Sport

Urmașul lui Cosmin Contra la AC Milan semnează prelungirea contractului. E tot mai aproape de debutul oficial în prima echipă a ”diavolilor”

AC Milan îi va oferi un nou contract căpitanului echipei de tineret. Este român și considerat urmașul lui Cosmin Contra la gruparea ”diavolilor”.
12.09.2022 | 10:48
Urmasul lui Cosmin Contra la AC Milan semneaza prelungirea contractului E tot mai aproape de debutul oficial in prima echipa a diavolilor
Căpitanul echipei de tineret a lui AC MIlan este internațional român și considerat urmașul lui Cosmin Contra la gruparea milaneză. ”Diavolii” îi vor oferi un nou contract. Sursa foto: AC Milan Tweeter
ADVERTISEMENT

Stefano Pioli, antrenorul campioanei Italiei AC Milan a decis să aducă sânge proaspăt la gruparea de pe Giuseppe Meazza, iar unul dintre jucătorii vizați este un internațional român, proaspăt convocat la naționala U21.

Andrei Coubiș, căpitanul formației de tineret a lui AC Milan, dorit în lotul echipei de seniori

Presa din Italia anunță că AC Milan este în discuții avansate cu apărătorul de 18 ani Andrei Coubiș, căruia îi va oferi un nou contract. Internaționalul român U19 a avut mai multe oferte în această vară, dar oficialii de pe Giuseppe Meazza le-au refuzat pe toate.

ADVERTISEMENT

Gazztta Dello Sport notează că fotbalistul român, născut la Milano, face parte dintre jucătorii care vor îmbrăca în viitor tricoul primei echipe a ”diavolilor” și este văzut ca urmașul lui Cosmin Contra, care a evoluat în trecut la gruparea milaneză.

De altfel, Andrei Coubiș a devenit o prezență obișnuită la antrenamentele primei echipe, tehnicianul Stefano Pioli dorind să urmărească îndeaproape evoluția tânărului fotbalist.

ADVERTISEMENT

Coubiș a debutat în tricoul echipei de seniori, în această vară, într-un meci amical FC Koln – AC milan 1-2. Atunci, fotbalistul a intrat pe teren în minutul 62, înlocuindu-l pe Pierre Kalulu.

Andrei Coubiș are calități fizice impresionante. Măsoară 1,90 metri și poate evolua pe mai multe poziții în compartimentul defensiv. Este de meserie fundaș de bandă dreaptă, dar în ultima perioadă a fost folosit în centrul apărării.

ADVERTISEMENT

Emil Săndoi l-a convocat pe Andrei Coubiș în premieră la naționala U21

Andrei Coubiș a participat în această vară la turneul final al Campionatului European U19 găzduit de Slovacia, iar recent a fost inclus de selecționerul naționalei de tineret, Emil Săndoi, pe lista preliminară a jucătorilor din  străinătate pe care va miza în stagiul de pregătire de la Cluj-Napoca.

Două partide amicale va disputa România U21 în această lună, ambele în orașul de sub Feleac. Primul meci este programat pe 23 septembrie, ”tricolorii mici” urmând să întâlnească reprezentativa similară a Spaniei, de la ora 18:00, pe Cluj Arena.

ADVERTISEMENT

Patru zile mai târziu, pe 27 septembrie, se joacă România U21 – Ţările de Jos U21, de la ora 18:00, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”.

  • 75.000 de euro este cota de piață a lui Andrei Coubiș, conform platformei de specialitate transfermarkt
ADVERTISEMENT
Tags: