a declarat că programul de pregătire din Turcia nu a fost scurtat din cauza cazurilor de COVID însă se teme că meciul cu Rapid ar putea să nu se mai dispute: „Nu s-a scurtat cantonamentul din cauza celor cu COVID. Au fost monitorizaţi în permanenţă toţi jucătorii. Ultimul test PCR înainte să revenim în ţară erau toţi negativi. Ieri am testat tot lotul şi au apărut aceste cazuri. E în pericol meciul de a se juca.

ADVERTISEMENT

Această tulpină se transmite foarte repede. ieri am testat, testăm şi mâine. Pot apărea noi cazuri şi mâine când facem o testare generală la toată lumea. Orice este posibil şi probabil. Până sâmbăta viitoare cei descoperiţi pozitiv ieri vor fi negativi atunci.

E o nebunie. Când va fi un singur pozitiv într-o zi se vor pozitiva jumătate. Noi suntem în club toţi vaccinaţi şi 60% trecuţi prin boală”, a declarat Mihai Rotaru pentru Digi Sport.

Universitatea Craiova, cantonament ratat în Turcia

Oltenii au optat să se pregătească în Turcia, la Antalya, acolo unde au stat între 3 și 12 ianuarie și unde nu au avut parte de cel mai fericit cantonament. Mai multe amicale ale Craiovei au fost anulate.

Un dintre partidele de verificare a fost anulată chiar din motive de COVID-19. Echipa lui Laurențiu Reghecampf ar fi trebuit să joace contra norvegenilor de la Raufoss IL, care au depistat mai mulți infectați înaintea jocului.

U Craiova s-a reorientat, a vrut să își măsoare forțele cu FC Botoșani, dar și acest amical a fost anulat. Toate aceste probleme i-au determinat pe olteni să abandoneze pregătirea în Turcia și să revină în România.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Rapid: 2,18 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT