Sport

UTA Arad – Sepsi Sf. Gheorghe 1-4, în etapa 19 din SuperLiga. Covăsnenii urcă pe loc de play-off. Cum arată clasamentul

Sepsi Sf. Gheorghe s-a impus fără probleme pe terenul celor de la UTA Arad și au urcat pe locul 6 în SuperLiga, ultimul care asigură prezența în play-off.
02.12.2022 | 17:27
UTA Arad  Sepsi Sf Gheorghe 14 in etapa 19 din SuperLiga Covasnenii urca pe loc de playoff Cum arata clasamentul
UTA Arad- Sepsi Sf. Gheorghe se joacă în etapa a 19-a din SuperLiga. Arădenii sunt cu infirmieria plină. FOTO: Bogdan Balas/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
02-12-2022
15:32

Cum arată clasamentul în SuperLiga după UTA Arad - Sepsi Sf. Gheorghe 1-4

Sepsi Sf. Gheorghe s-a impus fără mari emoții pe terenul celor de la UTA Arad. Deși la pauză scorul a fost 1-1, după startul reprizei secunde fotbaliștii lui Cristiano Bergodi s-au dezlănțuit. 

Covăsnenii au câștigat cu 4-1 și au urcat pe locul 6 în SuperLiga, ultimul care asigură prezența în play-off. Iată cum arată clasamentul după UTA Arad – Sepsi Sf. Gheorghe 1-4: 

Clasamentul în SuperLiga
Clasamentul în SuperLiga
02-12-2022
13:29

UTA Arad - Sepsi Sf. Gheorghe 1-4 (Otele 30/ Matei 28 pen., Ștefănescu 53, Tudorie 64, Păun 90+5)

Vezi aici video toate fazele importante.

Min. 90+5 : GOOOL Sepsi Sf. Gheorghe! Elevii lui Cristiano Bergodi au lucrat o fază ca la antrenament, iar la finalizare s-a aflat Păun, care înscrie fără emoții. 

Min. 81: Sepsi Sf. Gheorghe a ratat încă o șansă mare. Mingea a ajuns cu noroc la Păun, însă fotbalistul covăsnenilor nu a profitat din zona punctului cu var, iar șutul a fost respins cu dificultate de Iacob. 

Min. 69: Aly Abeid este eliminat, iar UTA va evolua în inferioritate numerică până la finalul partidei. 

Min. 65: UTA Arad încearcă să riposteze, însă șutul lui Otele este respins în corner de Niczuly. 

Min. 64: GOOOL Sepsi! Alexandru Tudorie înscrie la doar 4 minute după ce a intrat pe teren. Atacantul l-a executat pe portarul Florin Iacob. 

Min. 53: GOOOL Sepsi! Marius Ștefănescu profită de o eroare în defensiva gazdelor și înscrie cu un șut puternic la colțul scurt.

Min. 30: GOOOL UTA! Reacție extraordinară pentru arădeni. Otele restabilește egalitatea după doar două minute. 

Min. 28: GOOOL Sepsi! Claudiu Keșeru are o intervenție imprudentă la marginea careului, iar după mai multe momente de confuzie, arbitrul Cătălin Popa dictează lovitură de la 11 metri. Cosmin Matei înscrie pentru oaspeți.

Min. 23: Ocazie importantă pentru formația lui Cristiano Bergodi. Matei și Păun se încurcă reciproc, iar Iacob reține cu o intervenție norocoasă.

Min. 13: Cosmin Matei șutează din voleu de la marginea careului. Mingea trece puțin pe lângă bara porții lui Florin Iacob. 

Min. 3: Batha trimite mingea spre poartă cu o lovitură de cap după un corner bine executat de Paul Anton. Niczuly, bine poziționat, reține fără probleme. 

Min. 2: Gazdele au prima fază periculoasă a meciului. Rareș Pop centrează în careu, însă defensiva covăsnenilor a trimis în corner.

Min. 1: Partida a început.

02-12-2022
12:52

Echipele de start la UTA Arad - Sepsi Sf. Gheorghe

UTA Arad: F. Iacob – M. Vukcevic, A. Benga, P. Anton, A. Abeid – P. Otele, F. Matei, I. Batha, R. Pop – V. Postolachi, C. Keșeru. Rezerve: Balauru, Cibi, Maxim, Dobrescu, Jobello, Stahl, Bota, Godwin. Antrenor: Laszlo Balint. 

Sepsi Sf. Gheorghe: Niczuly – D. Ciobotariu, Ninaj, N. Tamas, Dumitrescu – N. Păun, Rodriguez, Rondon, C. Matei, M. Ștefănescu – Safranko. Rezerve: Began, I. Gheorghe, Tudorie, Achahbar, Bărbuț, R. Ispas, Aganovici, Golofca, R. Varga. Antrenor: Cristiano Bergodi

Meciul UTA Arad – Sepsi Sf. Gheorghe are loc vineri, 2 decembrie, cu începere de la ora 15:30, în cadrul etapei a 19-a din SuperLiga, deschizând această primă rundă de la reluarea întrecerii după minivacanţa provocată de partidele din faza grupelor de la turneul final al CM din Qatar. UTA se află în situaţie foarte grea, locul 14,  cu numai 17 puncte, un singur punct în ultimele cinci etape, iar Sepsi ocupă poziţia a opta, cu 25 de puncte, la două lungimi de ultiuml loc de play-off, Hermannstadt.

Unde se joacă meciul UTA Arad – Sepsi Sf. Gheorghe, în etapa 19 din SuperLiga

Întâlnirea UTA Arad – Sepsi Sf. Gheorghe se dispută vineri, 2 decembrie, de la ora 15:30, pe superbul stadion „Francisc Neuman” din Arad,  în etapa a 19-a din SuperLiga. UTA se află într-un moment foarte delicat, are mare nevoie de prezenţa suporterilor alături, dar aceştia sunt foarte supăraţi pe actuala conducere, care nu a vrut să cedeze pachetul de acţiuni unui puternic grup de investitori, decişi să readucă gloria de altă dată în oraşul de pe Mureş.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, nu ar fi deloc exclus ca o bună parte a galeriei arădene să boicoteze cel puţin prima parte a meciului, fie ajungând mai târziu la stadion, fie păstrând tăcere, ca formă de protest la faptul că actuala conducere este incapabilă să susţină economic aşa cum trebuie clubul. Laszlo Balint, revenit pe banca UTA-ei, a cerut fanilor să lase conflictele şi să vină lângă echipă, pentru a ieşi mai repede din zona primejdioasă.

Cine transmite la TV partida UTA Arad – Sepsi Sf. Gheorghe

Partida UTA Arad – Sepsi Sf. Gheorghe se joacă vineri, 2 decembrie, de la ora 15:30, pe stadionul „Francisc Neuman” din Arad, în etapa a 19-a din SuperLiga. Ea va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. 

ADVERTISEMENT

Dacă la televizor aproape că ne izbeşte şi pe noi căldura de la CM din Qatar, la Arad, vineri, 2 decembrie, lucrurile stau la polul opus în privinţa vremii. Va fi o zi cu cer închis, dar totuşi cu şanse reduse de ploaie, cu destul frig, pentru că maxima zilei nu va depăşi 5 grade, spre seară putând ajunge chiar spre 0 grade. Va arbitra acest meci piteşeteanul Cătălin Popa.

Ce jucători lipsesc din confruntarea UTA Arad – Sepsi Sf. Gheorghe

Este capitolul cel mai delicat pentru antrenorul arădean Laszlo Balint, care parcă e lovit de un blestem. Asta deoarece are nu mai puţin de cinci jucători accidentaţi şi unul suspendat! Suspendat este fundaşul stânga albanez Hoxhallari, iar accidentaţi fundaşii centrali Chindris şi Erico, mijlocaşii Ubbink, Isac şi Cascini.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi nu are nici pe departe problemele omologului său de la UTA, însă ştie că trebuie să forţeze victoria pentru a rămâne cu şanse reale în cursa pentru locurile de play-off. Cu o victorie, Sepsi ar urca pe locul 6, peste Hermannstadt, dar Bergodi ştie că meciul e greu, pentru că UTA e disperată după puncte.

Cote la pariuri la jocul UTA Arad – Sepsi Sf. Gheorghe

Casele de pariuri nu prea pun mare preţ pe faptul că UTA Arad este echipa gazdă. Sepsi este favorită pentru cele trei puncte, la cota de 2,15, în timp ce arădenii ar produce o surpriză dacă ar câştiga ei, cota lor fiind de 3,80. Şansă dublă „1X” are cotă 1,75, un gol arădean ajunge la cota 1,65, iar unul al oaspeţilor la 1,35.

ADVERTISEMENT

Şi totuşi, la un lucru au uitat să se uite bookmakerii: la tradiţia meciurilor directe de la Arad, unde UTA nu a pierdut niciun punct în faţa covăsnenilor de la revenirea în primul eşalon. A fost 1-0 sezonul trecut, gol Miculescu, şi 2-0 cu două ediţii în urmă, goluri Tomozei şi Shliakov.

ADVERTISEMENT