News

Vaccinare fără programare pentru turiștii care merg pe litoral. Ce se întâmplă cu a doua doză

30.04.2021 | 16:37
Vaccinare fara programare pentru turistii care merg pe litoral Ce se intampla cu a doua doza
ADVERTISEMENT

Turiștii care merg pe litoral în următoarele zile pot avea parte de o vaccinare fără programare. Mai exact este vorba de perioada 30 aprilie-3 mai. Anunțul a fost făcut de prefectura din Constanța.

Cei care vor ajunge în minivacanța de Paște pe litoral se pot vaccina doar cu buletinul. Vor fi deschise două centre de vaccinare speciale pentru ei, la Pavilionul Expozițional din Constanța. În aceste centre, accesul nu este condiționat de existența unei programări prealabile.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, turiștii vor putea face rapelul sau vor putea face prima doză a vaccinului. Ulterior, cei care fac prima injecție vor putea primi rapelul la un centru din județul de reședință, conform Digi24.

Vaccinare fără programare pentru turiștii care merg la mare în vacanța de Paște

Județul Constanța are 56 de fluxuri în 16 centre de vaccinare în acest moment. 34 dintre fluxuri se află în cel mai mare centru regional, cel organizat în Pavilionul Expozițional Constanța.

ADVERTISEMENT

În acest loc, zilnic se pot vaccina până la 2.800 de persoane. În județul Constanța s-au efectuat 231.004 doze de la începutul campaniei de vaccinare.

Ce vaccin va fi folosit pentru turiștii care merg pe litoral?

Vaccinul folosit pentru imunizare, la prima doză, este cel dezvoltat de Pfizer împreună cu BioNTech. În schimb, persoanele care vor face rapelul vor primi o doză din vaccinul cu care au început schema de tratament.

ADVERTISEMENT

„Anul acesta, chiar dacă ne vom bucura de un weekend prelungit, iar ultimele prognoze meteo anunţă vreme frumoasă, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei, până acum mai puţin de 15.000 de turişti au făcut rezervare, hotelierii sperând totuşi că vor fi ocupate toate locurile puse la dispoziţie. Tariful mediu pe litoral în această perioadă este de 220 de lei/persoană/noapte”, afirmă Dragoş Răducan, prim-vicepreşedinte executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

S-au deschis centre de tip drive-thru în România

Recent, printre variantele de vaccinare există și centre de tip drive-thru, unde nu este nevoie de programare. Primul astfel de centru a fost deschis în data de 24 aprilie la Deva, în Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Ulterior, a fost deschis al doilea centru de tip drive-thru la Cluj, iar miercuri a fost deschis cel de-al treilea centru în Arad. De joi, 29 aprilie, Capitala are un astfel de centru.

ADVERTISEMENT