Sport

US Open 2022, sferturi de finală. Carlos Alcaraz, calificare după un thriller de peste 5 ore cu Sinner. Tabloul complet al semifinalelor

US Open 2022, ultimul turneu de Grand Slam al anului, are programate marți, 6 septembrie, și miercuri, 7 septembrie, partidele din sferturi de finală
06.09.2022 | 21:47
US Open 2022 sferturi de finala Carlos Alcaraz calificare dupa un thriller de peste 5 ore cu Sinner Tabloul complet al semifinalelor
Carlos Alcaraz s-a calificat în premieră în semifinalele unui turneu de Grand Slam. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
08-09-2022
07:01

Carlos Alcaraz, calificare în premieră în semifinalele unui Grand Slam. A salvat minge de meci cu Sinner

Carlos Alcaraz s-a calificat în semifinale la US Open 2022 după ce l-a învins pe Jannik Sinner în cinci seturi, scor 6-3, 6-7, 6-7, 7-5, 6-3. A fost o partidă maraton, întinsă pe parcursul a 5 ore și 18 minute. Alcaraz a salvat minge de meci în setul 4.

Partida dintre Carlos Alcaraz și Jannik Sinner s-a terminat aproape de ora 3:00 dimineața la New York. Cea mai târzie oră la care se termină vreodată o zi de US Open. În semifinale, Alcaraz îl va înfrunta pe Frances Tiafoe, cel care l-a învins pe Andrei Rublev.

În prima parte a sesiunii de seară, Iga Swiatek a trecut de Jessica Pegula și a obținut și ea calificarea în semifinalele competiției. Iată cum arată tabloul complet din penultimul act.

Feminin:

  • Caroline Garcia – Ons Jabeur, ora 2:00 a.m. a României
  • Iga Swiatek – Aryna Sabalenka, după Garcia – Jabeur.

Masculin:

  • Karen Khachanov – Casper Ruud
  • Frances Tiafoe – Carlos Alcaraz

 

07-09-2022
22:11

Tiafoe, victorie în 3 seturi cu Rublev

Americanul Frances Tiafoe, locul 26 ATP şi cap de serie 22, s-a calificat în semifinalele turneului de Grand Slam de la US Open, aceasta fiind cea mai mare performanță din cariera sa.

Tiafoe a trecut în sferturile de finală de rusul Andrey Rublev, locul 11 ATP şi cap de serie 9, scor 7-6 (3), 7-6 (0), 6-4, în două ore şi 35 de minute.

Frances Tiafoe este primul tenismen american de culoare care ajunge în semifinale la US Open, după 1972, când performanţa a fost reușită de Arthur Ashe.

În penultimul act, Tiafoe îl va întâlni pe câştigătorul meciului Jannik Sinner (Italia, locul 13 ATP şi cap de serie 11) – Carlos Alcaraz (Spania, locul 4 ATP şi cap de serie 3). În cealaltă semifinală se întâlnesc rusul Karen Khachanov, locul 31 ATP şi cap de serie 27, şi norvegianul Casper Ruud, locul 7 ATP şi favorit 5.

07-09-2022
17:41

Sabalenka, prima semifinală de Grand Slam din carieră

Jucătoarea Aryna Sabalenka din Belarus, cap de serie numărul 6 și locul 6 WTA, s-a calificat în semifinale la US Open, aceasta fiind cea mai bună performanță a sa la un Grand Slam.

Sabalenka a învins-o în sferturi pe cehoaica Karolina Pliskova, favorită 22 și poziția 22 în ierarhia mondială, scor 6-1, 7-6 (4), după o oră și 22 de minute.

În semifinale, sportiva din Belarus o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre poloneza Iga Swiatek și americanca Jessica Pegula.

07-09-2022
14:33

O vedetă YouTube, tunsă în tribună în timpul meciului Khachanov – Kyrgios

JiDion, vedetă de pe YouTube, a fost protagonistul unor momente insolite la US Open 2022, în timpul sfertului de finală Kick Kyrgios – Karen Khachanov.

Bărbatul a fost tuns în tribună sub privirile amuzate ale celor din jur, iar mulţi spectatori au filmat momentul.

Ji Dion, care are aproape 6 milioane de abonaţi pe YouTube, a făcut acelaşi lucru şi în data de 25 martie, la un meciul de baschet din NBA dintre echipele Minnesota Timberwolves și Dallas Mavericks.

În iulie, JiDion a primit interdicţie pe viaţă la Wimbledon, după ce, deghizat în Frances Tiafoe, a folosit o goarnă cu aer comprimat în timpul sfertului de finală dintre Novak Djokovic şi Jannik Sinner.

07-09-2022
06:29

Nick Kyrgios reacție grotească după eliminarea de la US Open 2022

Nick Kyrgios nu a digerat deloc înfrângerea din sferturi cu Karen Khachanov. Rusul s-a impus în cinci seturi, scor 7-5, 4-6, 7-5, 6-7, 6-4, iar, la final, Kyrgios și-a ieșit din minți și a distrus două rachete. 

Înainte de această reacție necontrolată, australianul avusese o poziție matură după calificarea în sferturi, când l-a învins pe Daniil Medvedev.

