Sport

Istvan Kovacs, delegat la Universitatea Craiova – Rapid! Ultima oară când i-a arbitrat pe olteni a fost „desființat”

Istvan Kovacs a fost delegat de CCA la derby-ul Universitatea Craiova - Rapid. „Centralul” a fost făcut praf la ultima prestație la un meci al oltenilor.
29.03.2024 | 17:05
Istvan Kovacs delegat la Universitatea Craiova  Rapid Ultima oara cand ia arbitrat pe olteni a fost desfiintat
Istvan Kovacs a fost delegat de CCA la derby-ul Universitatea Craiova - Rapid. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a fost alesul Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) pentru derby-ul Universitatea Craiova – Rapid, sâmbătă, 30 martie, de la ora 21:00, în a doua etapă din play-off-ul SuperLigii. Oltenii lui Mihai Rotaru au câștigat ultima oară cu Istvan Kovacs la centru, scor 3-1 pe 24 februarie cu Sepsi. „Centralul” din Carei a fost aspru criticat de covăsneni după meciul de la Sf. Gheorghe.

Istvan Kovacs, delegat la Universitatea Craiova – Rapid!

Istvan Kovacs va arbitra derby-ul Universitatea Craiova – Rapid de pe „Ion Oblemenco”. Cel mai bine cotat arbitru român al momentului va fi ajutat de la linii de către asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene.

ADVERTISEMENT

În camera VAR au fost delegați Cătălin Popa și asistentul Cristina Trandafir, în timp ce arbitru de rezervă este Cristian Moldoveanu. Istvan Kovacs a revenit în România după ce a condus de la centru duelul Țara Galilor – Finlanda, scor 4-1, în semifinalele barajului pentru grupele EURO 2024.

Istvan Kovacs va bifa cea de-a 15-a apariție la centru în actuala stagiune a SuperLigii. „Centralul” în vârstă de 39 de ani a mai arbitrat-o de 3 ori în acest sezon pe Universitatea Craiova în meciurile cu Poli Iași (4-1), Rapid (0-2) și Sepsi (3-1).

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a fost „desființat” după Sepsi – Universitatea Craiova 1-3

Istvan Kovacs a arbitrat și meciul tur din sezonul regulat dintre Rapid și Universitatea Craiova. Duelul de pe Giulești, care a avut loc pe 29 octombrie 2023, s-a încheiat cu victoria „alb-vișiniilor”, scor 2-0. În returul din Bănie, cele două rivale au remizat, scor 1-1, în etapa a 29-a a SuperLigii.

Ultima oară, Kovacs i-a arbitrat pe olteni în Sepsi – Universitatea Craiova, scor 1-3, pe 24 februarie, în etapa a 24-a din SuperLiga. „Centralul” prezent la Cupa Mondială din Qatar (2022) a fost aspru contestat de gazde pentru greșelile din partida de la Sf. Gheorghe.

ADVERTISEMENT

”Sincer, și noi am fost slabi în repriza a doua, dar pot să zic că arbitrajul a fost penibil. Nu slab, penibil! Cartonaș roșu la Silva în prima repriză, apoi înainte de primul lor gol a fost fault pentru noi.

În repriza a doua, la faza cu Markovic, nici nu s-a uitat, a dat penalty direct, n-a văzut că Markovic a simulat. Trebuia să dea ‘galben’, nu s-a dat. Domnul Kovacs a fost depășit total după acest meci!

ADVERTISEMENT

„Cine-l vede un arbitru bun? Sincer, nu știu. Mi se pare un arbitru slab”

Nu știu cine-l vede pe domnul Kovacs în Europa, dar toți conducătorii, în toate meciurile în care arbitrează el, vorbesc rău despre el. Înseamnă că noi suntem proști? Cine-l vede un arbitru bun? Sincer, nu știu. Mie mi se pare un arbitru slab, care nu merită să arbitreze în Liga 1.

Este prea arogant, credeți-mă! Nu știu de ce, nu știu ce-i cu aroganța asta a  lui, toată lumea spune că este arogant, numai domnul Vassaras și ceilalți nu văd. 

Omul crede că este cel mai bun arbitru, dar s-a văzut și la meciul de astăzi… Multe, multe greșeli, a enervat pe toată lumea. Și a fost un meci frumos, dar în care a enervat pe toată lumea. 

Acolo, în prima repriză, dacă-i dă al doilea cartonaș galben lui Silva, vorbim despre alt meci. Dar domnul Kovacs s-a speriat și a fluierat prima repriză.

Noi ce câștigăm dacă va fi reținut de la delegări? Am pierdut trei puncte foarte mari în lupta pentru play-off. Mi se pare penibil. Credeți-mă, a fost un arbitraj penibil!”, spunea Attila Hadnagy, directorul general al lui Sepsi, potrivit gsp.ro.

Istvan Kovacs a arbitrat ultima oară în SuperLiga duelul dintre CFR Cluj și Hermannstadt, scor 1-0, în ultima etapă a sezonului regulat. „Centralul” din Carei a arbitrat două meciuri ale Rapidului în acest sezon cu Farul (3-1) și Universitatea Craiova (2-0).

ADVERTISEMENT