Sport

Unul dintre cei mai importanți oameni de la Dinamo se retrage după Derby de România. Mesaj emoționant al lui Daniel Șendre

Dinamo, pierdere importantă la meciul cu FCSB. Este ultimul din carieră. Daniel Șendre, discurs emoționant înainte de Derby de România.
22.11.2023 | 20:44
Unul dintre cei mai importanti oameni de la Dinamo se retrage dupa Derby de Romania Mesaj emotionant al lui Daniel Sendre
Dinamo rămâne fără crainic după meciul cu FCSB. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Meciul de duminică, 26 noiembrie, dintre Dinamo și FCSB va marca un nou moment important din istoria recentă a „câinilor”. Crainicul Nicu Grameni, unchiul lui Dina Grameni de la Farul, se va retrage după 10 ani în care a fost vocea suporterilor lui Dinamo.

Dinamo – FCSB e ultimul meci pentru crainicul „câinilor”, Nicu Grameni: „A citit sute de jucători”

Daniel Șendre, colaboratorul FANATIK SUPERLIGA, a dezvăluit pe pagina lui de Facebook vestea tristă pentru fanii alb-roșii: „Duminică seara, dinamoviștii prezenți pe Arena Națională și cei de acasă, aflați în fața televizoarelor, îi vom auzi vocea lui Nicu Grameni la microfon pentru ultima oară. Slavă Domnului, Nicu e bine, însă duminică va preda microfonul de crainic.

ADVERTISEMENT

La microfonul acela, de când l-a preluat, în urmă cu un deceniu, aproape, Nicu Grameni a citit sute de nume de jucători purtând tricoul sfânt și a anunțat nenumărate victorii ale echipei sale de suflet. Un câine trăind bucurii împreună cu câinii lui!”.

Fostul purtător de cuvânt al programului DDB a avut cuvinte emoționante pentru unul dintre cei mai cunoscuți suporteri ai lui Dinamo: „Sunt ani în care a experimentat toată paleta de emoții pe care le poate experimenta un om în viața asta pe stadion, începând cu extazul și terminand cu furia și lacrimile.

ADVERTISEMENT

Au fost momente frumoase sau triste din cale afară, au existat erori de pronunție și chiar gafe, însă toate pentru Grameni au însemnat DINAMO. ‘Emoții sunt întotdeauna. Dacă ești lipsit de emoții, practic îți lipsește ceva foarte special” (August 2023, interviu în Gazeta Sporturilor)”.

De ce rămâne Dinamo fără crainic: „O face pentru el și familie”

Daniel Șandre a explicat și motivul pentru care crainicul lui Dinamo a luat această decizie: „Îmi pare rău că se retrage Nicu, însă m-am bucurat să aflu că o face pentru el și familie, pe a cărei masă are datoria de a pune o pâine. ‘Am neglijat foarte mult în ultimii ani muzica. Cred că eram singurul bucuros când eram programați lunea. Oamenii mă plătesc să fiu la eveniment, nu să vin când se termină meciul’”.

ADVERTISEMENT

Cântărețul de muzică machidonească și de petrecere va continua să fie aproape de Dinamo: „Nicu continuă munca la CS, clubul mamă, unde e de ceva timp, tot lângă copii ai lui Dinamo, plus că va fi prezent la meciuri, pe stadion, unde a pășit pentru prima oară în 79. O viață de om! Tot acolo, dar la microfon, crainicul din Ștefan cel Mare a trăit cel mai negru moment al existenței noastre istorice. Retrogradarea”.

Nicu Grameni a fost extrem de afectat de retrogradarea lui Dinamo: „Au fost clipe groaznice, frustrare și lacrimi, când timpul pentru câini a curs minute bune în deznădejde cruntă. În ziua aia, descumpănit, Nicu a ajuns acasă pe jos, deși la stadion venise cu mașina. A fost singurul moment în care a rămas fără cuvinte, la microfon, lucru pe care l-am aflat din același interviu acordat Gazetei Sporturilor.

ADVERTISEMENT

Daniel Șendre îl dă ca exemplu suporterilor dinamoviști pe Nicu Grameni: „Câini până la moarte!”

‘De regulă, când se încheie meciul, fie că pierdem sau câștigăm, le mulțumesc suporterilor. La acel retur nu am mai avut puterea să spun nimic. Câteva zile am fost pierdut în spațiu, ca toată suflarea dinamovistă, de altfel. Apoi ne-am înhămat la treabă, a trebuit să pornim la lucru’”.

Daniel Șendre consideră că Nicu Grameni trebuie să fie un model pentru toți „câinii”: „Cred că asta ne și definește pe noi, ca suporteri. CĂDEM, NE SPARGEM ÎN BUCĂȚI, EȘUĂM, Dar apoi, NE RIDICĂM, NE VINDECĂM, TRECEM PESTE! Indiferent ce se întâmplă cu Dinamo și dincolo de tot ce ne desparte, într-un moment sau altul, ca oameni, noi rămânem împreună, mereu! Câini până la moarte!

Treaba e că ne-am obișnuit cu vocea lui, eu când i-o auzeam pe stadion aveam confirmarea că sunt ‘acasă’. Duminică seara, pe Arena Națională, să îl aplaudați pe Nicu Grameni, care va preda microfonul de crainic și își va ocupa locul în tribună, din nou. MULȚUMIM PENTRU SERVICIUL TĂU, CÂINE!”.

ADVERTISEMENT