Sport

Unul dintre cei mai buni jucători străini din istoria FCSB-ului vine la derby-ul cu Rapid! Gigi Becali s-a îmbogăţit după transferul său

Cyril Thereau, unul dintre cei mai buni jucători străini din istora FCSB vine la derby-ul cu Rapid. Fostul atacant i-a adus trei milioane de euro lui Gigi Becali.
06.11.2022 | 13:55
Unul dintre cei mai buni jucatori straini din istoria FCSBului vine la derbyul cu Rapid Gigi Becali sa imbogatit dupa transferul sau
Cyril Thereau şi colegii de la FCSB, într-un derby cu Dinamo. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB – Rapid se joacă duminică, de la ora 21:00, pe Arena Naţională. Roş-albaştrii speră să iasă din criză cu o victorie în faţa rivalilor din Giuleşti, în timp ce echipa lui Mutu vrea să ţină aproape de liderul Farul Constanţa.

Unul dintre cei mai buni jucători străini din istoria FCSB-ului vine la derby-ul cu Rapid: “Vrea să ne arate că e «porte-bonheur»”

La derby, roş-albaştrii vor avea un invitat special. Este vorba de Cyril Thereau, unul dintre cei mai buni fotbalişti străini care au jucat vreodată la echipa lui Becali. El va fi prezent pe Arena Naţională la meci.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica a dezvăluit că Thereau va veni în vizită în România şi va merge şi la derby. Atacantul ar fi vrut să vină şi la meciul din Conference League cu Anderlecht, una dintre fostele sale echipe:

„A mai fost acum vreo 5 ani, cred. E Thereau. E la Bruxelles. A venit cu o oarecare întârziere la meciul nostru cu Anderlecht, adică a doua zi. Vrea să ne arată că e «porte-bonheur» la meciul cu Rapid.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica: “La cum arată, chiar dacă face 40 de ani în aprilie, ai putea risca cu el în campionat”

Suntem apropiați, vine la mine mai mult, dar vine și la meci. La cum arată, chiar dacă face 40 de ani în aprilie, ai putea risca cu el în campionat. Glumesc, chiar stăm bine cu Omrani și Compagno”, a spus Stoica la Orange Sport.

Cyril Thereau a fost transferat de FCSB în august 2006 de la Charleroi, pentru 700.000 de euro. A evoluat un an pentru roş-albaştrii, înainte să fie transferat de Anderlecht pentru aproximativ 3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT
Cyril Thereau, în perioada în care a evoluat la FCSB. Sursa: sportpictures.eu
Cyril Thereau, în perioada în care a evoluat la FCSB. Sursa: sportpictures.eu

A marcat peste 60 de goluri în Serie A! Este unul dintre atacanţii preferaţi ai lui Gigi Becali

A marcat de 10 ori în 25 de meciuri pentru FCSB. Cyril Thereau a făcut carieră şi în Serie A. A marcat peste 60 de goluri pentru Chievo, Udinese şi Fiorentina. Francezul a pus “ghetele în cui” în 2020.

Cyril Thereau este unul dintre jucătorii favoriţi ai lui Gigi Becali, după cum a declarat recent patronul celor de la FCSB:

ADVERTISEMENT

“Prima dată trebuie să-l pun pe unul care a marcat goluri. Iar Kapetanos ne-a ajutat. Pe urmă vine francezul, Thereau. El nu ne-a ajutat pe noi foarte tare, că nu a avut timp. Dar l-am văzut în Italia, unde a jucat pe toate pozițiile. Înseamnă că a fost un mare atacant. Dar la noi nu a jucat prea mult.

Pe Compagno îl văd în primii 3 atacanți pe care i-am avut. Nu în primii 5, în primii 3. Îmi place de Compagno, pentru că se bate. Ne-a rezolvat vreo trei meciuri. A scos penalty, el l-a bătut… Aleargă foarte mult, 13 kilometri. Un astfel de atacant vreau, care aleargă 13 kilometri”, a spus Becali.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,30 este cota pentru „1 solist” la FCSB – Rapid. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT