Sport

Cine este Andrei Coubiș, românul care a debutat la AC Milan în victoria cu FC Koln. Cum îl sperie Zlatan Ibrahimovic: „Una-două îți dă una!”

Campioana Italiei a câștigat primul amical al verii, scor 2-1, cu FC Koln. La campioana Italiei, Ciprian Tătărușanu a fost titular, dar, alături de el, a evoluat și alt român.
17.07.2022 | 13:04
Cine este Andrei Coubis romanul care a debutat la AC Milan in victoria cu FC Koln Cum il sperie Zlatan Ibrahimovic Unadoua iti da una
Cine este Andrei Coubiș, românul care a debutat la AC Milan în victoria cu FC Koln. Cum îl sperie Zlatan Ibrahimovic: „Una-două îți dă una!”. FOTO: Twitter DIAVOLO FR
ADVERTISEMENT

Ciprian Tătărușanu (36 de ani) și Andrei Coubis (18 ani) au evoluat pentru AC Milan în primul amical disputat în pauza competițională. Campioana Italiei a câștigat cu scorul de 2-1 în fața lui FC Koln, locul 7 în Bundesliga.

Ciprian Tătărușanu și Andrei Coubiș au jucat pentru AC Milan în amicalul cu FC Koln

Goalkeeperul român a început meciul ca titular, dar la pauza a fost înlocuit cu Antonio Mirante. În ceea ce îl privește pe Coubiș, internaționalul U19 a fost trimis în teren în minutul 61, atunci când l-a schimbat pe Alessandro Florenzi.

ADVERTISEMENT

Amicalul s-a jucat la Koln, iar „Diavolul milanez” a deblocat tabela după doar un sfert de oră. Olivier Giroud a punctat pentru 1-0. Douăzeci de minute mai târziu, atacantul francez a reușit „dubla”. Fără „Tătă” între buturi în actul secund, campioana Italiei a luat gol în minutul 86. Hector a marcat golul de onoare al gazdelor.

Cum a arătat echipa lui AC Milan în amicalul cu FC Koln

  • Tătărușanu – Florenzi (Coubis), Kalulu (Michelis), Gabbia, Ballo-Touré (Bartesaghi) – Bakayoko (Brescianini), Pobega (Robotti) – Messias (Traorè), Díaz (Adli), Rebić (Maldini) – Giroud (Roback)
ADVERTISEMENT

Cine este Andrei Coubiș, viitoarea stea a naționalei României

Născut pe 29 septembrie 2003 la Milano, Andrei Coubiș joacă de mic la grupele de copii și juniori ale lui AC Milan. Fundașul dreapta a participat cu echipa națională a României la Campionatul European U19 din Slovacia și are în total nouă prezențe pentru selecționata lui Adrian Văsâi. Coubiș are două prezențe și în reprezentativa U20, care tocmai s-a despărțit de Bogdan Lobonț.

„Părinții (n.r. originari din Suceava) au ajuns la Milano înainte să mă nasc eu. Apoi, ei m-au trimis în țară, iar ei au rămas acolo să lucreze. Dar, după aceea m-am întors în Italia. De atunci, an început școala și merg înainte cu fotbalul.

ADVERTISEMENT

Când mergeam la școală în Italia îi vedeam pe colegii mei cum jucau fotbal. Îmi plăcea, eram bun și am rugat-o pe mama să mă înscrie și pe mine”, a povestit Andrei Coubiș, într-un interviu acordat pentru FRF TV, despre primii săi pași în fotbal.

La 18 ani, Coubiș are o înălțime de 189 de centimetri și consideră că forța fizică este principalul său atuu: „Am putere fizică, săritura la cap și fuga!”, a dezvăluit fundașul dreapta.

ADVERTISEMENT

Fundașul român are însă rețineri să intre tare la Zlatan Ibrahimovic (40 de ani), care tocmai și-a prelungit contractul cu AC Milan.

„La Ibrahimovic nu ai ce spune, că una-două îți dă una! Oricum, trebuie să ai respect față de el, a câștigat de toate și tu ești mic, ai numai de învățat”, a mai spus internaționalul român de juniori.

  • 1,89 m măsoară Andrei Coubiș, care poate juca atât fundaș dreapta, cât și fundaș central
  • 75 de mii de euro este cota de piață a românului de la AC Milan, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT