Sport

US Open 2022, semifinale. Alcaraz, o nouă victorie în cinci seturi. A trecut de Tiafoe și îl va înfrunta pe Casper Ruud în finală

Vezi aici în format LIVE VIDEO semifinalele masculine și feminine de la US Open 2022, ultimul turneu de Grand Slam al acestui an.
09.09.2022 | 09:45
US Open 2022 semifinale Alcaraz o noua victorie in cinci seturi A trecut de Tiafoe si il va infrunta pe Casper Ruud in finala
Carlos Alcaraz va juca prima finală de Grand Slam al carierei. Îl înfruntă pe Casper Ruud. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
10-09-2022
10:05

Carlos Alcaraz - Casper Ruud, finala US Open 2022

Carlos Alcaraz continuă cursa pentru a fi cel mai tânăr număr 1 din istoria ATP. Spaniolul, care a împlinit 19 ani în luna mai, a obținut calificarea în prima finală de Grand Slam a carierei. 

Alcaraz a trecut în cinci seturi de Francis Tiafoe, favoritul gazdelor, scor 6-7, 6-3, 6-1, 6-7, 6-3. A fost a treia victorie consecutivă în cinci seturi pentru iberic la această ediție a US Open. A trecut în rundele precedente de Marin Cilic și Janik Sinner.

În finala US Open 2022, Carlos Alcaraz îl va înfrunta pe norvegianul Casper Ruud, cel care a trecut în semifinale de rusul Karen Khachanov, scor 7-6, 6-2, 5-7, 6-2. Finala masculină de la Flushing Meadows, Alcaraz – Ruud, este duminică, de la ora 23:00 a României. Învingătorul va câștiga în premieră un titlu de Grand Slam și va urca și pe primul loc ATP, tot pentru întâia oară.

09-09-2022
08:45

Semifinala turneului de dublu, întreruptă din cauza mirosului de marijuana

Barbora Krejcikova a oprit derularea semifinalei turneului de dublu feminin preț de câteva clipe, deoarece a resimțit pe suprafața de joc miros de marijuana, ceea ce i-a dat bătăi de cap arbitrului Kader Nouni.

La începutul setului decisiv, cehoaica s-a dus la oficialul jocului pentru a-i raporta un miros puternic de marijuana resimțit de sportive, în timpul meciului, conform Punto de break

Arbitrul francez a luat act de plângerea făcută de Krejcikova și l-a înștiințat imediat pe supervizorul turneului de impedimentul olfactiv acuzat de jucătoare.

Meciul s-a terminat cu victoria tandemului ceh Barbora Krejcikova – Katerina Siniakova. Ele au învins cuplul americano-australian format din Nicole Melichar-Martinez și Ellen Perez, scor 6-3, 6-7 (4), 6-3. În finală, Krejcikova și Siniakova vor da piept cu perechea învingătoare din partida McNally / Townsend – Dolehide / Sanders.

09-09-2022
06:45

Se știe finala feminină a Grand Slam-ului de la US Open

Iga Swiatek – Ons Jabeur este finala US Open 2022 de pe tabloul feminin. Liderul WTA a trecut în trei seturi de Aryna Sabalenka, a 6-a favorită a competiției, scor 3-6, 6-1, 6-4, după două ore și 13 minute de joc. Poloneza va juca astfel în premieră în ultimul act la Flushing Meadows.

În cealaltă semifinală, Ons Jabeur a învins-o pe Caroline Garcia, scor 6-1, 6-3. Meciul a durat o oră și șapte minute. Finala e programată sâmbătă, 10 septembrie, începând cu ora 23:00 (ora României).

În noaptea de joi, 8 septembrie, spre vineri, 9 septembrie, ora României  și apoi în noaptea de vineri, 9 septembrie spre sâmbătă, 10 septembrie (în SUA va fi după-amiaza și seara zilelor de joi, 8 septembrie, respectiv vineri, 9 septembrie, diferența de fus orar fiind de șapte ore) vor avea loc la New York, în complexul Billie Jean King de la Flushing Meadows, semifinalele de la US Open, 2022, ultimul mare turneu de Grand Slam al acestui an.

Sinner – Alcaraz, cinci ore de tenis pentru record la US Open 2022

Sferturile de finală ale turneelor de simplu de la US Open 2022, au fost deosebit de spectaculoase, atât la masculin, în special, cât și la feminin. În turneul feminin liderul mondial, Iga Swiatek, a pus capăt visului americancei Jessica Pegula, impunând-se cu 2-0 și Caroline Garcia, într-o revenire de formă incredibilă, s-a impus și ea cu 2-0 la a doua reprezentantă a gazdelor, Cori Gauff.

