News

USR, moțiune simplă împotriva lui Florin Barbu. „Să vină cineva mai puțin nostalgic după comunism”

USR depune moțiune simplă împotriva „tovarășului” Florin Barbu, ministrul Agriculturii. „Odele pentru Ceaușescu nu salvează agricultura”
18.03.2024 | 17:35
USR motiune simpla impotriva lui Florin Barbu Sa vina cineva mai putin nostalgic dupa comunism
Declarațiile admirative ale lui Florin Barbu continuă să-l sancționeze / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

USR a comunicat, luni, că va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, ale cărui declarații admirative despre Nicolae Ceaușescu au provocat reacții dure în rândul clasei politice.

„Să vină cineva mai priceput și mai puțin nostalgic după comunism”

USR a comunicat, luni, că va depune moțiune simplă împotriva lui Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. USR îl acuză pe Florin Barbu că-i disprețuiește pe fermieri și că românii plătesc „prețul incompetenței sale”. În opinia USR, Florin Barbu nu mai are ce căuta în postul de ministru și că trebuie înlocuit de cineva „mai puțin nostalgic” după regimul lui Nicolae Ceaușescu și mai competent pentru această funcție.

ADVERTISEMENT

„USR depune, astăzi, moțiune simplă împotriva ministrului PSD al Agriculturii, Florin Barbu, care îi tratează cu dispreț pe fermieri și îi sfidează pe românii care plătesc zilnic, în piață și în magazine, prețul incompetenței sale. În schimb, ministrul PSD a știut să promoveze o lege prin care stuful din Delta Dunării să fie folosit pentru a umfla conturile apropiaților baronului Paul Stănescu. Pentru toate aceste probleme și pentru multe altele, precum eșecul uriaș al Casei Unirea, Florin Barbu trebuie să plece din funcția de ministru, să vină cineva mai priceput și mai puțin nostalgic după comunism”, se arată în comunicatul USR.

„Exact așa se întâmpla în comunism”

USR mai acuză că, după ce a preluat mandatul de la Petre Daea un „alt monument de incompetență”, Florin Barbu a refuzat să vină în Parlament pentru a răspunde la întrebări privind activitatea sa

ADVERTISEMENT

„L-am așteptat pe tovarășul Barbu la comisia de specialitate din Senat mai bine de trei luni. A anunțat într-o seară de vineri că luni, la prima oră, va fi prezent și tot nu a găsit drumul până la Parlament. Acesta este respectul unui ministru pentru Parlament și pentru fermierii români. Exact așa se întâmpla în comunism, exact asta face și Guvernul Ciolacu – ‘Vorbe, nu Fapte’!”, a declarat senatorul USR Sebastian Cernic.

USR a mai acuzat că, prin „nepăsarea Guvernului”, fermierii autohtoni primesc mult mai puține ajutoare de la stat comparativ cu cei din Polonia, a mai denunțat dispariția de la rafturi a produselor cu preț plafonat, în detrimentul românilor „deja sărăciți de PSD-PNL”.

ADVERTISEMENT

Plafonarea prețurilor, o altă „reușită” a lui Florin Barbu

„Fermierii români primesc de aproape opt ori mai puține ajutoare de stat față de fermierii polonezi și nu este vorba de instituțiile europene sau de grânele ucrainene, e vorba strict de nepăsarea Guvernului PSD-PNL.

Plafonarea prețurilor la unele alimente, o altă mare ‘reușită’ a ministrului Barbu, a făcut fie ca produsele cu preț plafonat să dispară de pe raft, fie ca prețurile să crească, prin scăderea gramajului per produs. Din propriile declarații, Florin Barbu ar vrea să mai administreze o lovitură dură românilor disperați de creșterea prețurilor: scoaterea mărcilor proprii din magazine. O astfel de măsură va scoate și mai mulți bani din buzunarul românilor deja sărăciți de PSD și PNL”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

„Ține cu ghearele” de legea stufului

În continuare, acuză USR, ministrul Florin Barbu „ține cu ghearele” de legea prin care zona de stuf din Delta Dunării a fost declarată pășune, desi este o zonă mlăștionasă, lege de care ar fi beneficiat „baronul PSD” Paul Stănescu, și chiar în condițiile în care Parchetul European a deschis o anchetă în acest caz.

„Ministrul PSD al Agriculturii a știut, în schimb, să se ocupe de rotunjirea conturilor apropiaților baronului PSD Paul Stănescu, în beneficiul căruia a promovat legea prin care stuful din Delta Dunării a devenit pășune și aducător de subvenții europene. Chiar și acum, după ce a intrat pe fir Parchetul European, ministrul Barbu ține cu ghearele de această lege, ne explică cum nu e nici o problemă și aduce elogii dictatorului Ceaușescu”, spune USR.

„Nereguli” la Casa Unirea

Potrivit USR, Florin Barbu trebuie să dea explicații și în legătură cu Casa Română de Comerț Agroalimentar „Unirea”, unde, potrivit USR, sunt „nereguli” (facturi neîncasate în valoare de 10 milioane de euro, produse din import vândute preponderend în detrimentul celor autohtone, potrivit USR) și că MADR a investit sume foarte mari în această afacere dar în final „i-a îmbogățit doar pe unii”.

„USR i-a solicitat, repetat, să prezente public neregulile de la Casa Unirea, unde sunt facturi neîncasate de 10 milioane de euro, iar de vândut se vând cu precădere produse de import și nu din producția autohtonă. Ministerul a investit zeci de milioane de euro și în această afacere și tot ce a reușit a fost să îi îmbogățească doar pe unii. În urmă cu câteva zile, Ministerul Agriculturii a confirmat, printr-un document oficial, că a trimis la Parchet documentele venite de la Corpul de Control”, se arată în comunicat.

„Dacă acest dosar va fi încuiat într-un sertar, va fi dovada că țara asta este până la gât îngropată în corupție și slugărnicie”, a precizat Sebastian Cernic.

 

 

ADVERTISEMENT