„Am vrut să arăt lumii că pot să pun capul jos și să joc tenis bun pe cel mai mare stadion din lume. Nu mi-a fost ușor să gestionez toate criticile primite. Am fost în locuri înfricoșătoare, din punct de vedere psihologic. Sunt super mândru de prestația mea. A fost o perioadă în care nu mă mai consideram capabil să continui ca tenismen. 

Sincer, înainte nu știam cum să gestionez emoțiile, mă învinuiam prea puternic pentru orice, a fost nesănătos. Acum mă uit în urmă, maturizat, și-mi dau seama că totul a fost un proces de învățare.

Acum îmbrățișez totul, fie că joc rău, fie că joc bine, dar rămân constant. Înainte, obișnuiam să mă las dus de val, după care eram zdrobit la pământ și sfârșeam epuizat emoțional”, a spus Nick Kyrgios, la conferința de presă. 

07-09-2022
06:23

Khachanov - Ruud și Garcia - Jabeur, primele semifinale de la US Open

S-au stabilit primele două semifinale de la US Open. Casper Ruud și Karen Khachanov se vor duela în penultimul act, în timp ce Ons Jabeur o va întâlni pe Caroline Garcia în semifinalele de la Flushing Meadows. 

Karen Khachanov, al 27-lea favorit de pe tabloul masculin, s-a calificat în semifinale la US Open 2022 după ce l-a învins în cinci seturi pe Nick Kyrgios, scor 7-5, 4-6, 7-5, (3) 6-7, 6-4, la capătul unui meci care a durat trei ore și 41 de minute de joc. Pentru Khachanov, aceasta este prima semifinală de Grand Slam din carieră.

De cealaltă parte, la feminin, Caroline Garcia, favorita numărul 17, a ajuns în penultimul act după ce a trecut de sportiva din SUA Coco Gauff. Franțuzoaica a câștigat cu 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 39 de minute de joc.

06-09-2022
21:16

Ons Jabeur - Ajla Tomljanovic 6-4, 7-6 (4)

Tunisianca Ons Jabeur și-a asigurat prezența în semifinalele US Open 2022 după ce a trecut, în două seturi, de Ajla Tomljaovic. Reamintim, Ajla este cea care a eliminat-o, în turul 3, pe Serena Williams.

O oră și 43 de minute a durat meciul dintre cele două, Jabeur, cap de serie numărul cinci, izbutind să-și fructifice statutul de favorită a întâlnirii. Ea s-a impus cu 6-4 în primul set, în timp ce în cel de-al doilea, și-a adjudecat la 4 tiebreak-ul.

06-09-2022
19:01

Casper Ruud - Matteo Berrettini 6-1, 6-4, 7-6 (4)

Norvegianul Casper Ruud este primul semifinalist de la US Open 2022. El a trecut în minim de seturi, 6-1, 6-4, 7-6 (4) de italianul Matteo Berrettini.

Serviciul lui Berrettini nu a fost suficient, în ciuda celor 13 aşi reuşiţi. Procentual, Ruud, care este considerat favorit, a fost mai bun. Cu un joc solid, a dominat jocul de la un capăt la altul. 

Singurele probleme au apărut în setul al treilea, când italianul s-a distanţat la 3-0 şi 5-2, dar cu un singur break. Norvegianul a revenit la timp şi s-a impus în tiebreak, la a treia minge de meci.

 

US Open 2022, ultimul mare turneu de Grand Slam al acestui an, a intrat în faza meciurilor decisive pentru stabilirea învingătorilor de la această ediție. Marți, 6 septembrie și miercuri, 7 septembrie au loc sferturile de finală, după care joi, 8 septembrie se joacă semifinalele feminine iar vineri, 9 septembrie semifinalele masculine. Finala WTA se va derula sâmbătă, 10 septembrie iar cea ATP duminică, 11 septembrie.

Programul meciurilor din sferturile de finală de la US Open 2022

Masculin

Marți, 6 septembrie, ora 19:00 (ora României, 12:00 ora SUA)

Matteo Berrettini – Casper Ruud

Miercuri, 7 septembrie

ora 03:30 (marți, 6 septembrie, ora 20:30 ora SUA) Nick Kyrgios – Karen Khachanov

ora 19:00 Andrey Rublev – Frances Tiafoe

Joi, 8 septembrie, ora 03:30 (miercuri, 7 septembrie ora 20:30 ora SUA)

Jannick Sinner – Carlos Alcaraz

Feminin

Marți, 6 septembrie, ora 21:00 (ora României, 14:00 ora SUA)

Ons Jabeur – Ajla Tomljanovic

Miercuri, 7 septembrie, ora 02:00 (ora României, marți, 6 septembrie, ora 17:00 ora SUA)

Cori Gauff – Cari’oline Garcia

ora 21:00 Karolina Pliskova – Aryna Sabalenka

Joi, 8 septembrie ora 02:00 (miercuri, 7 septembrie, ora 17:00 ora SUA)

Iga Swiatek – Jessica Pegula

Diferența de fus orar, de 7 ore, dintre România și New York, duce la această situație în care avem partide care încep în plină noapte în transmisiunile Eurosport de la noi, dar care în realitate se joacă de la orele 17:00 sau 20:30 la New York, în complexul de la Flushing Meadows. Ceea ce trebuie spus din capul locului este că asistăm la o situație rară, atât la bâieți cât și la fete urmând a se stabili un învingător inedit, pentru că nici unul dintre cei ajunși în sferturi nu a câștigat sau a jucat vreodată finala la US Open!

ADVERTISEMENT

De regulă, competiția unde cădeau mulți capi de serie la turneele de Grand Slam și la cele de tip Masters era cea feminină, dar la această ediție de US Open bombele au explodat în turneul masculin, unde liderul mondial, rusul Daniil Medvedev și spaniolul Rafael Nadal au fost eliminați încă din faza optimilor de finală.

Liderul mondial Medvedev și Rafa Nadal au părăsit US Open 2022 încă din optimi!

Conform clasării în ierarhia ATP tânărul jucător iberic Carlos Alcaraz, favorit nr.3 este acum cotat cu prima șansă la câștigarea turneului, urmat de norvegianul Casper Ruud și de rusul Andrei și de rusul Andrei Rublev. De notat că toți cei opt jucători prezenți în sferturi de finală fac parte din rândul celor 32 de favoriți de la startul competiției, nici un sportiv din afara acestora nereușind să producă surpriza.

ADVERTISEMENT

Desigur, cel mai așteptat meci se anunță a fi un nou episod din războiul lupilor tineri, adică spaniolul Carlos Alcaraz împotriva italianului Jannik Sinner, favorit nr.11. Sunt doi dintre cei mai valoroși reprezentanți ai generației de viitor, cu un joc deosebit de agresiv, dar care mai au încă destul de muncit până să devină certitudini.

Sinner l-a învins pe spaniol la Wimbledon

Ambii au trecut foarte greu în optimi, după cinci seturi, de croatul Marin Cilic respectiv bielorusul Ilia Ivașka, având destule momente în care și-au arătat vulnerabilitatea, dar au reușit în cele din urmă să se concentreze deplin în setul al cincilea, adjudecat cu un scor similar, 6-3.

ADVERTISEMENT

Va fi pentru a cincea oară când Alcaraz și Sinner se vor afla față în față, scorul directelor fiind egal. Alcaraz s-a impus în primele două dispute, primul tur la Alicante, în 2019 și 16-imi la Mastersul de la Paris în 2021, dar Sinner a venit din urmă, cu succes în optimi anul acesta la Wimbledon și câștigând finala la Umag, în Croația, pe 31 iulie.

Nick Kyrgios, pregătit să mai trimită un rus acasă

Australianul Nick Kyrgios, cel care l-a trimis acasă pe Medvedev, e pus pe eliminat ruși, următorul pe listă având mari șanse să fie Karen Khachanov, adversarul din sferturi, dispută între favoriții 23 și 27, dar în care jucătorul de la Antipozi are o cotă modică la victorie, doar 1,20. Scorul la general este 1-1, victorie Khachanov în 2019 la Cincinnati, succes Kyrgios la Australian Open în 2020.

ADVERTISEMENT

Norvegianul Casper Ruud îl va avea ca adversar pe italianul Berrettini, cel retras de la Wimbledon din motive de COVID 19. Berrettini a câștigat la spaniolul Davidovich-Fokina mult mai greu, cu 3-2 iar Ruud a trecut de francezul Moutet cu 3-1. Marele învingător al lui Nadal, cu 3-1, americanul Frances Tiafoe, poate face același lucru și cu rusul Andrei Rublev, favorit 9, care l-a executat cu 3-0 pe britanicul Cameroon Norrie.

În sferturi de finală la US Open 2022 au ajuns numai jucători și jucătoare care nu au mai câștigat niciodată turneul de Grand Slam de la New York

La feminin liderul mondial Iga Swiatek a trecut prin emoții în optimi, revenind de la 0-1 la jucătoarea germană Julie Niemeier și va avea o partidă grea cu reprezentanta gazdelor, miliardara Jessica Pegula. Altă americancă, urmașa Serenei Williams pentru presa de peste Ocean, Cori Gauff, joacă împotriva celei mai în formă jucătoare din WTA, Caroline Garcia, 12 victorii consecutive. Ons Jabeur este favorită în fața Ajlei Tomljanovic,iar derbyul Europei va fi între Karolina Pliskova și Aryna Sabalenka.

Ceea ce trebuie spus  este că asistăm la o situație rară, atât la bâieți cât și la fete urmând a se stabili un învingător inedit, pentru că nici unul dintre cei ajunși în sferturi nu a câștigat sau a jucat vreodată finala la US Open! Mai mult, la masculin nici unul dintre sfertfinaliști nu a câștigat vreun Grand Slam, doar Nick Kyrgios fiind în finală anul acesta la Australian Open iar la feminin numai Iga Swiatek este o câștigătoare de Grand Slam, de două ori la Roland Garros și ocupă locul 1 în ierarhia WTA.

ADVERTISEMENT