Sport

Anunțul lui Darren Cahill, care îi dă frisoane lui Novak Djokovic: vaccinare obligatorie pentru jucătorii de tenis la AO 2022

Antrenorul Australian de tenis Darren Cahill a anunțat azi, printr-un mesaj postat pe Twitter, că sunt șanse foarte mari ca toți jucătorii care vor fi pe tablourile principale la Australian Open 2022 să fie obligați să se vaccineze.
01.10.2021 | 18:30
Anuntul lui Darren Cahill care ii da frisoane lui Novak Djokovic vaccinare obligatorie pentru jucatorii de tenis la AO 2022
ADVERTISEMENT

Fostul tehnician al Simonei Halep, aflată în acest moment pe locul 15 WTA, a postat un articol apărut în varianta australiană a publicației americane Fox Sport. „Guvernul statului Victoria obligă pe toți sportivii profesioniști să se vaccineze’.

Știu că asta se referă în primul rând la sportivii și echipele din statul Victoria, dar e un indicator pentru ceea ce îi așteaptă pe participanții de la Australian Open 2022”, a scris Cahill pe twitter.

ADVERTISEMENT

Obligativitate și pentru jurnaliști

În articol se menținează faptul că guvernul a anunțat, azi, că „fiecare lucrător autorizat trebuie să primească cel puțin o doză de vaccin până pe 15 octombrie, pentru a li se permite să continue să lucreze la fața locului. Apoi, ei vor trebui să fie complet vaccinați până pe 26 noiembrie”.

Lista lucrătorilor autorizați din Victoria include „sportivi profesioniști sau de înaltă performanță, lucrători care sprijină desfășurarea în siguranță a sportului profesionist și personalul care se ocupă de difuzarea publică a sportului profesionist”. Altfel spus, vaccinarea este obligatorie inclusiv pentru jurnaliști.

ADVERTISEMENT

Emoționată, dar cu sufletul deschis

Simona a fost printre primele mari nume din tenis care s-au vaccinat împotriva COVID-19, imunizându-se în țară în luna februarie. „Au fost emoții, dar am venit cu sufletul deschis și sunt foarte bine acum.

Consider că e spre binele tuturor acest vaccin și de aceea am hotărât să fac acest pas. Sper că tot mai mulți oameni să se vaccineze. Trebuie să fac și rapelul, mă liniștește acest lucru, mă simt mai în siguranță. E singura cale să scăpăm de pandemie, e bine să ne vaccinăm”, a declarant ea după ea primit doza de vaccin.

ADVERTISEMENT

În schimb, liderul clasamentului ATP, sârbul Novak Djokovic, nu este de acord cu vaccinarea obligatorie. La fel și grecul Stefanos Tsitsipas (3 ATP), care, însă, a acceptat să se inunizeze, după ce a primit asigurări de la mai mulți specialiști că situația este sub control.

Interesant este că niciunul dintre cei patru semifinaliști de la US Open, Djokovic, rusul Daniil Medvedev (2 ATP), germanul Alexander Zverev (4 ATP) și canadianul Felix Auger Aliassime (11 ATP) nu s-a vaccinat.

ADVERTISEMENT

A doua despărțire

După cum se știe, Simona și Darren au încetat colaborarea, anunțul fiind făcut de româncă, în ziua de 22 septembrie. Este pentru a doua oară când drumurile celor doi se despart. În noiembrie 2018, Halep preciza că o perioadă va fi antrenată de altcineva, deoarece australianul vrea să petreacă mai mult timp alături de familie.

După 11 luni ei au continuat să lucreze împreună. În cei aproape cinci ani în care românca a fost pregătită de australian, ea a câștigat primul ei titlu de Mare Șlem, cel de la Rolland Garros (2018) și a devenit lider mondial (pe 9 octombrie 2017).

În vara anului 2019, când a devenit campioană la Wimbledon, Simona era pregătită de Daniel Dobre.

ADVERTISEMENT