ADVERTISEMENT

În competiția masculină am avut parte de unul dintre cele mai frumoase jocuri din istoria US Open, între doi jucători foarte tineri, spaniolul Carlos Alcaraz și italianul Jannik Sinner. S-a dovedit primul a fi învingător după nu mai puțin de cinci ore și 15 minute, nou record de durată al unui meci la US Open. O calificare istorică în semifinale a obținut, total nescontat, americanul Frances Tiafoe iar norvegianul Casper Ruud este primul din țara sa care ajunge la un asemenea nivel în istoria tenisului.

Semifinale fără nici un câștigător sau finalist de Grand Slam  la US Open 2022 în turneul masculin

Ca de obicei semifinalele turneului masculin au loc la 24 de ore după cele din turneul feminin. Se vor juca, după ora României, în cursul nopții de vineri, 9 septembrie spre sâmbătă, 10 septembrie, de la orele 02:00 și respectiv 03:30. Nici unul dintre cei intrați în careul de ași nu a câștigat și nici măcar nu a mai jucat vreodată o finală de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

În prima semifinală, pe teren se vor afla norvegianul Casper Ruud și rusul Karen Khachanov, neașteptatul învingător al australianului Nick Kyrgios, care a avut din nou o ieșire în decor stupefiantă după meci. Ruud și Khachanov s-au mai întâlnit o singură dată, pe zgură, la Roma, în 2020, atunci norvegianul impunându-se în trei seturi.

Programul semifinalelor la masculin US Open 2022

Sâmbătă, 10 septembrie

  • ora 02:00 (ora României) Casper Ruud – Karen Khachanov
  • ora 03:30 Carlos Alcaraz – Frances Tiafoe
ADVERTISEMENT

Scandal la US Open în privința culorii pielii americanului Frances Tiafoe, adversarul lui Carlos Alcaraz în semifinala de la US Open 2022

A doua semifinală aduce ineditul duel dintre Carlos Alcaraz și americanul Frances Tiafoe. Tiafoe se poate lăuda că este un învingător în războiul cu Rusia, dar unul dus cu rachetele de tenis, nu aer-sol sau aer-aer, pentru că l-a executat în trei seturi pe Andrei Rublev, care a recunoscut la final că nu a avut nici o șansă în fața celui care îl trimisese acasă, în optimi, inclusiv pe Rafael Nadal.

Din păcate, calificarea lui Tiafoe în semifinale a fost umbrită de neinspirata descriere de pe site-ul ATP despre învingător: „primul bărbat american negru care ajunge într-o semifinală de US Open după Arthur Ashe în 1972”. Imediat au început să curgă reacțiile acide din partea celor care au comentat această descriere. Nu culoarea pielii contează, este părerea unanimă, ci calitatea jocului prestat și cu Nadal și cu Rublev, Tiafoe fiind cel mai tânăr jucător american, după Andy Roddick în 2006, care reușește să pătrundă în careul de ași de la US Open.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek, marea favorită la câștigarea celui de-al treilea Grand Slam din carieră

În turneul feminin se va juca în cursul nopții de joi, 8 septembrie spre vineri, 9 septembrie, după ora Românie, după același orar: 02:00 semifinala dintre Caroline Garcia și Ons Jabeur și de la ora 03:30 cea dintre Iga Swiatek și Aryna Sabalenka. După toate pronosticurile finala ar trebui să fie între Swiatwek și Garcia, dar în tenis s-au văzut atâtea încât e greu de spus ce va fi.

Caroline Garcia e favorită la pariuri, cu o cotă de 1,60, în fața lui Ons Jabeur, cea care a pierdut finala de la Wimbledon la Elena Rîbakina și care are 2-0 la meciuri directe în fața franțuzoiacei, pe care a învins-o la Australian Open și la US Open, în 2019. Iga Swiatek are cotă 1,50 pentru a trece de Sabalenka, în fața căreia conduce la general cu 3-1.

Programul semifinalelor la feminin US Open 2022

Vineri, 9 septembrie

  • ora 02:00 (ora României): Caroline Garcia – Ons Jabeur
  • ora 03:30 Iga Swiatek – Aryna Sabalenka
ADVERTISEMENT