Sport

UTA reacționează după suspendare. Acuze cu tentă penală: “Au atacat jucătorii, antrenorii! Au vândut produse contrafăcute”

Oficialii arădeni nu s-a împăcat cu decizia Comisiei de Disciplină și au ieșit la atac împotriva propriilor fani. Acuze serioase din partea conducătorilor.
27.03.2024 | 22:23
UTA reactioneaza dupa suspendare Acuze cu tenta penala Au atacat jucatorii antrenorii Au vandut produse contrafacute
Oficialii arădeni au dat vina pe fanii care fac parte din gruparea Suport Club UTA pentru suspendarea primită. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Comisia de Disciplină nu a avut milă după incidentele petrecute pe stadionul Arcul de Triumf, la meciul Dinamo – UTA, din 8 martie 2024. Înainte cu 15 minute de startul partidei, fanii celor două echipe s-au luptat la propriu, chiar pe gazon.

UTA dă vina pe suporteri!

Startul partidei a fost întârziat pentru 10 minute, iar ulterior forțele de ordine au împărțit amenzi generoase. În cursul zilei de miercuri a venit și nota de plată, la o distanță de aproape trei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Comisia de Disciplină a decis ca ambele echipe implicate să fie pedepsite exemplar. Astfel, Dinamo și UTA vor disputa 4 partide de pe teren propriu cu porțile închise. Asta înseamnă automat că niciuna dintre echipele sancționate nu va mai prinde un meci din play-out cu spectatori, pe teren propriu.

Pe lângă faptul că nu vor mai juca cu suporteri, cele două formații din SuperLigă au primit și o corecție financiară destul de mare. 100.000 de lei este amenda care vine la pachet cu cele patru etape de suspendare a terenului, atât pentru UTA, cât și pentru Dinamo.

ADVERTISEMENT

Atac dur împotriva fanilor arădeni

Conducerea arădenilor a ieșit imediat cu un comunicat, în care atacă serios grupul fanilor, Suporter Club UTA (SCU). Oficialii echipei antrenate de Mircea Rednic nu și-au menajat deloc fanii din grupul menționat anterior, recunoscuți ca fiind cei mai activi suporteri arădeni. Vă redăm o parte din declarația oficială a clubului UTA.

Până în prezent, SCU a atacat autoritățile locale, persoane din conducerea orașului, conducerea clubului UTA, jucători, antrenori și alte persoane, dar nu s-a oprit la a împrăștia ură și dezbinare…SCU și-a făcut magazin propriu, cu produse contrafăcute, ca să diminueze veniturile clubului.

ADVERTISEMENT

Toate acestea au fost tolerate oarecum, dar a devenit de neacceptat, această ultimă acțiune prin care ”frații” de la CSA Steaua au fost chemați la luptă, punându-li-se la dispoziție biletele gratuit(!), anticipându-se astfel, incidentele inevitabile dintre cele două grupări.

S-a creat astfel, cadrul “execuției” efective a abonaților clubului și a suporterilor care veneau la meciuri, dar și un impact negativ imens, asupra echipei. Cu sprijinul autorităților, vom lua toate măsurile pentru ca acest grup format din câteva persoane, din cauza cărora suferă acum un oraș întreg, să nu mai aibă acces pe stadion.

ADVERTISEMENT

Ne cerem scuze, și în numele lor, de la toți utiștii adevărați. Vă mai informăm că vom ataca prin recurs Hotărârea Comisiei de Disciplină”, au punctat cei de la UTA, după aflarea pedepsei primite.

ADVERTISEMENT
Tags: