Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„Vă spun eu de hoții, ăsta e un rahat!”. Aurel Țicleanu, detalii din vremea „Cooperativei”: „Luam goluri, nici nu intra mingea în poartă”. Video exclusiv

Aurel Țicleanu a trecut în revistă detalii din vremea „Cooperativei”. Ce dezvăluiri a făcut fostul fotbalist plecând de la erorile de arbitraj din SuperLiga.
08.05.2023 | 19:22
Va spun eu de hotii asta e un rahat Aurel Ticleanu detalii din vremea Cooperativei Luam goluri nici nu intra mingea in poarta Video exclusiv
Aurel Țicleanu a dezvăluit detalii din vremea „Cooperativei” după greșelile de arbitraj din fotbalul românesc. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Discuțiile cu privire la arbitrajul din fotbalul românesc s-au întețit pe măsură ce echipele se apropie de finalul sezonului, iar luptele pentru titlu, pentru cupele europene sau pentru evitarea retrogradării sunt departe de a fi încheiate. Aurel Țicleanu, invitat în cea mai recentă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, a dezvăluit detalii din vremea „Cooperativei”, pornind de la nemulțumirile CFR-ului.

Aurel Țicleanu, iritat de acuzațiile aduse arbitrajului: „Să vă spun eu de hoțiile care erau în fotbalul românesc!”

Aurel Țicleanu și-a început declarațiile prin a-l „urechea” pe Dan Petrescu. Fostul internațional român, care a adunat 44 de apariții în tricoul naționalei României, Aurel Țicleanu a făcut referire la cerințele lui Dan Petrescu din anii anteriori în care își dorea ca VAR-ul să fie implementat în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

„Stau de o oră lângă tine și am văzut că se perindă o grămadă de invitați, care discută de problema arbitrajului. Să vă spun eu de hoțiile care erau în fotbalul românesc. Astea sunt greșeli care să oripileze lumea și să-i facă să se retragă după ce ai câștigat cinci campionate la rând?

VEZI VIDEO MAI JOS

Eu pot să-l citez pe Dan Petrescu, cel care spunea când era acuzat acum un an, doi: ‘Să vină VAR-ul să vedeți că avem dreptate’. Uite că a venit VAR-ul și nu aveți dreptate. Putem să acceptăm chestia asta?

ADVERTISEMENT

Domnul Crăciunescu spune: ‘Nu pot să mă pronunț. Este un soft și e greu să mă pronunț’. După zice că Adrian Porumboiu are dreptate. Dacă e un soft lasă-l acolo”, a declarat Aurel Țicleanu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

„Luam goluri, nici nu intra mingea în poartă”

Ajuns la vârsta de 64 de ani, Aurel Țicleanu, fost fotbalist la Universitatea Craiova, Sportul Studențesc și Olympiakos, a dat detalii din vremea „Cooperativei”. Cel care în prezent se ocupă de scouting la echipa națională a României e convins că erorile de arbitraj de acum nu se compară cu ce se întâmpla în perioada „Cooperativei” lui Jean Pădureanu.

ADVERTISEMENT

„Îmi amintesc când a zis Federația să vină VAR-ul nimeni nu a vrut să pună niciun leu. De-abia s-a făcut. Păi, hai domne’ să facem un soft calumea automat. Să vă aduc aminte că primeam goluri, nici nu intra mingea în poartă.

(n.r. când jucați la Craiova?) Da. Ce bătăi, ce pumni, ce atacuri. Se organiza finala Cupei României după ce se dădeau echipele la cupele europene. Despre ce vorbim? Nu îmi spuneți mie de chestiile astea.

ADVERTISEMENT

E un rahat. La meciul FCSB cu Rapid ce am văzut? Două faulturi, unde? La 25 de metri, la centrul terenului. Ce e asta? Hai, domne’ să vorbim despre fotbal”, a mai spus Aurel Țicleanu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Andrei Vochin, episod fabulos cu Aurel Țicleanu la Oțelul: „A plecat de la bancă pe linia de mijloc a terenului”

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu și specialistul FANATIK SUPERLIGA, a povestit un episod savuros cu Aurel Țicleanu din perioada în care o antrena pe Oțelul Galați. Într-un meci cu Petrolul, fostul antrenor al moldovenilor a cedat nervos după o greșeală de arbitraj.

„Știi ce imagine am acum, apropo de ce a fost înainte? Aurică dezlănțuit cum nu cred că l-ați văzut vreodată la un meci Oțelul Galați – Petrolul. Era antrenor la Oțelul și juca pe Dunăre. A făcut o greșeală arbitrul și a plecat de la bancă pe linia de mijloc a terenului.

Avea cravată, era elegant și cravata era prin spate și flutura prin vânt. A ajuns să-și facă dreptate singur la meciul respectiv. Ce se întâmpla pe vremea aia nu are nicio legătură cu erorile de arbitraj de astăzi. 

Ia orice statistică jurnalistică și vezi câte comentarii la adresa arbitrilor și vezi câte comentarii sunt în lunile aprilie și mai. Când se decid titluri, când se decid cupe europene. Să faci comparație cu septembrie, cu octombrie dacă este aceeași pondere a vociferărilor”, a dezvăluit Andrei Vochin, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Aurel Țicleanu, discurs dur la adresa CFR-ului: „Nimeni nu vorbește de puterile echipei”

Focusați pe arbitraj, Aurel Țicleanu este de părere că staff-ul celor de la CFR Cluj nu se concentrează și asupra nivelului arătat de jucătorii echipei lui Dan Petrescu. Fostul fotbalist al Univeristății Craiova este de părere că în cadrul echipei trebuie să aibă loc mai multe schimbări.

„Dintr-un mini-țânțar am făcut un super-armăsar. Asta a fost un preambul la a aduce discuția pe teren, unde nu vrea nimeni de la CFR Cluj să vorbească despre ce se întâmplă pe teren, de puterile echipei, de posibilitățile echipei. Nu CFR Cluj a pierdut cu 3-0 în semifinală cu Sepsi? Și spune toată lumea că CFR Cluj este în pericol să nu joace în cupele europene. Cine i-a împiedicat?

Eu cred că CFR Cluj, în condiții normale, ar fi câștigat finala Cupei României. Dar n-a fost catastrofă atunci că ia Burcă roșu. Care a fost rețeta și strategia celor de la CFR Cluj când au câștigat atâția ani. Se închideau foarte bine, nu primeau gol. Aveau faze fixe, indiferent că era de la centrul terenului erau periculoși.

De ce? Pentru că îl aveau pe Deac. Camora de-abia intră. Nu mai e aceeași grupare. Nu mai e aceeași defensivă. Nu mai e același spirit. Din punct de vedere fotbalistic, CFR Cluj este o echipă la fel ca toate celelalte. Au crescut și celelalte. Viitorul nu mai este ca acum câțiva ani. 

Universitatea Craiova tot timpul a avut oscilații. FCSB mi se pare mai bine. Este un campionat despre care toată lumea că este cel mai echilibrat și cel mai palpitant. Ne interesează investitorii să vină oamenii să pună bani, de ce? Pentru că e suspans pentru că dacă stau să gândesc cum era înainte. Erau 7-8 echipe și știam rezultatul”, a declarat Aurel Țicleanu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT