Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ion Crăciunescu, de partea CFR-ului în scandalul VAR de la derby-ul cu Universitatea Craiova. Două greșeli grave împotriva campioanei României. Video exclusiv

Ion Crăciunescu este de partea CFR-ului în scandalul VAR de la derby-ul cu Universitatea Craiova. Cele două greșeli grave împotriva campioanei României.
08.05.2023 | 13:10
Ion Craciunescu de partea CFRului in scandalul VAR de la derbyul cu Universitatea Craiova Doua greseli grave impotriva campioanei Romaniei Video exclusiv
Ion Crăciunescu reclamă două greșeli grave de arbitraj împotriva CFR-ului în derby-ul cu Universitatea Craiova. Foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a remizat cu Universitatea Craiova, scor 1-1 în etapa cu numărul 7 din play-off-ul SuperLigii. Echipa antrenată de Dan Petrescu a protestat vehement la adresa arbitrajului, iar Neluțu Varga a anunțat că se retrage din fotbal. Ion Crăciunescu i-a dat dreptat conducerii campioanei României. Fostul mare arbitru a invocat două greșeli grave împotriva lui CFR Cluj.

Ion Crăciunescu, de partea CFR-ului în scandalul VAR de la derby-ul cu Universitatea Craiova: „Lăsăm lucrurile în aer, atârnate”

Înainte de a începe analiza fazelor controversate din derby-ul CFR Cluj – Universitatea Craiova 1-1, Ion Crăciunescu a început discursul prin a trage un semnal de alarmă cu privire la tragerea liniilor de către VAR. Fostul mare arbitru este de părere că arbitrajul video nu ajută foarte mult, deși ar fi trebuit să elucideze fazele la limită. În altă ordine de idei, Ion Crăciunescu este de părere că Andrei Ivan a înscris în poarta lui Scuffet dintr-o poziție de ofsaid și a explicat de ce.

ADVERTISEMENT

„Unele fazele sunt discutabile. La faza ofsaidului eu nu sunt lămurit nici după ce trag liniile astea pentru că nu putem lua o concluzie nici după ce ne uităm la VAR. Nu se trag liniile peste tot. Luăm o anumite parte, luăm ce vrem noi. Lăsăm lucrurile tot în aer, atârnate.

După ce am văzut faza respectivă nu am putut să trag o concluzie dacă a fost sau nu a fost. Alții invocă ‘e cu umărul mai în față’. Eu nu înțeleg de ce VAR-ul nu trage o linie după partea cea mai întâintată a corpului, excluzând mâinile.

ADVERTISEMENT

Atunci putem să vedem clar și putem să ne dăm seama. (n.r. Ivan ar fi în ofsaid) Cam așa pare, repet. Mă așteptam să se tragă de la mână în jos o linie ca să vedem că pare corpul mai în față, așa explică și Balaj. Dacă tot am ajuns la partea asta de tehnologie. Ochiul omului nu poate să facă distincție la fazele astea”, a declarat Ion Crăciunescu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Două greșeli grave împotriva CFR Cluj la derby-ul cu Universitatea Craiova: „Înclin spre henț”

Ion Crăciunescu a mărturisit că pentru ochiul uman este extrem de greu, mai ales dacă jucătorii se află în mișcare, pentru a semnala o poziție de ofsaid la o distanță mică între fotbaliști. După ce a precizat că Andrei Ivan a marcat din ofsaid, iar golul trebuia anulat oltenilor, fostul arbitru a semnalat un henț la Badelj după lovitura de cap a lui Braun. Este a doua greșeală gravă împotriva CFR-ului.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

„Au zis: ‘domne, am lua tehnologia VAR’. Că punem partea electronică care la fazele acestea poate să tragă o concluzie chiar dacă este vorba de câțiva centimetri distanță între jucători, care dacă se află în mișcare pentru ochiul omenesc este aproape imposibil să judece exact. Am luat VAR-ul și de ce l-am luat pentru că tot neclare sunt lucrurile. 

(n.r. înclinați spre gol din ofsaid la Ivan) Da, mai mult la asta. La faza cu hențul în careu înclin tot spre henț pentru că deși mâna este apropiată de corp, că nu este lipită și nicăieri nu scrie că trebuie să fie lipită, trebuie să fie în poziție firească sau normală. În momentul când te duci cu corpul spre minge înseamnă că te duci cu mâna spre minge.

ADVERTISEMENT

Nu mai contează nici distanță, nici poziție, ci te-ai dus cu mâna în minge și se sancționează. (n.r. a fost penalty pentru CFR?) Da. Să nu uitați că eu țin cu Universitatea Craiova”, a analizat Ion Crăciunescu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Ion Crăciunescu nu crede că Neluțu Varga se retrage de la CFR Cluj: „Are de luat 40 de milioane”

Cristi Balaj a făcut anunțuri apocaliptice după înfrângerea CFR-ului cu Universitatea Craiova în ceea ce îi privește pe Dan Petrescu și Neluțu Varga. Președintele a mărturisit că „Bursucul” ar putea pleca nu doar de la CFR Cluj, ci din România, în timp ce Neluțu Varga a anunțat că se retrage din fotbal.

Ion Crăciunescu a precizat că patronul campioanei României nu se va retrage, deoarece a investit extrem de mult la CFR Cluj și are bani de recuperat. Totodată, fostul arbitru nu a ezitat să-l atace dur pe Kyros Vassaras, președintele CCA, pe care îl consideră responsabil pentru tot ce se întâmplă în arbitrajul românesc.

„După Dan Petrescu nu mă iau, deși îl admir ca jucător și antrenor pentru că a dovedit că are calități pentru meseria pe care o practică la ora actuală, însă el este mai văicăreț așa de felul lui. Pe Balaj îl cred pentru că este un tip pe care l-am cunoscut și este mai echilibrat și cunoaște și arbitrajul. 

(n.r. Neluțu Varga) Nu cred că se retrage. Să nu fi luat boala de la domnul Becali să zică de retragere și pe urmă să nu se retragă. Ei au investit foarte mulți bani și o să le fie greu să plece de acolo dacă nu le dă cineva banii înapoi? Are de luat 40 de milioane, clubul mai are datorii de nu știu câte milioane.

„Vassaras ar trebui să funcționeze în țara lui”

„Cine vine din România să dea? Unde sunt milionarii pentru că nu prea se văd. Oamenii sunt speriați de ceea ce văd pentru că nu-și dau seama cei care conduc arbitrajul ce imagine proastă fac lucrurile acestea asupra investitorilor care fug de fotbal: ‘E periculos acolo că uite ce pățesc ăștia’.

(n.r. Vassaras alungă investitorii) Ar trebui să funcționeze în țara lui. Să alunge investitorii din țara lui spre România. Nu numai sezonul ăsta. Mie nu îmi e de sezon, mie îmi e de baza arbitrajului românesc. Arbitrajul începe de jos de la bază, de la tineri. Toți românii care au fost președinți la Comisia de Arbitri de-a lungul timpului au crescut niște arbitri și au lăsat niște arbitri.

Spune-mi și mie ce arbitru a lansat domnul Vassaras. Un nume. Istvan Kovacs e de Igna a adus. L-a relansat? Pe care l-a lansat el. Să ne spună ce a descoperit. S-au acumulat mai multe lucruri care iată duc puținii investitori pe care îi avem la concluzia că trebuie să se retragă, că mai bine se retrag decât să piardă banii aiurea.

Asta este o parte a lucrurilor. Pe de altă parte, eu de vreo câțiva ani tot spun și lumea m-a luat în derâdere cu cetățeanul grec care e la Comisie. Nu-mi dați un exemplu de o țară din Europa care are sau a avut un cetățean străin președinte de Comisie de Arbitri?”, au fost cuvintele lui Ion Crăciunescu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT