Sport

Universitatea Craiova, „talisman” pentru CFR Cluj. Ardelenii, campioni matematic pentru a treia oară după un meci cu oltenii

CFR Cluj este vechea și noua campioană a României. Ardelenii au învins-o cu 2-1 pe Universitatea Craiova și au cucerit titlul, din nou, după un meci disputat împotriva oltenilor.
15.05.2022 | 23:29
Universitatea Craiova talisman pentru CFR Cluj Ardelenii campioni matematic pentru a treia oara dupa un meci cu oltenii
CFR Cluj, campioana ultimelor cinci sezoane în Casa Pariurilor Liga 1. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a pus monopol pe Casa Pariurilor Liga 1. Echipa lui Dan Petrescu a învins-o pe Universitatea Craiova cu scorul de 2-1 și a cucerit al cincilea titlu consecutiv. Ardelenii au fost ajutați și de FC Voluntari, care ieri au încurcat-o pe rivala FCSB.

Campioni cu repetiție! Fotbaliștii lui CFR Cluj au luat titlu după un nou meci cu Universitatea Craiova

Partida din Gruia, din etapa a noua a play-off-ului, a reprezentat a șasea confruntare directă pe care CFR Cluj și Universitatea Craiova au avut-o în acest sezon. Până la victoria din această seară, ardelenii nu reușiseră să câștige decât unul din precedentele cinci meciuri, scor 1-0, în turul sezonului regulat.

ADVERTISEMENT

Deși a fost o adevărată „bestia nera” pentru echipa lui Dan Petrescu în campionat, Cupa României și Supercupă, Universitatea Craiova a avut din nou neșansa de a fi ea cea care o face campioană matematic pe CFR Cluj.

„Nu se predă nimeni, vom juca să câștigăm! Nu vreau ca CFR Cluj să se bucure cu noi pe teren, urăsc gândul ăsta.

ADVERTISEMENT

Să se bată în ultimă etapă, pe noi nu ne interesează lupta lor”, declara, la gsp.ro, Mihai Rotaru, înainte de CFR Cluj – U Craiova X-Y.

Din păcate pentru ei, fotbaliștii lui Laurențiu Reghecampf nu i-au alungat temerile patronului și au pierdut al treilea meci la rând. A fost a treia oară când CFR Cluj se încununează „regină” în Casa Pariurilor Liga 1 după un meci cu Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Triumful din 2019, obținut tot în penultima etapă

Prima dată când CFR Cluj a devenit campioană matematic după un meci cu Universitatea Craiova s-a întâmplat în sezonul 2018-2019, partida având loc, la fel ca și acum, în etapa a noua a play-off-ului iar rivală la titlu era tot FCSB.

Înaintea rundei, „feroviarii” aveau 47 de puncte, cu cinci mai multe decât roș-albaștrii. Pentru a spera la titlul de campioană, FCSB depindea de o victorie a oltenilor în Gruia, coroborată cu succesul ei la Sepsi (5-1). Nu s-a întâmplat așa, iar CFR Cluj a învins-o pe „Știința” cu 1-0, gol Culio (12), din penalty, și a pus în vitrină titlul cu numărul 5.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj, finală de titlu în pandemie

Un an mai târziu, în plina pandemie de COVID-19, CFR Cluj a cucerit al șaselea ei titlu după o adevărată finală a campionatului, disputată tot în compania Universității Craiova, dar pe „Ion Oblemenco”.

Atunci, meciul a avut loc în ultima etapă din Casa Pariurilor Liga 1, iar ambele echipe erau implicate în lupta la titlu. Cine câștiga lua și trofeul acasă. Dan Nistor a deschis scorul, dar clujenii au întors rezultatul și s-au impus cu 3-1, refuzând astfel visul oltenilor, care așteptau să fie campioni pentru prima dată în ultimii 29 de ani.

  • 8 titluri de campioană a României are CFR Cluj
ADVERTISEMENT