Sport

Unu din cinci spanioli comandă mâncare pe parcursul meciurilor de la EURO 2020. Ce preparat preferă fanii

Un spaniol din cinci comandă mâncare la meciurile de la EURO 2020 și, culmea, nu alege bucătăria spaniolă
22.06.2021 | 17:13
Unu din cinci spanioli comanda mancare pe parcursul meciurilor de la EURO 2020 Ce preparat prefera fanii
ADVERTISEMENT

Campionatul European este cel mai important eveniment în fotbalul mondial din acest an, iar microbiștii trăiesc la intensitate fiecare meci, mai ales că fanii tocmai au început să revină pe stadioane.

Este și cazul spaniolilor, care speră ca Spania să cucerească un nou titlu continental, deși are doar două puncte din primele două meciuri, iar presa îl desființează pe selecționerul Luis Enrique.

ADVERTISEMENT

Unu din cinci spanioli comandă mâncare la meciurile de la EURO 2020

În contextul pandemiei de COVID-19, mulți spanioli preferă să urmărească meciurile de la EURO 2020 de acasă, împreună cu familia și prietenii. TakeAway a făcut un sondaj la câteva zile după startul Campionatului European din care a reieșit că 84,9% dintre spanioli urmăresc meciurile de acasă.

Dintre aceștia, nu mai puțin de 59,3% urmăresc partidele alături de alți prieteni. Doar că în spatele fiecărui meci este un adevărat ritual, iar 93% dintre spanioli nu pot vedea EURO 2020 fără mâncarea și băutură.

ADVERTISEMENT

În fapt, unu din cinci spanioli a comandat mâncare pe parcursul Campionatului European, adică un procent de 20,4%, ceea ce spune multe despre apetitul lor pentru preparate aduse „la nas”. 37% dintre cei intervievați au declarat că e mult mai convenabil să comande mâncare, deoarece este mai comod și nu trebuie să părăsească locuința proprie, în timp ce 34,6% au spus că sunt mai relaxați și se pot concentra mai mult pe meciurile de fotbal de la EURO.

Care e mâncarea preferată a spaniolilor pe parcursul EURO 2020

Fanii spanioli au fără doar și poate o preferință clară în privința felului principal pe care îl comandă pe parcursul Campionatului European, și anume pizza! Nici vorbă de mâncare spaniolă. Ei adoră să mânânce în timpului meciurilor, iar prima repriză este perioada preferată pentru 26,6% dintre microbiștii din Spania.

ADVERTISEMENT

Pe lângă pizza, spaniolii mai comandă cartofi prăjiți și hamburgeri, „stropiți” bine cu bere de 72,5%, în timp ce 47,1% vor consuma băuturi răcoritoare. Prin urmare, pizza și berea cu siguranță nu lipsesc din meniul spaniolilor care preferă mâncarea comandată.

Ce mai e foarte interesant e că rezultatele partidelor influenţează tipul de mâncare pe care spaniolii îl comandă! Astfel, în cazul unei victorii, 28,5% dintre spanioli vor comanda mâncare italiană, iar 19,8% în cazul unei înfrângeri. Ba, mai mult, 53,3% dintre cei intervievați au spus că sunt dispuși să cheltuie mai mult atunci când echipa pe care o susțin câștigă. Cei mai resemnați (19,2%) admit că fac o comandă specială de mâncare și băutură după o înfrângere pentru a-și îmbunătăți starea și a se consola.

ADVERTISEMENT

EURO 2020 a fost așteptat cu un entuziasm uriaș în Spania

Spaniolii au așteptat cu sufletul la gură Campionatul European de fotbal, așa cum puțini dintre europeni au făcut-o, mai ales că turneul final a fost amânat cu un an, iar Sevilla este unul dintre orașele-gazdă.

Iar cifrele arată asta din plin. Conform Marca, 46,2% dintre microbiștii spanioli vor vedea toate meciurile de la Campionatul European, adică aproape jumătate, ceea ce este enorm ținând cont că este vorba de nu mai puțin de 51 de partide pe parcursul a 30 de zile.

În același timp, 70% dintre ei vor urmări doar meciurile naționalei Spaniei, care se luptă pentru calificarea din grupe în ultima partidă, contra Slovaciei. Spania are doar două puncte și este condamnată să câștige, în timp ce Slovacia și Suedia au trei, respectiv patru puncte. Ultima în grupă este Polonia, cu un punct și care speră și ea la calificare.

Cum speră spaniolii că va arăta podiumul la EURO 2020

Suporterii spanioli speră bineînțeles că naționala lor va câștiga din nou Campionatul European, în urma unei finale cu Portugalia, în timp ce Franța e cotată doar cu a treia șansă la trofeu. Când vine vorba de echipele pe care spaniolii își doresc cel mai mult ca Spania să le învingă, ei aleg Italia și Germania.

În privința așteptărilor lor cu privire la EURO 2020, pentru 28% dintre ei victoria Spaniei este tot ceea ce contează, iar 23,9% pur și simplu se bucură de fotbal, sportul lor preferat.

Spaniolii au și un plan de rezervă în cazul în care naționala lor va fi eliminată prematur de la acest Campionat European, mai ales că acest lucru este destul de probabil, ținând cont de felul în care a arătat echipa până în acest moment. Astfel, microbiștii spanioli le vor ține pumnii în continuare vecinilor portughezi, conduși din teren de Cristiano Ronaldo, fostul jucător al lui Real Madrid.

  • 1 din 5 spanioli ( 20,4%) comandă mâncare în timpul meciurilor de la EURO 2020
  • 46,2% dintre microbiștii spanioli vor vedea toate meciurile de la Campionatul European
  • 72,5% dintre spanioli preferă berea în timpul meciurilor de la EURO
  • 84,9% dintre spanioli urmăresc meciurile de la EURO de acasă
  • 93% nu pot urmări meciurile fără mâncare și băutură

  • Știi unde joci GRATIS și poți câștiga bani CASH? În Winner FUN. Adună zilnic monedele virtuale, pariază fără grijă și arată-le prietenilor cât de tare ești la pariuri. Te așteaptă 1.000 de premii CASH!

ADVERTISEMENT