Life

Vacanță ruinată pentru un turist străin ajuns în România. Ce a pățit bărbatul: ”E păcat…”

Un turist străin care a venit în România s-a ales cu o vacanță ruinată. Ce a pățit bărbatul în timpul vizitei la noi în țară.
30.06.2023 | 15:38
Vacanta ruinata pentru un turist strain ajuns in Romania Ce a patit barbatul E pacat
Un turist străin a avut parte de neplăceri în vacanța în România. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un turist străin ajuns în România a avut parte de o vacanță ruinată. Bărbatul a întâmpinat mai multe neplăceri în vizita la noi în țară, despre care a povestit în mediul online.

Vacanță ruinată pentru un turist străin ajuns în România. De ce a fost dezamăgit

România este foarte vizitată de turiștii din alte țări care, în general, au multe cuvinte de laudă la adresa țării noastre. Chiar și vizitatorii din SUA au ajuns în anumite orașe din România. Experiențele de care au avut parte au fost unele plăcute.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, există și străini care întâmpină neplăceri atunci când vin în vizită în România. De exemplu, prețurile au reprezentat un adevărat șoc pentru un tânăr venit din Germania.

Turistul a mers la un restaurant din Cluj, iar nota de plată a fost una foarte mare. În orașele mari din Germania, prețurile nu sunt atât de mari, după cum a spus bărbatul.

ADVERTISEMENT

“M-au surprins mult prețurile. Cum să aveți asemenea prețuri? Am fost într-un restaurant la Cluj și de abia mi-au ajuns banii să plătesc la sfârșit. Așa ceva nici în Frankfurt și Berlin nu vezi, iar Frankfurt e centru financiar european”, a povestit acesta pe rețelele sociale.

Mai mult, bărbatul a intrat într-un magazin german. Ajuns acolo, acesta a constatat că prețurile sunt mult mai mari decât în magazinele din țara sa natală, ceea ce i se pare ireal, mai ales având în vedere salariile din România.

ADVERTISEMENT

“Am fost într-un supermarket german din România și am văzut aceleași produse ca în Germania, dar mai scumpe. Eu știam că românii au salarii de cel puțin 5-6 ori mai mici ca în Germania sau Franța, ba chiar mai mici și decât în țări ca Italia și Spania unde veniturile nu sunt mari, dar văd că românii rabdă și plătesc mai mult ca noi”, a adăugat turistul.

Turistul a avut parte de o întâmplare neplăcută la un restaurant

Tânărul a mers și la un restaurant din Sibiu, acolo unde a fost deranjat de clienții de la alte mese, care erau foarte zgomotoși. Cineva chiar a spart un pahar, dar nimeni din personalul locației nu a intervenit.

ADVERTISEMENT

“Erau unii care urlau, vorbeau la telefon pe difuzor și au spart la un moment dat și un pahar, dar nimeni nu îndrăznea să-i pună la punct, să le spună să vorbească măcar mai încet.

Și culmea că restaurantul era unul bine cotat, aflat în centrul orașului, iar când am ieșit am văzut și o mașină de poliție un pic mai încolo”, a mai spus acesta.

Pe de altă parte, orașele pe care le-a vizitat l-au încântat foarte mult pe tânărul german. Acesta chiar a comparat Cluj cu Munchen. Singurul inconvenient a fost faptul că drumurile nu sunt reparate, iar trenurile merg destul de încet.

“Clujul mă duce cumva cu gândul spre Munchen, spre orașele bavareze, e un oraș foarte plăcut ochiului. Sibiul e puțin diferit, dar la fel de frumos ca și Clujul. România e chiar frumoasă, păcat că nu sunt drumuri, iar trenurile merg așa de încet că te poți da jos din ele și să alergi în paralel”, a mai precizat el.

ADVERTISEMENT
Tags: